Yalta Gezilecek Yerler

Ukrayna’nın denize kıyısı olan şehirlerinden olan Yalta, her yıl pek çok turistin en çok uğradığı noktaların başında geliyor. Yurtdışı turlar ile gidip görebileceğiniz Yalta için kesinlikle ılık havaları tercih etmelisiniz.

Yalta turları ile Karadeniz’e kıyısı olan bu eşsiz şehirde hayal ettiğiniz gibi bir tur fırsatı yakalamak isterseniz seçimlerinizi hemen yapmalısınız. Bunun sebebi ise erken rezervasyon fırsatları ile tercihlerinizi daha kolay yapacak olmaktır. O zaman Yalta şehrini yakından tanımaya başlayalım.

yalta1

Yalta Limanı

İzmir’e benzetilen bir şehirdir Yalta. Limanı güzel, doğası güzel, trafiğe kapalı sokakları ile tam bir yaz tatili planı yapabileceğiniz şehirdir. Sahil boyunca sokak ressamlarını göreceksiniz isterseniz resmini çizdirebilirsiniz.

Lenin Meydanı

Şehrin gençlerinin toplandığı, kaykay yapan, müzik dinleyen, güneşlenen ve keyfini çıkaracağınız günün en doğru adresidir.

Aleksander Nevski Rus Ortodoks Katedrali

Şehrin tam merkezindedir. Deniz tarafından şehre yürüdüğünüz zaman sizi karşılayan yapıdır. 18. Yüzyıldan kalma olan yapı Neo-Bizans tarzında inşa edilmiştir.

Livadiya Sarayı

Gotik tarzı ile dikkat çeken Livadiya Sarayı, 1831-1836 yılları arasında yapılmıştır. Kırımın romantik motiflerini de burada görebilirsiniz. Mohabi Tepesinde yer alan yapının ne kadar farklı olduğunu gördüğünüz zaman anlayacaksınız. Şuan ise Sanatoryum olarak kullanılmaktadır.

Darsan Tepesi

Yalta’nın asıl şehir merkezi konumundadır. Eşsiz manzarası ile sizi de konuk edecektir.

Evangelist St. John Çan Kulesi

1832-1837 yılları arasında inşa edilmiş olan çan kulesi, denizciler tarafından bir referans noktası olarak kullanılmış ve ardından savaş sırasında büyük zarar görmüş. Sadece çan kulesi kalmıştır ve bugün hala ayaktadır.

yaltamuze

Polukorovsky Tepesi ve Anıtı

S.Rudansky buraya gömülmüştür. Ayrıca farklı ünlü kişilerinde mezarları bu anıtta bulunmaktadır. yapısı ile oldukça dikkat çeken bir noktadır.

Peri Masalları Çayırı (POLYANA SKAZOK)

Şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan açık hava müzesi, ağaç oymacılar, heykeltıraşlar tarafından yapılmıştır. 200’den fazla peri masalı karakterine yer verilen Peri Masalları Çayırı gerçekten görülmesi gereken bir noktadır.

Massandra

Küçük ama turistlerin en çok görmek istedikleri şehirlerin başında gelmektedir. Doğal güzellikleri, ormanları, parkları, yaylaları, fıskiyeli havuzları ile oldukça ünlüdür. Massandra şatosu da buraya geldiğiniz zaman göreceğiniz en güzel noktadır.

Panorama Müzesi

1854-1856 yılları arasında yaşanan Kırım savaşının resmedildiği müzedir. Üç boyutlu ortamda ne kadar da gerçek bir bakış açısı yakalayacağınız ve özel noktalarda duvara baktığınızda kendinizi savaşın tam ortasında göreceğinizi bilmelisiniz.

Anton Çehov Evi

1899-1904 yılları arasında Rus yazar Anton Çehov’un yaşadığı Kirova sokağındaki villa, müze olarak günümüzde ziyarete açıktır. Eserleri, fotoğrafları, kişisel eşyaları sergilenenler arasındadır.

botanik

Nikita Devlet Botanik Parkı

Magaraç Şarap Enstitüsünün hemen yanında yer alan Nikita Devlet Botanik Parkı, H.H.Steven tarafından yapılmış bir bahçedir. 1600’den fazla çeşit gül, 28 bin ağaç ve bitki yer almaktadır. Park gezisi ortalama 1,5 saat sürmektedir.

 

Vizesiz turlar için kapsamında gidip görebileceğiniz Yalta şehri için en doğru zamanı kendiniz belirlemelisiniz. Bunun için turlarda erken rezervasyon seçeneklerinden yararlanmanızı tavsiye ederiz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.