Brugge Gezilecek Yerler

Belçika’nın  Batı Flandra ilinin başkenti olan ve tarihi özellikleri ile her yıl milyonlarca turist konuk eden Brugge, çikolataları, danteli, kanalları ve Belçika birası ile isminden sıkça söz ettirir.

Yurtdışı turları ile Brugge gibi en keyifli tur seçeneklerini değerlendireceğinizi bilmelisiniz. Her zaman ki gibi en keyifli en rahat ve kusursuz olandır. Brugge turları dâhilinde birbirinden güzel yerleri görecek ve kesinlikle en romantik turunuzu yaptığınızı fark edeceksiniz. Tura çıkmadan önce gidip görmeniz gereken yerleri araştırıp en güzel olanı planlamak için seçimleriniz hemen yapmalısınız.

Grote Markt

Grote Markt (Büyük Meydan)

Grote Markt yani Büyük Meydan, şehrin en işlek en kalabalık yeridir. Belfry Çan Kulesi, dükkanları, kafeleri, restoranları ile oldukça dikkat çeker ve alışveriş içinde olabileceğiniz en güzel yerdir. Brugge çikolataları, özel efektler ile süslenmiş meydan ve sürekli yükselen müzik sesleri ile Grote Markt’ta keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Belfry of Bruges (Brugge Çan Kulesi)

Grote Markt meydanında yer alan Brugge Çan Kulesi, 47 farklı çan sesini duyabileceğiniz yerdir. 1240 yılında inşa edilen ve geçmişten günümüze gelen 366 merdiven basamağı ile tepeye ulaşılabilen, şehir manzarasını eşsiz şekilde izleyebileceğiniz Çan Kulesidir.

Begijnhof (Ten Wijngaerde)

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Beginaj Yapıları (Begijnhof), 13. ve 14. Yüzyıldan kalma yeşil ağaçlar ile çevreli küçük beyaz evler ve bir kiliseden oluşuyor. Günümüze müze olarak gelen farklı bir yerdir.

Kutsal Kan Bazilikasi

Kutsal Kan Bazilikası

Basilica of the Holy Blood yani Kutsal Kan Bazilikası, farklı mimarisi ile vitraylar ile bezeli bir dekorasyon ile misafirlerini konuk ediyor. Hz. İsa’nın kanını belli günlerde bağış karşılığında Kutsal Kan Bazilikasında görebilirsiniz.

The Church of Our Lady

The Church of Our Lady, 122 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci tuğla yapımı kulesidir. 1504 yılında Michelangelo tarafından yapılan “Madonna ve Çocuğu” heykeli de burada yer almaktadır.

Groeningemuseum

Belçika tarihine ait çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği harika bir müzedir. Oldukça zengindir ve 18. ve 19. yüzyıla ait neo klasik parçaları burada inceleyebilirsiniz.

Burg Meydani

Burg Meydanı

14.ve 15. yüzyıldan kalma tarihi Nüfus Müdürlüğü binası, Belediye Binası gibi resmi binaların bulunduğu Kutsal Kan Bazilikasının da yer aldığı meydandır.

Minnewaterpark

Gölü, kuğuları, yeşilin her tonu işle romantik bir tur planınız varsa kesinlikle eklemeniz gereken yer Minnewaterpark’tır.

Eski St John Hastanesi

11.yüzyıldan kalan Eski St John Hastanesi (Old St John’s Hospital), Avrupa’nın en eski hastanelerindendir.

De Halve Maan Bira Fabrikasi

De Halve Maan Bira Fabrikası

Brugge’nin en köklü bira fabrikalarından biri olan De Halve Maan Bira Fabrikası, rehber eşliğinde gezilebilecek yerler arasındadır.

Aziz Salvator Katedrali Brugge

12.yüzyılda yapımına başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Aziz Salvator Katedrali, günümüze oldukça sağlam şekilde gelen yapılardandır.

Brugge Belediye Sarayı

Meydanda yer alan Belediye Sarayı, gotik mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken 1300 civarında penceresi ve bayraklı ihtişamlı görüntüsü ile 1421 yılından bu yana sağlam şekilde ayakta durmaktadır.

Brugge Çikolata Muzesi

Brugge Çikolata Müzesi

Kakao ve çikolatadan yapılma eserlerin sergilendiği çikolata severlerin kesinlikle uğraması gereken yerlien başında gelmektedir. Tadım yapabilir ve aynı zamanda satın alma da yapabilirsiniz.

Brugge turları kesinlikle romantik balayı turları arasında yerini almalı. Bu kadar farklı ve güzle bir yerde olduğunuz için şanslı hissedeceksiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.