Belgrad Gezilecek Yerler

Sırbistan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Belgrad aynı zamanda en çok turist alan şehirlerin başında gelmektedir.

Yurtdışı turları ile gezip görebileceğiniz ve oldukça eğlenceli bir tur planlayabileceğinizi bilmelisiniz. Belgrad Turları ise hayalini kurduğunuz tur seçeneklerini size vizesiz sunan şehirlerin başında gelmektedir. O zaman gelin şimdi Belgrad gibi farklı bir şehri yakından tanıyalım ve tura gitmeden önce gezip göreceğiniz yerleri yakından inceleyelim.

Knez Mihailova Caddesi

Knez Mihailova Caddesi

Belgrad’ın ruhunu en iyi hissedebileceğiniz yerdir Knez Mihailova Caddesi. Kafelerin, restoranların ve mağazaların olduğu ve keyifli zaman geçirebileceğiniz yerdir.

Kalemegdan

Kale ve meydan kelimelerinin birleşiminden oluşan Knez Mihaliova Caddesi‘nin sonunda yer alan meydandır. Osmanlı hakimiyeti zamanında bu ismi almıştır.

Belgrad Cumhuriyet Meydanı

İstanbul’daki Taksim Meydanı gibi günlük hayatın aktığı bir yerdir. Gösteriler, konserler ve pek çok etkinliğin yapıldığı yerdir.

Skadarlija

Skadarlija

Sokaktaki sanat galerilerini gezmeyi seviyorsanız burası tam da size göre bir yer! Skadalija bölgesindeki her sokakta bir resim galerisi görebilirsiniz, şaşırmamak gerekir!

Aziz Sava Katedrali

Balkanların en büyük Ortodoks kilisesi olmasına az bir zaman kalan Aziz Sava Katedrali tamamlanırsa muhteşem bir yapı ortaya çıkabilir. Aziz Sava anısına inşa edile kilisenin 2019 yılında mozaiklerinin tamamlanacağı verilen bilgiler arasında!

Zemun Bölgesi

Zemun Bölgesi‘ne yarım gün kesinlikle ayırmalısınız. Kahve keyfi yapabilir, bisiklet sürebilir, nehir kıyısında yürüyüş yapabilirsiniz.

Nikola Tesla Müzesi Belgrad Gezilecek Yerler

Nikola Tesla Müzesi Edison kadar tanınmasa da pek çok buluşu ile hayatı ile kesinlikle yaşatılması gereken anılara sahip bir mucittir.

Belgrad Aziz Mark Kilisesi (St. Mark’s Church, Belgrade)

Kızıl taşları ile bilinen 1940 yılında tamamlanan Aziz Mark Kilisesi Taş Meydan‘da yer alan harika bir yapıdır.

Savamala

Savamala

Sava Nehri’ndeki eski köprünün kenarında yer alan şehrin en güzel noktasıdır. Art Nouveau tarzındaki binalara hayran kalacağınızı bilmelisiniz.

Yeni Belgrad (Nova Grad)

Yeni Belgrad‘dan bahsetmeden ve görmeden gitmemelisiniz. Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği bir yer olan Belgrad’da alışveriş yapabilir ve en eğlenceli zamanları geçirebilirsiniz.

Taş Meydan (Tasmajdan)

St Mark Kilisesi, parklar, oteller ve restoranların yer aldığı harika bir yerdesiniz. Taş Meydan bu şehrin en güzel yeridir.

Usce Park

Usce Parkı

Yeni Belgrad’da yer alan park, alışveriş merkezlerinin, lüks otellerin bulunduğu yerdir. En güzel yeşili de burada göreceğinizi bilmelisiniz.

Belgrad vizesiz turlar kapsamında gezip görebileceğiniz en güzel noktaları ile size kusursuz hizmeti sunacak olan otelleri, en lezzetli yiyecekleri ile eşsiz bir tur planı yapmanızı sağlayacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.