Amsterdam hakkında bilmeniz gereken 5 şey…

Bir önceki yazımızda Köln ile ilgili pek çok detaya yer vermiştik. Bugün ise Köln’e ortalama 2,5 – 3 saat uzaklıkta olan Amsterdam’dayız!

Hollanda‘nın başkenti Amsterdam, en çok turist kabul eden şehirdir. Bu güzel şehirde evlerin mimari özelliklerine, sokakların farklılıklarına ve su üzerine kurulu olduğuna dikkat ederek gezmenizi tavsiye ederiz. Benim ilk dikkatimi çeken binaların üzerindeki büyük kancalar oldu. Kancalar ile dairelere taşınmanın daha kolay olduğu hatta bu yüzden binada bulunan kancaların taşıdığı ağırlık yüzünden binaların öne doğru yattıkları da görülmektedir. Oldukça ilginç bir yapıya sahip olan Amsterdam’da doyasıya gezmelisiniz. Biraz kalabalık olabiliyor ama gerçekten Hollanda’da gezilecek ilk nokta. Şehirde dikkat çeken diğer bir nokta ise tabi ki bisikletler. Trafiğin oldukça az olduğu bu şehirde ulaşım raylı sistemler ile sağlanıyor. Ayrıca bisiklet ile her yere ulaşmak oldukça kolay. Bisiklet parkları zaten oldukça fazla, bisikleti nereye bırakacağım derdi olmuyor. Amsterdam gezilecek yerler listesi de yanınzda olmalı!

Canal. Amsterdam. Netherland

Muhteşem manzara

Su üzerine kurulmuş olan bu mükemmel şehirde manzara günün her saati harika. Ama akşam olmaya başladığında ve ışıklar yanmaya başladığında eşsiz fotoğraflar çekeceğinizi bilmelisiniz.

amsterdammeydan

Kahvenin en güzeli burada

Kahve konusunda eşsiz bir diyar burası. Kahve içmek için meydanda bulunan büyük restoran ve kafeleri tercih edebilirsiniz. Yanında eşsiz pasta seçeneklerini de denemelisiniz. Tatlı konusunda da uzman sayılırlar.

Iamsterdam

Gece eğlence seçenekleri

Gece hayatının oldukça hareketli olduğu bir şehir. Dinlenmek için değil buraya sadece eğlenmek için gelmelisiniz.

amsterdam chips

Arada acıkınca Chips yemeyi unutmayın

Amsterdam’a gelip de “Chips yemedim” demeyin sakın! Burada kızarmış patates inanılmaz güzel. Üstüne dökülen ketçap, mayonez ve soğan ise eşsiz bir lezzette.

Madame-Tussauds-Müzesi

Madame Tussaud Müzesi

Farklı birkaç ülke de daha bulunan Madame Tussaud Müzesi birde Amsterdam’da var. İçeri de Atatürk başta olmak üzere dünyaca ünlü pek çok ismin balmumu heykeli bulunmaktadır.

Amsterdam’a gelmek için benim gibi kış mevsimi seçerseniz biraz hava soğuk. Ancak baharda bahçelerinin güzelliği ile bilinen harika bir Amsterdam turuna katılmak için seçimlerinizi Gezinomi Amsterdam Turlarından yana yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.