Liberalizmin başkenti Amsterdam

Dünyanın en rahat şehri, liberalizmin başkenti olarak bilinen Amsterdam, farklı güzellikleri hissedebileceğiniz harika şehirlerin başında kendine yer bulmaktadır. Gezip görebileceğiniz eşsiz güzellikler ışığında Hollanda’nın bu önemli kenti sizi bekliyor olacak. Özgürlükler ülkesi olarak bilinen Hollanda sahip olduğu tüm güzellikler sayesinde adeta bir turizm cennetine dönüşmüştür. Dünyanın en rahat şehri olarak bilinen Amsterdam, gezip görülecek çok sayıda yere sahiptir ve gerek tarihi gerekse de kültürel değerleriyle ön plana çıkmaktadır.

Amsterdam sık yağmur alan şehirlerin başında gelmektedir. Okyanusa yakın olması sebebiyle kısmen ılıman geçmen iklim, buna ek olarak bol yağışlı günleri de beraberinde getirmektedir. Bu şehri ziyaret için en uygun zaman kesinlikle yaz mevsimi olacaktır. Gerek kış gerekse de ilk bahar mevsimleri yağışlı geçmektedir.

Amsterdam Turları, Türkiye’den kolay ulaşılabilen şehirlerin başında gelmektedir. THY, KLM veya Pegasus havayolları ile şehre ulaşabilirsiniz. Amsterdam havalimanından şehir arasında tren istasyonu bulunmaktadır. Kent içerisinde ilk yapmanız gereken ise Imamsterdam kartını almak olacaktır. Amsterdam gezilecek yerler listesi yapmaya başlayalım.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Gezip görülecek alanların listesi oldukça fazla. Biz ise en çok tercih edilen bölgeleri listeye madde madde yazmayı tercih ettik; buyrun bir solukta Amsterdam gezi turuna. Amsterdam gezilecek yerler listesi yapalım!

Red Light District:

Özgürlükler şehri olan Amsterdam’ın ekstra özel bölgesidir. Çok farklı bir dünyanın kapılarını sizin için aralayacak bu bölgede hayat kadınlarından kumarhanelere, kahve shoplardan oyun salonlarına kadar çeşitli farklılıkları görebilirsiniz.

Dam Meydanı:

Dam meydanı Klasik Avrupa meydanlarından birisidir. 24 saat canlı olan bu meydan, her şeyi size sunabilecek yapıdadır. Muhteşem güzellikleri hissedebileceğiniz bu şehirde harika zaman geçirebilirsiniz.

Vondelpark: 

Amsterdam büyük parkları ile dikkat çeker. Vondelpark’da devasa parklar arasında bulunur. Şehirde yapılan tüm etkinliklerin ana adresi olan bu park, mükemmel eğlenceyi ve kültürel etkileşimi sizlere sunacaktır.

Museumplein:

Amsterdam bölgelere ayrılmıştır. Museumplein, müzeler bölgesi olarak bilinir. Binlerce farklı eseri görebileceğiniz bu müzeleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

RijksMuseum:

Hollanda ve Avrupa’nın en önemli güzel sanatlar müzelerinden birisidir.

Leidseplein Square:

Hollanda gece hayatı ile meşhurdur. Bu bölgede gece hayatına katılmak isterseniz Leidseplein Square en ideal adres olacak.

Marken & Volendam:

Volendam kasabası farklı güzellikleri size yansıtacaktır. Lale bahçeleri, yel değirmenleri ve peynir fabrikaları ile Hollanda’yı gerçek anlamda hissedeceğiniz Volendam, muhteşem özellik ve güzellikleriyle sizi bekliyor olacak.

Amsterdam’dan trenle yarım saat mesafede Volendam kasabası ve tekneyle geçeceğiniz Marken yarım adası eski, doğal, tarihi Hollanda’yı görmek için bulunmaz fırsat. Lale bahçeleri, yel değirmenleri ve peynir fabrikaları size hoş bir hava katmaya yetecektir.

Amsterdam, gerçekten gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Muhteşem güzelliklerini size sunan bu şehir, oldukça fazla özgürleşeceğiniz alanların başında geliyor. Unutulmamalıdır ki Hollanda’da uyuşturucu standartlar altında kullanılıyor. Fakat bu durum tamamen özgür olduğunuz anlamını taşımıyor. Hollanda bölgesinde uyuşturucu kullanımı için özel hazırlanmış alanlar mevcut. Bu alanlar ise sürekli denetim altında.

Sakın Türkiye’ye dönüş yolculuğunda bunları getirebileceğinizi düşünmeyin. Aksine, dışarıda yakalanmanız halinde çok ciddi yaptırımlara veya hapis yatmaya varan boyutlara ulaşabilirsiniz. Her ne kadar özgürlüğü yaşayacağınız bir şehir olsa da turistler üzerinde denetimlerin bir hayli sık olduğunu söylemek gerekecektir.

Hollanda Turları veya Amsterdam’a çeşitli sebeplerden ötürü yolunuz düştü ise burada yapmanız gereken en güzel şey bu şehrin keyfini çıkarmak olacaktır. Özgürlükler ülkesinde başınızın derde girmemesi için sınırlı özgürlüğü tercih etmenizde fayda olacaktır. Size özel hazırlanan bu programlarda güzel zaman geçirebilir ve istenilen her türlü eğlenceye kolay ve hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.