Viyana Gezilecek Yerler

Avusturya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Viyana, yılın en çok ziyaret edilen noktalarındandır. Viyana gibi keyfini çıkaracağınız bir şehre ne zaman gelmeli diye sorarsanız, tabi ki bu turun zamanı yok diyebiliriz.

Yurtdışı Turlar ile gidip görebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir tur seçeneği yakalamak isterseniz seçimleriniz hemen yapabilirsiniz. Hem eğlenmek hem de farklı bir şehri yakından tanımak isterseniz size sunulacak bu keyifli tur seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Viyana Turları ile siz de ister yaz isterseniz kış sezonu boyunca en keyifli olanları yakalayabilirsiniz. Bunun için gelin hep beraber seçimlerimizi yapalım ve hayal ettiğinizden daha da güzel bir tur için Viyana gezilecek yerler listesi yapalım.

Hofburg in Wien

Hofburg Sarayı

13.yüzyılda inşaatına başlanan ve yüzyıllar boyunca sürekli genişleyerek büyüyen Hofburg Sarayı Viyana turu kapsamında gezip görebileceğiniz yerler arasında ilk sırada yer almalıdır. İmparatorluk daireleri, müzeler, şapel ve kilise, Avusturya Ulusal Kütüphanesi, İspanyol Binicilik Okulu ve Avusturya başkanlık makamları görebileceğiniz yerler arasındadır.

Schönbrunn Sarayı ve Bahçeleri

Avrupa’nın en güzel saraylarından olan Schönbrunn Sarayı ve tabi ki kusursuz bahçeleri, 16. Yüzyıla kadar dayanan geçmişi ile biliniyor. Gloriette adındaki Neo-klasik sütunlar, palmiye evi, labirent, hayvanat bahçesi ve daha pek çok seçeneği ile size eşsiz güzellikleri sunmaya hazır. Imperial Tour 30-40 dakika ve Grand Tour ise 50-60 dakika sürüyor.

Aziz Stefan Katedrali (Stephansdom)

Aziz Stefan Katedrali, şehrin tam ortasında yani kalbinin attığı yerde sizi bekliyor. 1304-1433 yılları arasında gotik tarzda yapılan yapı, 1579’da Rönesans estetiği ile baştan tasarlanmış. Katedralin en önemli bölümleri arasında Devler Kapısı ve Putperest Kuleler, Kule Külahı, Çinli Çatı, Singer Kapısı, Vaiz Kürsü ve Yüksek Altar bulunuyor.

Karl Kilisesi (Karlskirche)

Karl Kilisesi (Karlskirche)

1716-1737 yılları arasında İmparator VI. Karl tarafından yaptırılan Karl Kilisesinin özelliği soldaki sütun “Sadakat”, sağdaki sütun ise “Cesareti” simgeliyor olmasıdır. Ayrıca heykeller ve altar panolar da oldukça dikkat çekici.

Doğa Tarihi Müzesi

Doğa Tarihi Müzesi Sanat Tarihi Müzesi’nin hemen karşısında yer almaktadır. İki müzeyi de karşılıklı olarak gezmenizi tavsiye ederiz. 1889 yılında açılan müze arkeoloji, antropoloji, mineraloji, zooloji ve jeoloji sergilerinin de yer aldığı müzedir.

Belvedere Sarayı

1683 yılında Osmanlı kuşatmasının sona erdirilmesinde oldukça önemli bir yeri olduğu için Viyana’da değerli bir kaledir. Barok tarzlı saray 1668-1745 yılları arasında yapılmıştır.

Karntner Caddesi

Kärntner Caddesi

Aslında eski kent merkezinin en önemli alışveriş noktasıdır. Kartner Strasse’de en güzel mağazalar, butikler ve kafeler yer alıyor. Stephansplatz meydanından yürüyerek buraya geçebilir ve güzel bir akşam yemeği içinde harika bir yer seçebilirsiniz.

Viyana balayı turları içinde çok tercih edilenlerden. Siz de keyifli bir yurtdışı balayı turu planlamak isterseniz seçimlerinizi hemen yapmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.