Bangkok Gezilecek Yerler

Tayland’ın en büyük şehri ve aynı zaman başkenti olan Bangkok, Yurtdışı turlar ile en çok tercih edilenler arasındadır. Farklı doğası, özel yapıları ve tabi ki kusursuz güzellikleri ile her yıl milyonlarca insanı konuk eden Bangkok yılın en güzel zamanlarında sizi de konuk edecektir.

Bangkok Turları ise hayal ettiğinizden daha güzel seçenekleri ile karşınıza çıkar. Bangkok gibi büyüleyici bir şehirde neler yapabileceğiniz hatta nerelere gidip görmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, gelin hep beraber inceleyelim.

Khaosan Caddesi

Khaosan Caddesi

Khaosan Caddesi veya Rambuttri Caddesi çevresinde konaklayabileceğiniz pek çok otel bulunuyor. Sesszi ve sakin bir bölgedir kesinlikle Bangkok’un içinden geçen nehre yürüme mesafesinde olan bölgedir. Thai yemeği, hediyelik eşya mağazaları, taklit ürün satan mağazaları burada bulabilirsiniz.

Tapınaklar Bölgesi

Bangkok’a gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. İnanışları ve tabi ki özellikleri ile Tapınaklar Bölgesinin ayrıcalığını siz de görebilirsiniz.

Ulusal Müze

Bölgeye Khaosan’dan yürüyerek ulaşabileceğiniz Ulusal Müze, keyifle gezebileceğiniz müzeler arasındadır.

Büyük Saray ve Phra Kaeo Tapinagi

Büyük Saray ve Phra Kaeo Tapınağı

Büyük Saray’ın da bulunduğu Phra Kaeo Tapınağı turist kafilelerinin en çok turist kafilelerinin geldiği yerdir.

Bangkok Büyük Saray

Şort, tayt, askılı tshirt gibi kıyafetlerle gelemeyeceğiniz bir bölgedir. Saray bölgesini özel tur rehberi ile gezebilirsiniz. Girişte size uygun kıyafetler veriyorlar ve çıkışta geri veriyorsunuz.

Phra Kaeo Tapınağı

Tayland’da görebileceğiniz en büyük tapınaklardandır. Hatta görebileceğiniz en ihtişamlı yapıdır.

Pho Tapinagi (Wat Pho)

Pho Tapınağı (Wat Pho)

50 metre uzunluğundaki yatan altın Budha ve yetiştirdiği masörler ile ünlü olan tapınaktır. Gelmişken masajda yaptırabilirsiniz.

Arun Tapınağı (Wat Arun Ratchwararam)

Nehrin karşı kıyısında yer alan Arun Tapınağına ulaşmak için Wat Pho’dan çıkıp nehrin karşı kıyısına teknelerle geçebiliyorsunuz.

China Town

Çin Mahallesinde küçük bir Çin gezisi yapmaya hazır mısınız? Çin yemek stantları, Çin malı ürünler satan dükkanlar ve gece farklı görüntüsü ile size ne kadar değişik bir yerde olduğunuzu gösterecektir.

altinbudha

Traimit Tapınağı (Altın Buda)

40 ton ağırlığındaki Altın Budha ile meşhur olmuş olan Traimit Tapınağı, kesinlikle Bangkok’ta gidip görmeniz gereken yerler arasındadır.

Phukhao Thong (Altın Dağ)

Minik bir tepeye tırmanır gibi çıkabileceğiniz, altın kuleye vardığınız zaman Bangkok manzarasına hayran kalabileceğiniz bir yerdir.

tur

Bangkok Tekne Turu

Şehrin içinden geçen ve Chao Phraya Nehrine açılan yüzlerce kanal aslında tekne turu ile görmeniz gereken en güzle yerleri size sunar. Şehir hatları vapuru gibi çalışan teknelere binip siz de bu ayrıcalığı yaşamalısınız.

Bangkok balayı turları kapsamında da en çok tercih edilenler arasında. sizi bekleyen birbirinden keyifli ve güzel tur seçeneklerini şimdi değerlendirmeli ve keyfini çıkarmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.