Prag Gezilecek Yerler

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri olan Prag, her yıl milyonlarca turist konuk eden ve yaz ya da kış sezonu hiç fark etmeden ziyaretçisi oldukça çok olan şehirdir. Vltava Nehri’nin üzerinde yer alır ve 1,2 milyon nüfusu olan Prag gibi güzel bir şehri gezip görmek isterseniz seçimlerinizi hemen yapmalısınız.

Yurtdışı turları arasında en çok tercih edilen Prag turları kapsamında siz de en eğlenceli zamanları geçirebileceğinizi ve kendiniz için ne kadar güzel bir tur seçtiğinizi görebilirsiniz. Prag Turları ile en uygun fiyat seçeneklerini yılın her zamanı yakalayabileceğinizi bilmelisiniz. O zaman şimdi Prag gibi keyifli bir şehri gelin hep beraber gezelim.

Eski meydan

Eski Şehir Meydanı

Prag’ın en önemli ve turistik şehir meydanıdır. Her yıl milyonlarca turist konuk eder. Bu meydanda Astronomik Saat ve Eski Belediye Sarayı, Tyn Kilisesi, Aziz Niklaus Kilisesi, Kinsky Sarayı ve Jan Hus Anıtı görebileceğiniz yerler arasındadır.

Astronomik Saat

Prag da yer alan Astronomik Saat ve saatin üzerinde yer aldığı Eski Şehir Meydanı turların genellikle toplanma noktasıdır.

Karl koprusu

Karl Köprüsü

Prag Kalesi ve Mala Strana ile Stare Mesto bölgelerini birbirine bağlayan 1357 yılında inşa edilen Karl Köprüsü 516 metre uzunluktadır. Şehirdeki simgeleşmiş yapıların başında gelmektedir.

Yahudi Mahallesi (Josefov)

Prag’ın en eski ve önemli yerleşim yerlerinden olan Eski Yahudi Mahallesi, 13. Yüzyıldan bu yana Yahudi mahallesi olarak anılmaktadır. Bohemyalı Azize Agnes Manastırı, Eski Yeni Sinagog, Eski Yahudi Mezarlığı, Pinkas Sinagogu ve İspanyol Sinagogu bu mahallede gezilecek yerler arasında.

Eski Yeni Sinagog

13. yüzyıldan kalma Josefov’da yer alan Eski Yeni Sinagog, Prag’daki en eski Gotik yapıdır.

Prag Kalesi

Prag Kalesi

Prag Kalesi, Prag şehrinin kesinlikle en güzle noktasıdır. Aziz Vitus Katedrali, Eski Kraliyet Sarayı, Altın Yol, Aziz George Bazilikası, Aziz George Manastırı, Prag Kalesi Resim Galerisi ve Kraliyet Bahçeleri ise kale de görmeniz gereken yerler arasındadır.

Ulusal Müze

Wenceslas Meydanı’nda yer alan Ulusal Müze, 1890 yılında tamamlanmıştır. Ulusal Müze’de mineraloji, arkeoloji, nümizmatik ve tabiat tarihi temalı koleksiyonları burada görebilirsiniz.

Kampa Adası

Şeytan Deresi kolunun oluşturduğu ada olan Kampa Adası dünyaca ünlüdür. Karl Köprüsü’ne giderken hemen alt kısımda kalan adadır ve geçmişte birçok işletmeciliğe ev sahipliği yapmıştır.

Dans Eden Ev

Dans Eden Ev

Prag’ın en ilginç ve en çok merak edilen noktasıdır. Dans Eden Ev turistik bir yer olmamasına rağmen, farklı mimarisi ile isminden söz ettirmektedir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.