Mısır’da Ne Alınır?

Mısır farklı kültürleri, tarihi birikimi ve eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken bir ülkedir. Son yılların popüler destinasyonu olan Mısır Turları, alışveriş için de önemli bir merkezdir. Afrika’nın güçlü ülkesi Mısır’da harika zaman geçirebileceğiniz gibi birbirinden özel imkanlara da kavuşabilme şansına sahip olabilirsiniz. Mısır seyahatinizden döndüğünüz de size bu ülkeyi anımsatacak hiyeroglif yazılı eşyalar, piramit, Tutankamon ve mumya şeklinde heykelcikler satın alabilirsiniz. Bu gibi hediyeler hem kendiniz hem de sevdikleriniz için ideal olacaktır.  Mısırlı kadınların saçlarının nasıl bu kadar güzel olduğunu öğrenmek istiyorsanız baharatçılar çarşısında bir turlayıp özel yağ karışımlarından almayı da tercih edebilirsiniz.Satın alınabilecek hediyelik oldukça fazladır. Tercih ise tamamen size kalmıştır. Küçük hediyelikler satın alarak harika bir anıyı beraberinizde getirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Bunun için Mısır gezilecek yerler listesi yapmalısınız.

Mısır’da yapılabilecek aktiviteler

Mısır tarihi kültürel ve doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Nil nehri etrafına kurulan şehirleri, Kızıldeniz’in varlığı ve devasa büyüklükte ki çölleri ile tatilciler için farklı alternatifler sunar.

Mısır’da yapılabilecek aktivitelerin sayısı bir hayli fazladır. Muhteşem güzellikleri ve doğallığıyla ilgi gören bu ülke de en dikkat çeken aktivite su sporları ve dalış organizasyonları olcaktır.

Hurgada şehri, dalış için ideal noktaların başında gelir. Kızıldeniz’in hemen yanı başında yer alan bu şehir, su sporları için uluslararası bir merkez konumunda. Hargada’da genel anlamda yapılan aktiviteler Rüzgar sörfü, yelken, derin deniz balıkçılığı, yüzme ve her şeyden önce şnorkel yüzme ve dalış gibi organizasyonlardır.  Tüplü dalış için en ideal noktalardan birisi olan Hargada’da Kızıldeniz’in büyülü dünyasına katılabilirsiniz.Ülkede yapacağınız diğer aktivite ise ATV ile gezintiler ve 4×4 jeepler ile gerçekleştireceğiniz gezintiler olacaktır. Buna ek olarak develer ile yapacağınız uzun soluklu safariler de harka güzel zaman geçirmenize imkan tanıyabilir. Hem tatil hem aktivite için ideal noktaları barındıran Mısır’da eşsiz güzelliklerin keyfini sürebilir, aktiviteler ile güzel zaman geçirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu ülkenin keyfini sürmek olacaktır. Yurt dışı turlar ile Mısır turlarını hemen değerlendirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.