Ramazan Bayramı Tatilinde Gidilecek Yerler

Hepimiz tatile çıkmayı heyecanla bekliyoruz. Keyifli bir tatilin başlangıcı olan, yılın ise belli bir kısmının geride kaldığı nisan ayında gidilecek güzel bir tatil, yılın geri kalanı için enerji toplamaya yeter de artar bile. Ramazan Bayramı tatili de güzel bir nisan tatili için adeta bir fırsat. Ramazan Bayramı tatili ne zaman diye merak ediyorsanız, 9 Nisan arife günü başlayan 12 Nisan gününe kadar devam eden hafta sonunu da bağlayabileceğiniz bir tatil diyebiliriz.
Güzel bir nisan ayı dönemine denk gelen Ramazan Bayramı tatilinde nereye gidilir? Hem yurt dışında hem de yurt içinde nisan ayında gidebileceğiniz birçok güzel lokasyon bulunuyor. Keyifli bir bayram tatili için gidilecek yerleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ramazan Bayramında Gidilecek Ülkeler

Ramazan Bayramı tatilinizin içerisine yurt dışı gezisi eklemek ister misiniz? Bu bahar ayında haritanızı güzel bir Avrupa ülkelerinden birine çevirebilirsiniz. Tercih tamamen size ait.

Amsterdam

Ramazan Bayramı tatilinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ı keşfetmeye ne dersiniz? “Özgürlükler Şehri” olarak anılan Amsterdam’da bisiklet kiralama, kanal turu, doğa sporları ve doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor.

Birbirinden renkli geleneksel Hollanda evleri, su kanalları ve tarihi köprüleriyle ünlü olan Amsterdam’da gezilecek yerler arasında Amsterdam Kanalları, Amsterdam Kraliyet Sarayı, Dam Meydanı, şehrin en büyük parkı olan Vondelpark, Van Gogh Müzesi, Anne Frank’ın Evi ve Red Light District öne çıkıyor. Görkemli mimarisi ve su kanallarıyla Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan Amsterdam’ı ziyaret etmek için Gezinomi Amsterdam Turlarına katılabilir ve şehri keşfedebilirsiniz.

Fransa

Fransa’nın kendine has havasını bir de bahar aylarında görmek ister misiniz? Bayram tatili için hem romantik hem de kültürel bir gezi istiyorsanız, sizin için en uygun lokasyon Fransa. Eyfel Kulesi’nin farklı mimarisi, özel lezzetleri, göz alıcı tarihi yapıları ve müzeleriyle Fransa, keşfetmeye doyamayacağınız ülkelerden biri. Bu bayram tatilinde kendinize bir yurt dışı gezisi planlıyorsanız, Fransa’yı mutlaka listenize eklemelisiniz.  

İtalya

Mısır

Piramitler ülkesi Mısır, nisan tatili için en uygun ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Yılın dört mevsimi oldukça sıcak olan Mısır’ı özellikle bahar ve sonbahar aylarında ziyaret etmek, sıcaktan korunmayı ve ziyaretten daha fazla keyif almayı sağlıyor. Mısır’da nisan ayında piramitleri keşfedebilir, etnik yapıların büyüsüne kapılabilirsiniz.

Kıbrıs

Kıbrıs hem güney hem de kuzey bölgeleriyle keyifli bir tatil için oldukça idealdir. Akdeniz’in en güzel adalarından olan Kıbrıs, eğlence mekanları, göz alıcı manzaraları, masmavi, berrak denizi ve farklı lezzetleriyle dikkat çekiyor. Kıbrıs’ı özel yapan noktalardan biri de özellikle kuzey tarafının kültürel olarak bize benzer olması. Akdeniz’in incisi Kıbrıs’ın eğlence mekanlarında ve lüks restoranlarında kendinizi şımartabileceğiniz keyifli bir Ramazan Bayramı tatili geçirebilirsiniz.

Prag

İlk kez yurt dışına çıkacaksanız, Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Prag tam size göre. Masalsı bir atmosfere sahip Prag’da dolu dolu bir tatil geçirebilir, birbirinden renkli pek çok aktiviteyi deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca bu masalsı şehir Prag’ın kendine has mimarisini ve mutfağını keşfetmek de size fazlasıyla keyif verecek. Bu Ramazan Bayramı Avrupa’da tatile çıkmak istiyorsanız, Prag turlarına göz atabilir ve seyahatinizi Gezonimi avantajları ile planlayabilirsiniz.

Macaristan

Doğu Avrupa’nın dikkat çeken şehirlerinden biri olan Macaristan, her yıl yerli, yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Eşsiz tarihi yapıları ve doğal güzellikleri, termal suları, farklı kültürüyle göz kamaştıran Macaristan’da gezilecek pek çok yer bulunuyor.

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan başkent Budapeşte’ye sahip Macaristan’da görülmesi gereken yerler arasında Buda Kalesi, Özgürlük Meydanı, Özgürlük Heykeli Budapeşte, Tarihi Spa, Lillafüred Mağaraları, Zincir Köprü, Aziz Peter Katedrali ve Visegrad Kraliyet Sarayı yer alıyor. Macaristan’ın tüm güzelliklerine yakından şahit olmak için bu tarihi şehri Ramazan Bayramı turlarına katılarak ziyaret edebilirsiniz.

Ramazan Bayramı Tatilinde Tek Başına Gidilecek Yerler

Tatil zamanları aile ve arkadaşlarla vakit geçirmek güzel olsa da bazen tatili tek başına değerlendirmek en güzeli olabiliyor. İnsanın kendiyle baş başa kalması, tek başına keşif yaparak eğlenmesi için en güzel zaman nisan tatili denilebilir. Kendinizle baş başa kalmanız için en güzel kültür turları seçeneklerinin yer aldığı nisan ayında nereye gidilir?

Ankara

Başkent Ankara, tek başına her sokağını keşfetmeniz ve güzel bir Ramazan Bayramı tatili yapmanız için en uygun yerlerden biri olarak yer alıyor. Anıtkabir ziyareti, Ankara mutfağının eşsiz lezzetleri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kuğulu Park ve Ankara sokaklarının gizemli havası… Bu şehirde tek başınıza dolaşırken kaybolmak isteyeceksiniz. Nisan ayı, Ankara’yı tek başınıza keşfetmeniz ve kendinizle baş başa güzel bir tatil geçirmeniz için harika bir fırsat.

Diyarbakır

Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Diyarbakır, keyifli bir Ramazan Bayramı tatili için en uygun rotalardandır. Diyarbakır’ın kendine has kültürü ve mutfağı ile mest olacağınız keyifli bir tatil sizleri bekliyor. Ayrıca tarihi yapılarıyla dikkat çeken Diyarbakır, tam bir kültür cenneti. Burayı keşfetmek bu bahar kendiniz için yaptığınız en iyi şeylerden biri olacak.

İstanbul

Türkiye’nin hatta dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, gezmeniz ve keşfetmeniz gereken şehirler arasında. Bu Ramazan Bayramı tatili için kendinize bir güzellik yapmak istiyorsanız, güzel bir İstanbul gezisi planlayabilirsiniz. Birbirinden farklı imparatorluklara ve kültürlere ev sahipliği yapmış bu büyüleyici şehri ve sokaklarını tek başınıza keşfedebilir, unutulmaz bir tatili yapabilirsiniz.  

Sapanca

Sakarya’nın meşhur ili Sapanca mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Özellikle de Sapanca Gölü ile ünlü olan Sapanca’da keyifli bir gezi sizi bekliyor. Burada göl çevresinde yürüyüş yapıp kendinizle baş başa kalabilirsiniz. Huzur dolu sokakları, tek katlı bahçeli evleriyle size kendine özgü bir deneyim yaşatacak olan Sapanca’yı tek başınıza keşfedebilirsiniz. Sapanca’da kendinizle baş başa keyifli bir tatil sizi bekliyor.

Kapadokya

Peribacalarını mutlaka duymuşsunuzdur. Peribacaları ile dikkat çeken ve mistik bir atmosfere sahip Kapadokya’yı kendi başınıza keşfetmeye ne dersiniz? Gizemli peribacaları sizi adeta büyülecek. Buranın muhteşem manzaralarına hayran kalacak, kendine has yapılarına yakından görebileceksiniz. Ayrıca burada bir balon yolculuğu yaparak tatilinizi eşsiz hale getirebilirsiniz. Yılın her ayı farklı bir güzellikle olan Kapadokya, Ramazan Bayramı tatili için tercih edebileceğiniz en farklı ve en güzel noktalardan biridir.

Isparta

Gülleriyle ünlü Isparta, ilkbahar ve yaz aylarında tercih edilen bir tatil rotası olarak karşımıza çıkıyor. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Isparta’da görülecek tarihi ve doğal güzellikler bulunuyor. Turistik açıdan dikkat çeken Isparta’da gezilebilecek yerler arasında başta Eğirdir Gölü, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Kuyucak Köyü Lavanta Tarlaları, Pınargözü Mağarası, Pisidia Antiokheia Antik Kenti ve Gölcük Tabiat Parkı dikkat çekiyor. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra benzersiz lavanta tarlası manzaralarını da yakından izleyebileceğiniz Isparta’yı Ramazan Bayramı tatil listenize ekleyebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen

Bahar Gençoğlu

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.