Hurghada Gezilecek Yerler

Mısır’da Kızıldeniz kıyısında bir tatil cenneti olan Hurghada, Kızıldeniz Eyaletine bağlıdır. Üç ayrı bölümden olan bu güzel şehri gezmek ve deniz, kum, güneş keyfi yapmak içinde oldukça zamanınız olacak.

Yurtdışı turlar kapsamında gidip göreceğiniz ve keyifle konaklayabileceğiniz güzel bir yerdir. Hurghada turları aslında 3 bölüme ayrılmalı. El Dahar (Downtown), Sakkala ve Sahl Hasheesh. El Dahar eski şehir, Sakkala modern turizmin adresi ve Sahl Hasheesh ise alışveriş merkezleri ve mağazaların bulunduğu yerdir.

akvaryum

Hurghada Akvaryum

Kızıldeniz’in zengin deniz yaşamını en iyi tanıyabileceğiniz yerdir. Hem eğlenecek hem de su dünyasını farklı bir gözle göreceksiniz.

El Dahar

Geleneksel mağazalara hayran kalacağınız ve eski şehrin farklı yapısını göreceksiniz. Bunbun ayrıcalığını yapacağınız alışverişlerde de yaşayacaksınız. Baharat, takı ve hediyelik eşya, papirüs, parfüm ve meyve tezgâhları sizi bekleyen alışveriş seçeneklerinden.

Kıpti Katedrali Saint Shenouda

20.yüzyılın başlarında inşa edilmiş şehrin farklı yüzünü yansıtan bir katedraldir.

 

Hurgada Camii

Hurgada Camii Kızıl deniz manzarasının tam da kenarında ihtişamlı görüntüsü ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

Sakkala

Alışveriş yapmayı sevenlerin kesinlikle ilk uğraması gereken yerdir. El Dahar’a göre mağazalar ve yapılar daha düzgün ve aradığınız pek çok şeyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca yemek konusunda da dünya devi zincir restoranları bulabilirsiniz.

Hurghada Marina

Hurghada Marina

200 yat kapasitesi ile oldukça modern bir yapıya sahiptir. Şehrin en gözde noktasıdır. Bünyesinde kafe ve restoranları ile daha çok tercih edilmektedir. Geceleri ise oryantel şovlar, canlı müzikli eğlenceler sizi bekliyor.

The Citadel Azur Resort

Başlı başına kocaman bir otel olan yer aslında dev bir şehir gibi. Otelin en büyük farkı 14 yıl boyunca kayaların oyularak yapılması olmuş. Kızıldeniz boyunca sıralanmış cafe ve restoranları, alışveriş mağazaları, çok sayıda havuz ve denize girilecek yerleri ise görünce sizi de büyüleyecek.

Giftun Adasi, Hurgada

Giftun Adasi, Hurgada da eşsiz deneyimler yaşayacağınız yerdir. Dalış meraklıları için Kızıldeniz büyüleyici bir cennet. Kızıldeniz’de Dalış, Hurgada da belki de yapılacak en güzel şey.

Mahmya Plaji

Mahmya Plajı

Büyük Giftun Adasında denize girebileceğiniz ve altın sarısı kumları ile masmavi denizinin size kusursuz bir güzellik yaşatacağı yerdir.

Kum Müzesi ve Binbir Gece Masalları gece şovu da Hurghada da keyfini çıkarabileceğiniz diğer aktiviteler arasındadır.

Yurtdışı tur seçenekleri ile gidip görebileceğiniz ve keyifle konaklayabileceğiniz yer olan Hurghada sizi bekliyor. Erken rezervasyon seçenekleri ile kesinlikle gidip görmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.