Madrid Gezilecek Yerler

İspanya’nın başkenti olan Madrid, Madrid bölgesinin de yönetim merkezidir. İber Yarımadasının en çok ziyaret edilen şehirlerinin başında geliyor. Aynı zamanda Avrupa’nın en en kalabalık beşinci şehridir.

Yurtdışı Turlar için en çok tercih edilen şehirlerin başında gelen Madrid, keyifli gece hayatı, tarihi mekanları ve tabi ki kusursuz şehir güzelliği ile sizi de konuk edecektir. Madrid turları kapsamında gezip göreceğiniz ve sizi bekleyen ayrıcalıkları tura çıkmadan önce mutlaka incelemelisiniz. hatta ayrıca görmek istediğiniz yerler de farsa listeye not etmelisiniz. O zaman işte size Madrid gezilecek yerler listesi.

Puerta del Sol

Puerta del Sol

Madrid’in en ünlü ve hareketli meydanı olan Puerto del Sol, 19. yüzyılın ortalarında şimdiki haline gelmiştir. Meydanın çevresinde gezip dolaşabileceğiniz alışveriş yapabileceğiniz yerler, kafe, restoran, otel, barlar var. Ayrıca Casa de Correos Saat Kulesi ve çilek ağacında yeşillik yiyen ayı heykeli El Oso y El Madrano da burada!

Plaza Mayor

Habsburg dönenimde inşa edilmiş olan Plaza Mayor çevresinde pek çok cafe ve restoran var. III. Felipe döneminde açılan meydanda heykeli de görmeniz mümkün.

Gran Via

Gran Via

18.yüzyılda Madrid’de yapılan bir saray olan Madrid Kraliyet Sarayı, 1931 yılına kadar yönetim ikametgahı olarak kullanılıyordu. Şimdilerde ise sadece devlet törenleri için kullanılıyor. III. Carlos, IV. Carlos Salonları ve Şapel Odaları gezip görebileceğiniz yerler arasında.

Reina Sofia Müzesi

Madrid’in en önemli müzesi olan Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Merkezi Müzesi, geçici sergiler ve sergilenen koleksiyonları ile biliniyor. Müze gezmeyi seviyorsanız kesinlikle uğramalısınız.

El Retiro Park

El Retiro Park, şehrin dünyaca ünlü parklarından biridir. 17. yüzyıla kadar uzanan geçmişi ile büyük bir gölün yer aldığı parkta astronomik gözlem evi ve Palacio de Cristal ve Palacio de Velazquez isimli iki tane sanat sergisi yer almaktadır.

Prado Müzesi

1819 yılında açılan müze neoklasik bir binada yer alıyor. 8600 tablo, 5000 çizim, 2000 oymabaskı, 1000 para ve madalya, değerli birçok heykel, mobilya, eşya bulunan Prado Müzesini siz de gezmelisiniz.

Almudena Katedrali

1879 – 1993 yılları arasında yapılan Almudena Katedrali, gotik mimari özellikleri ile Neoklasik mimarinin iç içe olduğu bir katedraldir.

Santiago Bernabéu Stadyumu

Santiago Bernabéu Stadyumu

Futbolsever herkesin uğradığı ve burada olmaktan büyük keyif aldığı Real Madrid’in maçlarını oynadığı Santiago Bernabeu Stadyumu, genellikle turların bir parçasıdır.

Las Ventas Arenası

Boğa güreşi ile ünlü olan bir ülkede tabi ki gezilecek yerler arasında arenalarında olması gerekiyor. 1931 yılında inşa edilen bu arena toplamda 25 bin insan alabiliyor.

Plaza de Espana

Plaza de Espana  Madrid’in en büyük meydanlarındandır. İspanyol diktatörü Franco’nun bu ülkeyi modernleştirme çalışmasının başladığı yerdir.

El Rastro

El Rastro

Madrid’in ünlü bitpazarı olan El Rastro, ikinci el giysi, antika, askeri eşya, evcil hayvan satışlarının yapıldığı yerdir. Siz de alışveriş yapabilirsiniz.

Madrid gibi güzel ve keyifli bir şehri gezip görmek ve birkaç hediyelik eşya ile geri dönmek isterseniz seçimlerinizi hemen yapmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.