Hindistan Gezilecek Yerler Listesi

Hindistan, çok büyük bir ülke olmasının yanı sıra birden fazla kültürü, tarihi ve güzelliği barındıran dünyada ki nadir bölgelerin başında gelmektedir. Her daim görkemli, canlı ve yem yeşil olan bu ülke, farklılıklarıyla insanı cezbeder. Duygusal deneyimleri en üst seviyede yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu ülke, yerel kültürlerinden farklı inanışlarına, muhteşem güzelliklerinden doğal hayatına kadar her türlü konuda farkındalığını ortaya koyuyor.

Çok büyük bir ülke konumunda olan Hindistan Turları sırasında gezilecek yerler listesi de bir hayli kabarık; Kısa kısa bahsedecek olursak;

Taç Mahal

Hindistan’ın sembolü ve tutkunun taşa dönüştüğü anıtsal bir simge. Büyük İmparator Şah Cihanr tarafından hayatının aşkı Mümtaz Mahal adına yaptırılan bu anıt, dünyada en çok bilinen eserlerin başında gelmektedir. Angra’daki Yamuna Irmağı’nın kıyısına inşa edilen Taj Mahal’in yapımında imparatorluğun en usta zanaatkarları dahil 20,000’den fazla işçinin çalıştığı söyleniyor. Beyaz mermerin kusursuz güzelliğini en iyi şekilde yansıtan bu anıt, taşa kazınmış bir aşk şiiri gibi dünya güzelliği olarak karşınıza çıkıyor.

Bangalore (Bengaluru)

Hindistan’ın hızla gelişen bölgesidir. Teknolojik anlamda mükemmel yenilikleri yakalayan ve bu konuda dünyaya yön veren Bangalore, saray bölgesi ve Cubbon Parkı gibi yeşil alanları size sunacaktır.

Delhi

Delhi, bu ülkenin yönetim merkezi olmasının yanı sıra kalabalık ve hareketli yanıyla da dikkat çeker. Şehir o kadar kalabalık ki, yolda yürürken dahi sürekli birilerinin çarptığını hissedebilirsiniz. Eski Delhi bölgesini gezebilir, antik pazarın keyfini sürebilir, Babür mimarisinin muhteşemliğini görmek için Kızıl Kale’yi ziyaret edebilir, Bahai tapınaklarında zaman geçirebilir veya meditasyon gibi ruhani aktivitelere katılabilirsiniz.

Chennai

Canlı ve renkli bir şehirdir. Sanattan hoşlanan bir yapınız varsa zevklere ve rengarenk renklere boyalı tapınaklarını görebilirsiniz. Hem eskiyi hem yeniyi bulabileceğiniz bu bölgede güzel zaman geçirmek tamamen sizin elinizde olacaktır. Hindistan gezilecek yerler listesi yapmaya devam!

Haydarabad

Haydarabad, antik Hindistan’ın ilk adımları olarak karşınıza çıkacaktır. Mekke Mescidi gibi simgesel Charminar anıtları ve antik camileri bölgede görülecek en önemli yapıları oluşturur. Bazen şehirde teknolojinin tüm fırsatları kullanabilirken bazense antik Hindistan’ın izlerine rastlayabilirsin.

Jaipur

Jaipur renkli binalarıyla benzersiz bir şehirdir. Zaten bir diğer adı da Pembe şehir olarak bilinir. Kraliyet ailesinin halen yaşamaya devam ettiği şehir sarayı, Suyun üzerinde yükselen Jal Mahal, UNESCO listesinde yer alan astronomik gözlemevi Jantar Mantar gibi bölgeler sizi bekliyor olacak. Eğer yine de farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız şehir halkının içine karışabilirsiniz.

Kerala

Kerala, Hindistan’ın güneyinde yer alan baş döndürücü güzelliklere sahip olan tropikal cennettir. Muhteşem suları, plajları, meyvelerle dolup taşan ormanları ile harika bir tatil geçirmenize imkan tanıyan bu bölge, genel anlamda gürültüden uzaklaşmak isteyen kişilerin tercihini oluşturuyor.

Bombay (Mumbai)

Güzel ama kargaşa ile dolu bir şehirdir. 12 milyon insanın yaşadığı Bombay, ülkenin ticari kalbinin attığı yerdir. Bombay’ın asma bahçeleri, kala Ghoda ve müzesi, Malabar tepesi ve Hindistan kapısı görülebilecek güzel yerlerdir. Burada deniz de vardır. Kimi insan denizi görünce hemen girmek ister. Biz ise belli sebeplerden ötürü mutlaka girilmemesi gerektiğini tavsiye ediyoruz.

Kalküta

Ülkenin en fakir şehridir. Buna rağmen dünyanın en zengin insanları burayı tercih eder. Kalküta’da yer alan golf sahaları harikadır. Hindistan’ın farklı yüzlerini aynı anda görebilmenizi sağlayacak olan bu şehir, yine de her şeye rağmen güzeldir.

Mysore

Mysore, Hindistan’ın güzelliğiyle ünlü şehirlerindendir. Şehre ulaştığınızda ilk görmeniz gereken yer Unesco’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan şehir sarayı olacaktır. Gotik St Philomena Katedralini, Lalit Mahal Palace Otelini, Mysore Pak, Mysore Kum Heykeli Müzesi, Brindavan Gardens gibi bölgeleri görebilirsin.

Udaipur

James Bond hayranları Udaipur’u Ahtapot (Octopussy) filminden hatırlayacaktır. Mimari harikaları barındıran bu bölge de renkli bir tatil geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Udaipur Şehir Sarayı gibi eserleri ile bilinir ve harika güzellikleri size yansıtır. Bölgede Fransızca yoğun olarak konuşulmaktadır.

Munnar

Doğayla iç içe olmak istiyorsanız Munnar sizin için en ideal alanların başında kendine yer bulmaktadır. Bu şehre geldiğiniz de Floriculture Centre’daki bahçeleri gezebilir, Mattupetti Barajı’nda piknik yapabilir veya sesinin yankısını duyabileceğin Echo Point’te ciğerlerinin gücünü çığlıklarla sınayabilirsin. Yurtdışı turlar sırasında genellikle böyle çılgınlıklar yapabilirsiniz.

Yine Eravikulum Ulusal Parkında leoparlara, kaplanlara ve korkusuz dağ keçilerine rastlayabilirsin.

Hindistan çok büyük bir ülke ve harika güzellikleri bulunuyor. Coğrafi açıdan bu büyüklük zaman zaman sorunlar çıkarsa da genel olarak yapılması gerekenler ideal bir tatil noktası olduğuna işaret ediyor. Birbirinden özel fırsatları değerlendirebileceğiniz bu ülke de harika güzel zaman da geçirebileceksiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.