El işlemeleri ve asırlık çarşılarıyla Tunus’tan ne alınır?

Cam resimlerden kuş kafeslerine, halıdan otantik takılara aradığınız her şeyi Tunus’un bu dar ve asırlara meydan okuyan sokaklarında bulabilirsiniz. Zanaatkârların buluştuğu en önemli merkezlerden Tunus’ta çarşı gezintisi yaparken el emeği yöresel ürünleri görünce şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Medina’da çarşılar, uğraştıkları iş gruplarına göre şehrin farklı yerlerine yayılmış durumda. Zaytuna Cami civarında daha ince işçiliğin yapıldığı çarşılar bulunuyor.

Demircilik, dericilik gibi sektörlere hitap eden çarşılar şehrin biraz daha dışında kalıyor. Tunus Turları sırasında kendiniz ya da yakınlarınız için deri yapımı giysi almak isterseniz şehrin biraz dışına çıkarak Zanaatkarların elinden çıkma oldukça kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz.

Ana Pazar: 13. yüzyıldan kalma Souq el – Atarine çarşısında birbirinden güzel kokuları bulabilirsiniz. Ana Pazarda hediyelik eşyaların yanı sıra kıymetli yağlara da sahip olabilirsiniz. Çarşıda satılan ürünlerle çevrenizdekilere hem sağlıklı hem de güzel hediyelerden satın alabilirsiniz.  

Souq el Trouk:  Türk Çarşısı olarak da bilinen Souq el Trouk çarşısında güzel hediyelik eşyaların eşyalardan bulabilirsiniz. Türk satıcıların da bulunduğu bu çarşıda kalabalık arasında gezinebilir ve dar sokaklarda tezgahlardaki ilginç ürünleri inceleyerek yürüyüş yapabilirsiniz.

Souq Etouffes: Souq Etouffes çarşısında Dünyanın en güzel ve kıymetli kumaşlarını bulabilirsiniz. Osmanlıdan kalma bu çarşıda çok eski çağlarda köle satışının yapıldığı biliniyor. Souq Etouffes çarşısı günümüzde ise dünyanın en güzel kumaşlarına ve kuyumculara ev sahipliği yapıyor.

Grand Souq des Chechias: Tunus’un en büyük çarşısı Grand Souq des Chechias’ı muhakkak gezmelisiniz. Yaklaşık 15 bin kişinin çalışması ile yapılan bir milyon adet fes bu çarşıdan çıkıyor ve tüm dünya pazarında satılıyor. Grand Souq des Chechias, 17. yüzyılda Tunus’un en büyük endüstri kaynaklarından biri olarak faaliyet gösteriyormuş. Sizde Tunus gezintinizde Grand Souq des Chechias’a uğrayarak tatilinizi unutulmaz kılacak bir fes alabilir ve evinizin nadide bir köşesinde saklayabilirsiniz.  

Deve ve At Yarışlarıyla Tunus

Geleneksel deve yarışlarıyla ve Arap kültürünün en önemli simgelerinden Arap Atı Yarışlarıyla çok Tunus’ta çok eğlenceli vakit geçireceksiniz. Tunus’ta Deve Yarışları ve Arap Atı yarışları oldukça fazla rağbet görüyor. Buna paralel olarak Futbol, Basketbol ve Voleybol branşlarında da aktif olarak spor faaliyetlerine katılabilirsiniz. Tarihi dokudan biraz uzaklaşmak ve birazda spor tutkusu yaşamak istiyorsanız Futbol, Basketbol ve Voleybol müsabakalarını takip edebilirsiniz.

Tunus’ta bulunan yerel halk bu branşlardan çok Deve ve Arap Atı yarışlarına rağbet gösteriyor. Sportif olmasının yanı sıra Tunus’un geleneklerini de yansıttığı için yarışlara oldukça fazla kişi ilgi gösteriyor. Sizde tarihi gezintinize bir ara verin ve bu yarışa ortak olun. Deve ve Arap Atı yarışlarına katılarak tatilinizi biraz daha heyecanlı hale dönüştürebilirsiniz. Yurt dışı turlar sırasında gerçekten en keyifli sporları da keşfedebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.