Lapland Gezilecek Yerler

Norveç, İsveç ve Finlandiya’nın topraklarının birleşiminden oluşan ilginç bir ülkedir. Kışın bir farklı güzel olduğu Lapland, hayalini kurduğunuz tatil için size kusursuz olanı sunacak olandır. Geçim kaynaklarının çoğunluğunu geyiklerden kazanan yerlilerine verilen isim Soumi’dir.

Yurtdışı turları ile gidip görebileceğiniz ve Noel babanın evi olarak bilinen bu güzle bölgede çocukken dinlediğiniz masalların, hayalini kurduğunuz geyikli kızakların olduğun u ve hayallerinizin bir kısmını gerçekleştirebileceğinizi göreceksiniz. Lapland Turları sırasında göreceksiniz ki, insandan çok geyiğin olduğu bir yerdesiniz.

Büyük geyik çiftlikleri en çok merak edilenlerden. Her yıl boynuzları düşen geyiklerin boynuzlarından harika hediyelik eşyalar yapılıyor. Derisinden ise müzik aleti yapılıyor. Kızağa binmek ve bu çiftlikleri gezip görmek isterseniz 6-12 Euro arası bir ücret ödemeniz gerekiyor. Çiftliklerde ise öğle yemeği de yiyebilirsiniz.

Huskylerinden bahsetmeden geçmemeliyiz. Bu köpeklerin ne kadar güzel göründüğünü ve bir o kadar da vahşi olduklarını yanlarına yaklaştığınız zaman anlayabiliyorsunuz. Görünen sivri dişleri ve bir o kadar da güzel olan mavi gözlerine hayran kalacaksınız. Çektikleri kızaklara binmek ise ayrı bir keyif. Filmlerde ya da çizgi filmlerde izlediğiniz o güzel sahneleri birebir yaşamak büyüleyici olacak.

Santa Claus

Santa Claus Köyü

Lapland’in en güzel tarafı Santa Claus Köyü! Ren Geyiği hem de Husky turunu asıl burada yapmanız gerekir.

Rovaniemi

Rovaniemi

Rovaniemi tam kutup dairesi içinde yer alan Noel babanın köyü olarak biliniyor. Burada 6-7 ay boyunca sadece kar yağıyor. Göller donar her taraf bembeyaz kalır. Kar ve soğuk severlerin kesinlikle gelmesi gereken bir yer burası. Karı özlediğiniz zaman hatta hayalini kurduğunuz zaman istediğiniz gibi eşsiz bir tatil planlayabilirsiniz.

Buz otelleri de kesinlikle uğramanız gereken yerler arasında. Buzdan yapılan yataklar, duvarlardaki kabartmalar, minik kilise ve buz bar burada görebileceğiniz en ilginç şeyler arasında.

Rovaniemi Kilisesi

Rovaniemi Kilisesi

1950 yılında yapılmış. 1944 yılında savaşta yıkılınca yerine bugünkü halini almış. Yapısı ile oldukça farklı görünüyor.

Ranua Hayvanat Bahcesi

Ranua Hayvanat Bahçesi

Rovaniemi’ye yaklaşık 73 km uzaklıkta. Kutup ayıları ve ren geyikleri en çok ilginizi çekecek şey olacak.

Yurtdışı turlar arasında sizi bekleyen Lapland Turları yeni yıl için kesinlikle değerlendirilmeli.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.