Samos Gezilecek Yerler

Yunanistan’ın en çok ziyaret edilen adalarından olan Samos Adası, yaz için tercih edilebilecek ve sevdikleriniz ile keyifle gezebileceğiniz, deniz, kum ve güneş keyfi yapabileceğiniz harika bir adadır.

Yurtdışı turlar kapsamında gezip görebileceğiniz hatta gemi turları ile de direkt uğrayabileceğiniz bir ada olan Samos Adası en güzel yaz akşamlarının adresi olabilir.

Vathy Kasabası, Pisagor Kasabası (Pythagorion Samos) ve Kokkari Kasabası bu ada da gezebileceğiniz 3 nokta. Çok büyük bir ada olmadığı için aslında bir hafta sonu size yetecektir. Sadece zamanı çok iyi seçmelisiniz. Çünkü çok kalabalık olmadan rahat bir tur planı yapmış olursunuz.

vathiliman

Vathy Kasabası

Adanın en çok doğal yaşam ile bilinen noktasıdır. Kuşadası’ndan kalkan feribotlar ile buraya ulaşabilirsiniz.

samosvathy

Samos Vathy

Vathy limana iner inmez buraya geçebileceğiniz, marketlerinden alışveriş yapabileceğiniz ve yolun sonunun en son kasabaya çıktığı yerdir.

pisagor

Pisagor Kasabası

Tünellerin ve Arkeoloji müzesinin yol üstü olduğunu ve kasabaya girmeden görebileceğiniz noktalardır. Pythagorion Samos asıl ismidir. Pisagor’dan almış Pisagor bu adada doğmuştur. Alman matematikçilerin sadece bu adaya bu yüzden geldiğini biliyor muydunuz?

Pisagor Heykeli limanın en uç kısmında karşınıza çıkar. Heykelin hemen arka tarafındaki sahilden kesinlikle denize girmelisiniz. Adayı motosiklet ile gezmeniz mümkün. bu kasabada motosiklet fiyatları daha ucuz onun için buradan kiralamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca araç kiralama imkanınızda var. Seçim tamamen size ait.

Küçük ama en şirin kasabası Pisagor. Evler tek katlı, Arnavut kaldırımlı ve Bodrum’u andıran bir havası var. Pisagor kasabasının küçük otellerinde konaklamanızı tavsiye ederiz. Çarşısı, limanı ve liman çevresine toplanmış olan restoranları ile keyifli ve küçük ada da eğlenebileceğiniz çok seçeneğin olduğunu bilmelisiniz.

Limanın en ucunda ise dik üçgeni tamamlayan Pisagor sizleri bekliyor. Pisagor heykelinin hemen arkasındaki küçük plajda da denize girebilir hemen denize sıfır lokantalarda müthiş yunan mezelerin tadına bakabilirsiniz.

pisagorcup

Pisagor Cup ve Pisagor icadı bardak buradan satın alabileceğiniz en güzel hediyeliklerdir. Bu bardaklardan birini aldığınız zaman özelliğini orada keşfetmeniz için herhangi bir ipucu vermeyelim. O heyecanı bardağı elinize aldığınızda yaşayın, matematikçileri bile bu adaya getirecek kadar önemli olan filozofun icadını direkt görmelisiniz.

Gemi turları kapsamında size sunulacak imkanlardan biri de tabi ki Samos Adasıdır. Samos turları için tercihlerinizi erken rezervasyon seçenekleri ile yapmalı ve en uygun fiyatları ile erkenden planlamalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.