Google Photos – Seyahat Severlerin Tercih Edebileceği Bir Uygulama

Google’ın yeni geliştirdiği akıllı fotoğraf uygulaması, öğrenme teknolojisine sahip. Fotoğraflarınızı ve sizi tanıyan bu akıllı uygulama, bir süre sonra otomatik olarak işlem yapıp, görsellerinizi sınıflandırıyor, albümler oluşturuyor.

Google Photos, yüz ve obje tanıma teknolojisi, lokasyon bilgileri gibi verileri otomatik sınıflandırmada kullanıyor. Uygulama dünyaca ünlü 250.000 mekânı direkt olarak tanıyor. Geriye dönüp bir fotoğrafınızı aradığınızda, bir mekânda çekilen fotoğraflarınızı bir arada görmek istediğiniz bu işlem oldukça kolayca gerçekleşiyor. Örneğin Gezinomi ile Floransa, Roma Yaz Turu alarak, Roma’ya gittiniz. Kolezyum önünde sosyal medyayı sallayacak fotoğraflar çekmeye uğraşıyorsunuz. Bu uygulama, görsellerinizi aranabilir ve görüntülenebilir şekilde saklamanızı otomatik olarak gerçekleştiriyor, özel mekânları otomatik tanıyor. Gezerken, eğlenirken, albüm oluşturmakla, etiket eklemekle uğraşma derdi kalmıyor. Üstelik sınırsız bulut saklama alanı da uygulamanın sağladığı diğer bir avantaj olarak sunuluyor.

blog_gorsel

Sizin fotoğraf paylaşma alışkanlıklarınızı öğrenip sizi tanıyabilme özelliği olan bir uygulamanın, size reklam gösterme konusunda da oldukça optimize çalışacağını unutmayın. Google ile kişisel bilgilerinizi daha detaylı olarak paylaşmaktan çekinmiyorsanız, uygulamayı yüklemeniz de ve özellikle seyahatlerinizde kullanmanızda bir sakınca yok.

 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.