İran’da Ne Alınır?

Kültürün, sanat ve tarihin en ideal birleşme noktalarından birisi olan İran, gezilip görülmesi, hissedilmesi gereken yerleri ve kültürleriyle de harika bir bölgedir. Yıllardır uluslararası kamuoyunun baskısını hisseden İran, kısa süre öncesinde ekonomik yaptırımların kalkmasıyla daha da hafiflemiş duruma gelmiştir.

İran, hemen her şeyin ucuz olduğu bir ülke. İran Turları sırasına özellikle hediyelikleri oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz.  Dönüş yolculuğunda valizinizin büyük bölümünün hediyelik eşyalarla dolacağından emin olabilirsiniz.  İran denildiğinde insanların aklına ilk olarak İran halısı ve kedisi gelmektedir. Bunların ülke dışına çıkarılması ise kısıtlamalar sebebiyle mümkün değildir. Tavla ve satranç severler için bu oyunların doğduğu topraklardan el işlemesi çok güzel tavlalar alınabilir. Safran çiçeği ve baharatları burada meşhurdur. Türkiye’de kolay kolay bulamayacağınız bu ürünü İran’dan temin edebilirsiniz.Aslına bakılırsa her şehrin kendine has bazı hediyelikleri vardır. İsfehan’da gaz adı verilen şekerlemeler bulunurken bir başka şehirde farklı ürünlere rastlayabilmeniz mümkün olabilir. Bu gibi durumlarda değerlendirme ve karar verme ise tamamen sizin elinizde olacaktır. Farklı yanlarıyla gezip eğlenmenize imkan tanıyan bu ülke, eşsiz güzelliklerini de size sunarak harika bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor. Aradığınız tüm farklılıkları bulabileceğiniz bu şehirde satın alabileceğiniz diğer alternatifler arasında magnetler, kupalar, diğer küçük hediyelikler de yer alacaktır. Hangisini tercih edeceğinize ise siz karar vereceksiniz. İran, her türlü imkanıyla sizleri bekliyor!

Devamend’e tırmanın!

İran insanların merak ettiği, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken ülkelerden bir tanesi. Tarihi, kültürel ve sanatsal geçmişiyle dünyanın önemli ülkelerinden birisi olan İran, bu güzellikleri insanlara sunarak yine önemli bir destinasyon olduğunu gösterdi.

İran’ı ziyaret ediyorsanız gezmeniz gereken pek çok nokta vardır. Özellikle her bir şehrinde ayrı güzellikler sizi bekleyecek, mükemmel zaman geçirebilme şansına sahip olabileceksiniz.Doğal güzellikleriyle önemli bir konumda olan İran, her yıl on binlerce insanı farklı bir aktivite için kendi ülkesinde ağırlamaktadır. Dağcılık, İran için önemli bir spor dalının yanı sıra harika bir de aktivite kaynağı olarak dikkat çeker. Davamend dağı tırmanışı için her yıl on binlerce insan bölgeyi ziyaret ediyor. 5 bin metrenin üzerinde  bulunan Devamend dağı, harika bir görsel şöleni sizlere sunacaktır. Tecrübeli dağcıların tercih ettiği dağ daha yüksek projeler için önemli bir antrenman merkezi konumundadır.

Devamend dağına tırmanış için İran devletine dağcı başı 50 Dolar civarında bir para ödeniyor. Bu para doğrudan İran Dağcılık Federasyonuna aktarılıyor. Eğer yanınızda İranlı bir dostunuz varsa o halde misafir olarak bu parayı ödemeyip ihtiyaçlarınız için harcayabilirsiniz. Bu gibi durumları göz önüne alıp ziyaret etmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken ikinci önemli konu ise 4 bin metreden sonra ciddi bir kükürt kokusu alıyor olmanızdır. Özellikle iniş yolunda yorucu olacağından bu kükürt kokusundan mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kurtulmak gerekebilir. Yurt dışı turlar ile hem keyifli alışveriş yapabilir hem de en güzel anıları biriktirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.