Odessa Gezilecek Yerler

Karadeniz kıyısındaki en büyük liman olma özelliğine sahiptir. Odessa hem kendi ismini taşıyan şehrin yönetim merkezi hem de en kalabalık yeridir. Her yıl milyonlarca turist konuk etmektedir. ,

Yurtiçi turlar arasında seçimlerinizi yapabileceğiniz ve tabi ki kusursuz güzellikleri ile sizi de konuk edecek bir şehirdir. Odessa turları ayrıca en uygun fiyat seçenekleri ile size sunulanlar arasındadır. Bunun için siz de bu yıl Odessa’yı gezmek için seçimlerinizi hemen yapın.

Primorski Merdivenleri

Primorski Merdivenleri

1837-1841 yılları arasında İtalyan mimar Francesco Boffo tarafından dizayn edilmiş olan merdivenler 192 basamaktan oluşmaktadır. Ancak uğradıkları erozyon sonucu giderek tahrip olan merdivenler: 1933 yılında pembe ve gri kireçtaşı kullanılarak yeniden düzenlenmiş.

Bronz Anıt

Odesa şehrinin ilk belediye başkanına ait olan bu anıt, 22 Nisan 1828 tarihinde açılmış ve ünlü heykeltıraş Ivan Martos tarafından yapılmıştır.

Odesa Limanı

Odessa’da gezerken uğrayabileceğiniz ve Karadeniz kıyısına kadar uzanan liman aslında Odessa’nın kalbinin attığı yerdir. Aslında devasa bir fabrika gibidir. Ukrayna’nın diğer şehirleri ve yabancı önemli şehirlere ulaşımındaki oldukça önemli bir noktadır.

Tren Gari

Tren Garı

Dünya Savaşında yıkılan tren garı 1944’teki halinden daha da güzel konumdadır. Çünkü 1952 yılında tekrar baştan yapılmıştır. Potempkin zırhının ve Lenin’in desteğiyle ayaklanmaya devam ettikleri nokta olan tren garının anlamı büyüktür. Bunun için günümüze kadar getirilmiştir. Kızıl ordu ile bu noktada halk arasında önemli bir güç olduğuna inanılıyor.

Liman Müzesi

10 Nisan 1990 tarihinde açılmış olan Lanzheronovskyy, denizcilik ve deniz savaşlarına ait objelerin sergilendiği müzedir.

odessa10

Puşkin Müzesi

Pushkinskaya bölgesinde yer alan Puşkin Müzesi, 20. yüzyılda şehirde yaşayan ünlü tüccar Charles Sukkar tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde 13 numaralı ev önünde şairin bir heykeli bulunmakta ve müze olarak kullanılmaktadır.

Odessa turları kapsamında gezip göreceğiniz en güzel noktalar ve tabi ki kendi yapacağınız tur planı ile merak ettiğiniz her noktaya ulaşma şansınız daha da çok olacaktır. Erken rezervasyon tur fırsatları ile size sunulan birbirinden farklı seçenekleri hemen yakalamak için tercihlerinizi Gezinomi vizesiz turları incelemelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.