Bükreş Gezilecek Yerler

Romanya’nın başkenti olan Bükreş, Tuna Nehri’nin bir kolu olan Dâmbovița’nın kıyısına kurulmuştur. Yurtdışı turları ile gidip görebileceğiniz ve hayalini kurduğunuzdan daha da güzle bir şehir ile karşılaşacağınız Bükreş için tur planları yapılmaya başlansın.

Bükreş turları ile yepyeni bir şehir, farklı bir kültür ve insanlar tanıyacaksınız. Bunun için seçiminizi ne kadar erken yaparsanız sizin için o kadar iyi olacaktır.

Bükres  Parlamento Sarayi

Bükreş Parlamento Sarayı

Bükreş Parlamento Sarayı (Palace of Parliament), Bükreş’te sadece inşa edilmesi için binlerce evin yıkıldığı iktatör Nikolay Çavuşesku tarafından yaptırılmış olan saraydır. 1983-1989 yılları arasında yapım sırasında 700 mimarın çalıştığı saraydır. 10.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Lipscani

Bükreş gezilecek yerler listelerinde Tarihi Şehir, Old Town yani Lipscani, Kont Drakula yani Prens Vlad öncülüğünde 15. yüzyılda kurulmuştur. 19. yüzyılın başlarına kadar Bükreş’in ticari merkezi olmaya başlamış ve günümüzde en çok ziyaret edilen yerdir.

Ateneum Romanian

1919 yılında düzenlenen tarihi konferansa ev sahipliği yapan konser salonu, 600 kişi kapasiteli ve Neo-Klasik mimari unsurları taşıyan bir yapıdır. Binanın önünde efsane bir park vardır. belki de katılacağınız etkinlik öncesinde güzel bir park turu yapabilirsiniz.

Dimitrie Gusti Ulusal

Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi

Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi (Dimitrie Gusti National Village Museum) 10 hektarlık alana yayılmış olan köy evi, kilise, değirmen gibi yapılardan oluşan farklı bir müze yapısına sahiptir. 17. ile 20. yüzyıllar arasında inşa edilmiş ve 90’lı yıllarda orijinal işlevine geri dönmüştür.

The National Museum of Art of Romania

The National Museum of Art of Romania (Ulusal Sanat Müzesi) Devrim meydanında yer alan müzedir.  1948 yılında açılmış olan ulusal müzeyi siz de gezerek kurtarılan sanat eserlerini görebilirsiniz.

Stavropoleos Kilisesi

Romanya Tarih Müzesi yakınında yer alan kilise, 8.000 kitaplık bir kütüphaneye sahiptir ancak yıkılan binasında Avrupa’nın en geniş arşivlerinden birini bulabilirsiniz.

Herăstrău Parkı

Bükreş gezilecek yerler listesinde keyifle gezebileceğiniz ve eğleneceğiniz bir yerdir. Sessiz skain ve yerel halkında oldukça sık geldiği bir yerdir. 1936 yılında yapılmıştır. Doğal güzellikleri gerçekten büyüleyicidir.

Grigore Antipa National Museum of Natural History

Grigore Antipa National Museum of Natural History

Roma ve Bizans paraları, kaya, mineral örnekleri, hayvan fosilleri, sanat eserleri gibi pek çok farklı şeyi bulabileceğiniz Grigore Antipa National Museum of Natural History (Doğal Tarih Müzesi) 1834 yılında hizmete açılmıştır. 1908 yılında mühendis Mihail Rocco’nun gözetiminde inşa edilmiştir.

Devrim Meydanı

Eski ismi Saray Meydanı olan şimdiki Devrim Meydanı (Revolution Square) , daha öncelerde Bükreş Üniversitesi Kütüphanesi’nin bulunduğu alanda 1914 yılına kadar Romanya’ya hükmetmiş Kral 1. Carol’un heykeli bulunuyor. Meydan aynı zamanda Zafer Yolu üzerinde yer alıyor.

Calea Victoriei (Zafer Yolu)

Bağımsızlık Caddesi’ni, Zafer Meydanı’na bağlayan noktadır. Günümüzde kentin en önemli ve işlek yeridir. Bu cadde de birde Atatürk büstü göreceksiniz. Ramada Majestic Oteli’nin hemen yanında tesisin Türk işletmeci tarafından yaptırılan Atatürk Büstü sizi de duygulandıracak. Büstün üzerinde yerel dilde ve Türkçe “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu” ve “Yurtta Barış, Cihanda Barış” yazıyor.

Zafer Takı

Bükreş gezilecek yerler listesinde Paris’teki Zafer Takıya benzeyen bir yer var. Kiseleff Caddesi üzerinde bulunan takı, 1878’de bağımsızlığını kazanmasının ardından yaptırılmış.

Romanian Patriarchal Cathedral

Romanian Patriarchal Cathedral

Metropolitan Tepesi üzerinde bulunan Romanian Patriarchal Cathedral, 1654-1658 yılında yapılmıştır. Bölgede dini müzik grubu sayesinde popüler hale gelen katedrali kesinlikle gezip görmelisiniz.

Bükreş gibi farklı bir tarihi ve özellikleri bulunan şehri gezip tanımak için siz de erken rezervasyon seçenekleri ile tur planınızı hemen yapmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.