Atina Gezilecek Yerler

Yurtdışı turlar kapsamında gezip görebileceğiniz ve gerçekten sıcacık iklimi ile size eşsiz bir tur yaşatacak olan Atina gibi güzel bir şehirde bulacaksınız kendinizi.

Atina turları aslında yılın en güzel zamanlarında sizi konuk eder ve dilerseniz deniz dilerseniz hava yolu ile ulaşabileceğiniz ayrıcalıkları sunacaktır. Yunanistan’ın başkenti Atina’da sizi bekleyen tarihi ve doğal güzelliklerin farkına varmak ve bu ayrıcalıkları yaşamak için erken rezervasyon seçeneklerinden yararlanmalısınız.

Akropolis

Akropolis (Acropolis)

Atina turları ile gidebileceğiniz yerlere göz atmaya devam ediyoruz. Eski Yunan Medeniyetinin izlerini en iyi şekilde görebileceğiniz yerdir. Deniz yüzeyinden 152 metre yükseklikte merkezde bulunan yükseltilerin genel adıdır. Dionysos Tiyatrosu başta olmak üzere gezilip görülecek pek çok noktası bulunmaktadır.

Parthenon

Parthenon Atina’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan ve merak edilen noktadır. Monastraki Meydanı’ndan da görülebilen Parthenon, MÖ 480 yılında tanrıça Athena için inşa edilmiş. Ayrıca Parthenon, Akropolis’teki diğer yerler gibi restorasyon gören yerlerdendir.

Plaka

Akropolis’in eteklerinde yer alan Plaka semti, Monastraki Meydanı ile Sintagma Meydanı’nın tam ortasında bulunmaktadır. tabi ki şehrin en hareketli yeridir. Eğer burada konaklarsanız Akropolis manzaralı oteller doğru seçim olacaktır. Zaten otellerin çoğunda manzara muhteşemedir.

Ulusal Arkeoloji Müzesi

Atina gezilecek yerler arasında sıra geldi en çok dikkat çeken müzeye! Ulusal Arkeoloji Müzesi dünyadaki en geniş eski Yunan eserleri koleksiyonunu barındırmaktadır. Kırk sekiz odadan oluşan müze 2 katlıdır. Burada ortalama 2-3 saat geçirebilirsiniz.

Sintagma Meydani

Sintagma Meydanı

Atina Sintagma Meydanı Türkçe ’de anayasa anlamına gelmektedir. 1843’te meydana gelen ve kralın yetkilerinin sınırlanmasıyla sonuçlanan ayaklanmanın burada başlaması sonucu bu ismi almıştır. Mermer ile kaplı bir meydandır. Meydanda bir de Milli Park bulunuyor. Gezip görebilirsiniz.

Monastiraki Meydanı

Atina Monastraki Square yani Monastiraki Meydanı şehrin en ünlü meydanlarındandır. Akropolis manzaralı olan meydan aslında tarihi bir meydandır. Meydanda akşam eğlenceleri yani tavernalar ünlüdür.

Parlamento Binası

Atina Parlamento Binası görkemli ve dikkat çekici yapısı ile ön plandadır. Sintagma Meydanı’nına yakın konumu ile turların uğrak noktasıdır.

Ermou Caddesi

Ermou Caddesi

Ermou Street Sintagma Meydanı’ndan başlayan ve Monstraki Meydanı’ndan geçerek Keramikos ören yerine kadar devam eden caddedir. Aslında biraz İstiklal Caddesini andırıyor. Ünlü markalar, alışveriş yapabileceğiniz güzel butikler bulunuyor.

Milli Park

15,5 hektarlık geniş bir alanı kaplayan Milli Park her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. Renkli ağaçları, ünlülerin büstleri, toprak yolları ve hayvanat bahçesi ile ünlüdür.

Panathinaiko Stadyumu

Milli parkın yakın konumunda bulunan Panathinaiko Stadyumu, Kallimarmaro ismi ile bilinmektedir. Beyaz mermerden yapılı tek stadyumdur ve ülkenin en güzel stadyumudur. İlk 1896 Olimpiyat oyunları, 2004 Yaz Olimpiyatları, 1906 Ara Olimpiyatlarında pek çok alanda ev sahipliği yapmıştır.

zeus

Zeus Tapınağı

Atina’nın en güzel noktalarından olan Zeus Tapınağı, milyonlarca insanın konuk olduğu ve merakla geldiği yerdir. MÖ 6. yüzyılda başlanan yapı, antik dünyanın en büyük tapınağı olma özelliğine sahiptir. Geniş bahçesinde uzun süre oturup bulunduğunuz yerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yunanistan Gemi Turları da kesinlikle tercih etmeniz gereken noktalar arasındadır. Gemi turları kapsamında keyfini çıkaracağınız bir tur için erken rezervasyon seçeneklerini değerlendirmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.