İrlanda Turları Hakkında

Birbirinden güzel bölgeleri gezip görebileceğiniz İrlanda’da alışveriş imkanları sizi bekliyor. Her insan gezdiği yerlerde dönüş için bir takım hediyelikler almayı planlıyor. Genellikle küçük ve kolay taşınabilir hediyeliklerin yanı sıra kısmen daha büyük hediyeler de tercih edilebilir bir duruma geldi.

İrlanda ise hediyelik anlamında diğer Avrupa şehirlerinden çok daha fazla alternatifleri size sunabiliyor. Avrupa ‘nın tüm şehirlerinde karşılaşabileceğiniz küçük hediyelikler burada da mevcut. Ülkeyi temsil eden simgelerin yer aldığı küçük magnetler, kupalar veya tşörtler farklı bir hediye seçeneğini önünüze koyacaktır.

İrlanda Turları denildiğinde daha özel bir hediye almak isterseniz alternatifinizi bu defa alkollü içkilerden yana kullanabilirsiniz. İrlanda’nın viskisi gerçekten özel bir deneyimi size sunacaktır.  Whiskey seven bir yapıya sahipseniz veya çevrenizde birileri varsa İrlanda’nın bölgesel viskilerinden satın alabilmeniz mümkün olacak.  Yine de özellikle alışveriş caddelerinde zaman geçirmenizi ve gerek keyfinize gerek bütçenize uygun hediye alternatiflerini sunacaktır.İrlanda’nın Milli Sporu Gal Futbolu

Güzel bir doğa, eşsiz manzaralar ve harika imkanlarıyla Avrupa’nın en dikkat çekici şehirleri arasında yer alan İrlanda, sahip olabileceğiniz tüm olanakları önünüze sunuyor. Farklılıkları yaşayabileceğiniz İrlanda’da harika zaman geçirebilirsiniz.

Spor deneyimleri konusunda ciddi alternatif imkanları yakalamanıza olanak tanıyan İrlanda, farklılıkları spor konusunda da ortaya koyuyor.

Futbol, İrlanda için özel bir öneme sahiptir. Croke Park, İrlanda’nın en büyük spor kompleksi olarak bilinir ve aynı zamanda Avrupa’daki en büyük 4. stadyum olma özelliğini taşır. Her ne kadar İrlanda futbolda ciddi bir başarıya ulaşmış olmasa da özellikle milli maçlarda bu önem kendini en üst seviyede göstermeye başlar.

Spor konusunda farklılıklardan bahsedecek olursak;

Gaelic Football (Gal Futbolu)
Futbol ile birlikte ülkenin önemli değeridir. Bir anlamda ülkenin milli sporudur. 15 kişilik takımlar halinde yapılan bu spor futbol, basketbol ve rugby karışımıyla dikkat çekiyor. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından oynanan bu futbol, geniş kitlelere ulaşarak mükemmel bir görsel şova dönüşüyor.Hurling
Hurling’de İrlanda’nın milli sporudur. Gal futbolundan sonra ülkede ki en önemli sportif faaliyet olarak dikkat ç eker. Hurling kısaca kaşık gibi görünen bir sopa ve küçük bir topla oynanmaktadır. Ama bu oyunun da çok değişik kuralları var. Zor bir spordur.

Golf
Dublin, dünyanın önemli golf merkezlerinden birisidir. Kırsal kesimlerde sürekli golf oynayan kişileri görebilirsiniz.

Fitness
Fitness ve vücut geliştirme İrlandalıların severek yaptığı spor faaliyetleridir. Okulda, salonlarda, parklarda her yerde fitness yapan insanları görebilirsiniz. Gezilecek yerler arasında olan İrlanda’yı gezmek ve tanımak için yurt dışı turlar arasından seçimler yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.