Danimarka’ya Ne Zaman Gidilir? Ne Alınır?

Farklı kültürleri keşfetmek için yola çıkanlardansanız Danimarka sizin için özel bir durak olacaktır. Birbirinden farklı güzellikleri bir arada bulunduran yapısıyla dikkat çeken bu ülke, gerek Baltık gerekse de Kuzey denizinin etkilerini sonuna kadar hissedebileceğiniz güzellikleri size sunuyor. İster kilometrelere uzanan farklı coğrafyalarda isterseniz de inci kumlu plajlarda harika zaman geçirebilmeniz mümkün. Danimarka bunun için adeta biçilmiş kaftan olacaktır.

Binlerce yıllık geçmişin izlerini ve Vikinglerin yaşam tarzlarını günümüze kadar ulaştırmayı başaran bu ülke, harika güzellikleriyle dikkat çekecek ve size eşsiz bir tatil keyfi yaşatacaktır. Eğer Danimarka’ya bir tatil planlaması yapıyorsanız mutlaka bazı noktalmarı görmeye özen gösterin. Zira bu bölgeler görülmeden bazı şeylerin eksik kalacağını hissedebileceksiniz. Danimarka Turları arasından bir tercih yapmak için şimdi doğru zaman!

Frederiksborg Sarayı

Eskiden saray olarak inşa edilen bu bina, şimdi ise milli tarih müzesine ev sahipliği yapıyor. 17. yüzyılda yapımı tamamlanan ve Kral Christian’ın oturduğu konut olarak bilinen tarihi bina, dünyanın sayılı sanat koleksiyonlarından birisine ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa’ın en iyi sanat koleksiyonlarından birisi sayılan bu galeriyi mutlaka ziyaret etmenizi öneniriz.

Oresund Köprüsü

Bir köprü düşünün 3 şehri birbirine bağlasın. Malmö, İsveç ve Kopenhag’ı birbirine bağlayan bu köprü, adeta bir mühendislik harikası olarak karşınıza çıkacak. Köprü üzerinde demiryolu ve kara yolu ağını aynı anda görebileceksiniz. Niyetiniz Danimarka’dan İsveç’e geçmekse bu köprü oldukça işinize yarayacaktır.

Vikingeskibsmuseet

Roskil’de yer alan Viking Gemi Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Dünyanın denizcilik tarihinde önemli bir yere sahip olan Vikinglerde, denizciliğin ne denli önemli olduğunu hissedebileceğiniz bu müze, turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

LegolandBillund

Legoland, çocukların en çok sevdiği alanların başında kendine yer buluyor. Yetişkinler için de keyifli bir tatil deneyimi sunan bu bölge, harika güzellikleriyle dikkat çekiyor. Legodan kurulan şehirler arasında gezebileceğiniz, muhteşem güzellikleri görebileceğiniz başka bir bölge bulunmuyor.

Küçük Deniz Kızı

Bir gezinin turistik ayaklarında tarihi alanların gezilmesi ilk sırada gelmektedir. Küçük deniz kızı, açık hava müzesi kapsamında değerlendirebileceğiniz Danimarka’nın sıra dışı bölgeleri arasında kendine yer bulur. 100 yıllık geçmişi olan bu müze, köy hayatının en güzel örneklerini ve Danimarkalıların yüzyıllardın süre gelen yaşam tarzını size yansıtacaktır.

Kronborg Kalesi

Kronborg Rönesans’ın en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilir. 1574 yılında inşaatı başlamış olan kale tam İsveç ile Danimarka sınırında bulunmaktadır. Uzun yıllar boyunca Danimarka’nın korunmasında kullanılan bu kale,  hem iç hem de dış yapısıyla dikkatleri üzerine çekecek ve harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır.

Bornholm

Danimarka’nın adası konumunda bulunan Bornholn, coğrafi anlamda size harika güzellikleri sunuyor. Muhteşem doğası, el sanatları ve balıkçılığı ile büyük şehirlerden sıkılanların tencih ettiği bu ada, plajlarıyla meşhur. Yine ada içerisinde yer alan Aldmindingen ormanları da görülmeye ve keşfedilmeye değer güzellikleri oluşturmaktadır.

Tivoli Bahçeleri

Kopenhag şehir merkezinde yer alan Tivoli bahçeleri, 1843 yılında kuruldu ve harika bir dinlenme alanı olarak dikkat çekmektedir. Bahçesinde pek çok sanatsal etkinliğin yapıldığı, güzelliğiyle büyüleyici bir yapıya sahip olan bu bahçeler, huzur bulmak ve dinlenmek için en ideal bölgelerin başında gelmektedir.

Elbette ki bir çok farklılığı görebilmenizi sağlayan Danimarka’nın listede yer almayan onlarca güzelliği daha var. Bu ülkeyi baştan sona keşfetmek için çıkacağınız seyahatte harika güzellikleri görebilecek, doğallığın keyfini sürebilecek, mimari ve ilginç yapılara bakarak güzel zaman geçirecek ve şehirlerin mükemmel uyumunda harika tatil imkanlarından yararlanabileceksiniz.

Birbirinden özel destinasyonlarıyla size özel bir deneyim sunacak olan Danimarka’da mükemmel olanaklar ve eşsiz güzellikler sizi bekliyor olacak.

Danimarka’da alınabilecek hediyeler, Danimarka’da ne alınır?

Danimarka, mükemmel olanakları yakalayabileceğiniz destinasyonların başında kendine yer bulmaktadır. Birbirinden özel fırsatları size sunan bu destinasyonda hem harika zaman geçirebilir hem de muhteşem deneyimlerden yararlanabilirsiniz. Size özel bir tatil anlayışının sunulacağı bu ülke de pek çok farklılığı yakalamak tamamen sizin elinizde olacaktır.

Tatil için yurt dışı seyahatlerini tercih edenlerdenseniz yapmanız gereken gezdiğiniz şehirlerin keyfini sürmek, dönüşte ise gerek kendiniz gerek sevdikleriniz için bir takım hediyeler getirmek olacaktır. Danimarka, muhteşem güzellikleriyle hediyeleri kolayca bulabileceğiniz destinasyonlardan birisidir.

Ülkenin pek çok değeri hediye olarak size sunulurken tamamen keyfinize özgü alabileceğiniz bazı hediyeler de farklılıkları yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Danimarka’da alınabilecek en güzel ürünler arasında teknolojik ürünler ilk sırada kendine yer bulacaktır. Yüksek kaliteli ürünler üreten firmalara sahip konumda ki Danimarka’da bu ürünler değerlendirilebilmektedir. Bunun yanında denizkızı heykeli, kehribar taşı, Royal Copenhagen porselenleri ve legolar da hediyelik seçeneklerinizin arasında yer alabilir. Yurt Dışı Turlar sırasında alışveriş yapmayı seviyorsanız harika seçimler sizi bekliyor. 

Danimarka’da diğer ülkelere nazaran kısmen orijinal, aynı zaman da teknolojik ürünler bulabileceksiniz. Farklı bir hediye seçimi için Danimarka’nın belli şehirlerinde sizin için özenle saklanacak hediyelerine ulaşmanız mümkün olacak. Tek yapmanız gereken hem şehirlerin keyfini gezerek çıkarmak hem de muhteşem hediyelerle yurda dönerek gerek sevdiklerinizi gerekse de kendinizi mutlu etmek olacaktır. Birbirinden özel yanlarıyla Danimarka size özel bir deneyimi yansıtacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.