Hırvatistan Gezilecek Yerler

Hırvatistan farklı yanlarıyla dikkat çeker ve mükemmel doğasıyla turistleri cezbeder. Muhteşem güzelliklere sahip olan bu ülke, kısa süre önce bağımsızlıklarını kazanmalarının ardından turizmde önemli bir potansiyeli ortaya koymaya başladı.

Avrupa’nın ve Balkanların önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Hırvatistan Turları, tüm güzelliklerine eksiklikleriyle de dikkat çekiyor. Henüz tam anlamıyla gelişimini tamamlayamayan ülkede teknolojik anlamda önemli eksiklikler hemen göze çarpabiliyor.

Eksiklikler, aslında güzelliklerin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasına imkan tanıyor. Doğanın muhteşemliklerini daha yakından hissedebileceğiniz, tarihi alanları daha gezebileceğiniz imkanlar sizinle harika bir görselliğin ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Avrupa’nın en iyi korunmuş coğrafyalarından birisi olan Hırvatistan, doğal güzellikleri ve kıyı şeridi ile tipik Akdeniz kıyılarını yansıtmaktadır. Tüm dünyadan ülkeyi gezmeye gelen gezginler, bozulmamış dorğa, milli parklar ve göz alıcı sahilleriyle bu ülkeye hayran kalıyor. Farklı noktalarıyla dikkat çeken Hırvatistan’da göz alıcı güzellikleri sıralayacak olursak;

Dalmaçya Kıyıları

Efsanenin diğer adıdır. Yüzlerce kilometre uzanan sahil şeridinde Venedik ve Roma döneminin izlerini bir arada görebilirsiniz. Sahil boyunca yapacağınız gezilerde güzellikleri kolayca keşfedebilirsiniz. Özellikle Split şehri muhteşem güzellikleriyle göz kamaştırıcıdır. Büyüleyici mimarileri ön plana çıkan bu şehir kadar bir diğer güzel kent ise Zadar olacaktır. Hırvatistan veya Dalmaçya kıyılarına yapacağınız ziyaret için yeterli zamanı ayırmanız son derece doğru bir yaklaşım olacaktır.

Dubrovnik

Adriyatik kıyılarının incisi olarak dikkat çeken Dubrovrnik, ortaçağ döneminden kalma pek çok eser ile harika deneyimler yaşamanızı sağlıyor. Bernard Shaw’ın “Dünya üzerinde cennet isteyenlerin Dubrovnik’e gelip onu bulmaları gerekir” söze şehre verilen önemin adeta simgesi olacaktıar.

Brela Plajı

Brela Plajı, Makarska Riviera’da bulunur ve Hırvatistan’ın en iyi planlarından biri olarak bilinmektedir. Berrak su, sakin koy ve güzel manzaraları barındıran bu plajda otel gibi fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Mljet Adası Milli Parkı

Dalmaçya adaları arasında yer alır. Gölleri ve ormanlıklarıyla eşsiz manzaralara sahip olan bu ada, Benetictine Manastırı ile dikkat çekmektedir. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerin arasında bulunan bu adanın keyfini saatler boyunca sürebilirsiniz.

Rovinj Kasabası

Istrian Yarımadası boyunca uzanan şirin bir kasaba aynı zamanda balıkçı limanıdır. Muhteşem bir manzarayı size sunan bu kasaba, St. Euphemia Bazilikası ve Zletni Orman Parkı ile bilirnmektedir.

Vis Adası

Adriyatik bölgesinin gastronomi başkenti olarak bilinen Vis adası, muhteşem güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını sizler için açmaktadır.

Zlatni Rat Plajı

Zlatni Rat 360 derecelik bir okyanus manzarasıyla dikkat çeker. Sıradışı güzellikleri size sunar. Hırvatistan’ın en güzel yerlerinden birisi olan Zlatni plajında güzel zaman geçirmeniz gerekir.

Hvar

Dalmaçya’nın kraliçesidir. Hırvatistan’ın en yeşil adası olan Hvar, muhteşem manzarası, lavanta bahçeleri seyrine doyum olmayan güzellikleriyle dikkat çeker.

Plitvice Gölü Ulusal Parkı

El değmemiş bir güzellik, eşsiz berraklıkta ki su ve muhteşem bir manzara bu gölde ve ulusal parkta sizi bekliyor olacak. 120’nin üzerinde hayvan cinsine ev sahipliği yapan bu bölge, harika güzellikleriyle dikkat çeker. Seyrine doyum olmayan bir manzarayı sizlere sunan bu gölde güzel zaman geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar arasında en çok tercih edilen noktalardan olan Hırvatistan doğal güzellikleri ile hep dikkat çekmiştir. 

Muhteşem güzellikleriyle size özel bir tatil deneyimi sunan Hırvatistan, enfes yapısıyla özel bir destinasyon olacaktır. Farklılığı göz önüne alanların tercih edeceği bu ülke, enfes yapısıyla unutulmaz bir tatil deneyimi sunacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.