Belçika’nın gezilecek yerleri ve şehirleri

Belçika, farklı güzellikleriyle dikkat çeken bir Avrupa ülkesidir. Diğer Avrupa ülkelerine yakın olmasıyla adeta bir merkez statüsünde  olan Belçika, kozmopolit yapısıyla dikkat çekiyor. Belçika’ya gidilmesi için pek çok sebep sayılabilir. Geçmişin izlerini taşıyan şehirleri, sakin ve görkemli köyleri, gotik mimarili yapıları, muhteşem kanalları, kale ve şatoları, lezzetli çikolataları, hareketli gece yaşantısı sadece en belirginleri olarak göz önüne çıkabilir.

Görsel bir şölenin tam ortasında bulunabileceğiniz gibi tarihin içinden fırlamışçasına çıkan eserleri de inceleyebilirsiniz. Her yönüyle size harika bir fırsatı sunan Belçika’da mükemmel olanaklardan yararlanabilirsiniz. Belçika yılın her döneminde ziyarete uygun bir şehirdir. İklim kış aylarında nispeten soğuk geçse de bunu güzelliklere dönüştürebilirsiniz.

Belçika turları ile ulaşım oldukça kolaydır. İstanbul’dan her gün Türk Hava Yolları ve diğer firmaların uçuşlarını bulabilirsiniz. Belçika’da ülke içinde ki ulaşım da son derece kolay ve etkileyici. Avrupa’nın tüm şehirlerinden tren ile Belçika’ya ulaşabilirsiniz. Şehir için ulaşımlarda ise metro ilk alternatif olacaktır. Avrupa’nın en önemli ekonomik değerlerini yansıtan bu ülke, muhteşem güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyacaktır.

Gezilecek yerler listesine bakacak olursak;

Brüksel

Brüksel, Avrupa Birliği’nin ve Nato’nun merkezi olarak bilinmektedir. Uluslararası kuruluş merkezlerinin bu şehirde olması kentin önemini artırmaktadır. Kültürlerin birleştiği ve birbirleri ile kaynaştığı bir şehir olan Brüksel, farklılıkları göz önüne çıkaran yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Brüksel’de turistler için gezilip görülebilecek yerler bir hayli vardır. Manaken Pis ya da “İşeyen Çocuk Heykeli” ilk akla gelendir. 1619 yılında yapılan bu bronz heykel, aslında çok küçük ve farklı kostümler içinde yer alır ama kimi zaman çıplak görmek de mümkün. Şehrin diğer ünlü yanı ise Grand Place, St Michel Katedrali gibi alanlardır. Bunun yanı sıra Nato binası gibi ünlü yerleri de görebilme şansına sahipsiniz.

Brugge

Brugge ülkenin batısındadır ve Orta çağ Avrupa’nın en iyi korunmuş şehirleri arasındadır. Şehrin merkezi dünya kültür mirası listesinde yer alır. Yine şehir kültür ve sanat için önemli noktalardan bir tanesidir. Belçika çikolatalarını yiyebileceğiniz pastanelerden harika caddelere kadar pek çok alternatif burada mevcuttur. Groeninge görmeniz gereken müzelerin başında kendine yer bulur. Güzel sanatlar müzesi olarak da bilinir.  Heilige Bloed Basiliek ise gotik mimarisiyle dikkat çeken bir kilisedir. Hristiyanlar için dini yapıların son derece fazla olduğu bu şehir, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeker.

Oostende ve Belçika kıyıları

Belçika denize kıyısı olan ülkeler arasındadır. Oostende, farklı güzellikleri bu sebeple size sunar. İster harika gün batımını izleyebilir, isterseniz de kilometrelerce uzanan kumsallarında güzel zaman geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar sırasında siz de bu tarz en keyifli detaylara rastlaya bilirsiniz. 

Belçika üzerine notlar;

Belçika Fransa ve Hollanda ile komşudur. Bu yüzden farklı dillerin konuşulduğunu hemen hissedersiniz. Çikolata ile ünlü olan bu ülke, farklı tadları size sunacaktır. Avrupa’nın en eski pasajı Brüksel’deki Galeries St. Hubert’tir. Biralarıyla ünlü olan bu şehir, farklı güzellikleri size sunarak harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Tek yapmanız gereken bu güzellikleri sonuna kadar hissetmek ve harika fırsatları değerlendirmektir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.