Dominik Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Karayiplerdeki Hispanyola adasında bulunan Dominik Cumhuriyeti, Porto Riko, Küba ve Jamaika’ya yakınlığı ile biliniyor. Venezuela ile deniz sınırı olan Dominik Cumhuriyeti yurtdışı turlar kapsamında gezip görebileceğiniz en keyifli yerler arasındadır.

Dominik Cumhuriyeti turları ile deniz, kum ve güneş keyfini yaşayabileceğiniz hatta tatil için ne kadar da keyifli zamanlar geçireceğinizi anlayacaksınız. Çünkü eğlencesi ile hayal ettiğinizden daha da güzel bir tur geçirebilirsiniz. Şimdi gelin bu güzel ada da gezilecek yerlere göz atalım.

dominik

Dominik Plajları

Tabi ki deniz kum ve güneş keyfini yaşamadan tatil bitmemeli. İşte bunun için ilk sırada plajlar geliyor. Boca Chica adanın en meşhur plajıdır. Playa Cofresi, Scotts Head, Rock Beach (Beau Rive), PortsmouthPlajı, Batibou Koyu ve L’escalier Tete Chien görülmesi gereken diğer plajlarıdır. Şelaleleri, nehirleri, çiçekleri, ağaçları ve kuşları ile kendini size hayran bırakacak olan Dominik Cumhuriyetinde

Doğal Güzellikleri

Cabrits Ulusal Parkları, Morne Trois Piton,  Boiling ve Boeri Gölleri, Emerald Şelalesi, Wotten Waven ‘Screws’ Doğal Sülfür Banyoları, Indian ve Palm Line Nehirleri ve Botanik Bahçeleri ruhunuzun dinleneceği en güzel yerlerdir.

Şehir Merkezi

Soufriere Kilisesi, St Theresa Kilisesi (Salisbury), Kalinago kulübeleri ve Roseau Pazarı keyifle gezip alışveriş yapabileceğiniz, günlük hayatın olağan şekilde devam ettiği noktalar arasındadır.

Alcazar de Colon

Alcazar de Colon

Kolomb’un oğlu Diego’nun bir zamanlar burada konakladığı bilinmektedir. . Antika parçalarla dolu olan evi müzeye dönüştürülmüş.

Catedral Primada de América

Dünya’da inşa edilmiş ilk katedral olarak bilinen ve devasa görünen katedralin Romanesk, Gotik ve Barok tarzlarının karışımından yapıldığını göreceksiniz. İhtişamlı ve oldukça keyifli bir tur sizi bekliyor.

Merenge Festivali

Özellikle Temmuz ayı için planlar yapanlara tavsiyem Dominik Cumhuriyeti’ne bu ay da gelmeleridir. Merenge’nin ana vatanı olan Dominik Cumhuriyeti’nde düzenlenen en büyük etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bunun için oldukça eğlenceli ve hareketli bir etkinliğe katılmış olursunuz.

Altos de Chavon

Altos de Chavón

16. yüzyıldan kalma La Romano’nun eteklerinde bulunan tarihi müze, Frank Sinatra ve Carlos Santana’nın bir zamanlar vazgeçilmez mekanlarından. 5000 kişilik bir amfi tiyatrosu bulunan Altos de Chavón görmeniz gereken bir yer.

Puro Turları

Havana ile birlikte Dominik Cumhuriyeti’nde en çok satılan şey nedir diye sorsalar tabi ki purolar denir. Eğer böyle bir tutkunuz varsa harika bir seçim olacaktır.

Cumhuriyetini gezmek isterseniz yanınızda kesinlikle yağmurluk getirmelisiniz çünkü tropik iklimin en şiddetli yağışlarına burada yakalanabilirsiniz. İki yağmurlu mevsim olan ülkede Ekim’den Mayıs’a kadar kuzey kıyılarında yağmur yağar, Mayıs’tan Ekim’e kadar güney kıyılarında. Haziran-Eylül ayları ise kasırga mevsimi olduğu için gelmemenizi tavsiye ederim. Ama Dominik için en güzel zaman bu yaz ayları dışında kalan zamandır.

Dominik Cumhuriyeti balayı turları içinde eşsiz bir seçim olabilir. Adanın güzelliği ile en romantik seçimleri yapabilirsiniz. En uygun fiyatlı tur detayları için erken rezervasyon planınızı hemen yapmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.