Beyrut Gezilecek Yerleri; Beyrut’a Ne Zaman Gidilir?

Ortadoğu’nun Paris’i. Müziğin, sanatın, kültürün ve tarihin muhteşem kesişme noktası, enfes bir destinasyon. Beyrut’u anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Lübnan demek Akdeniz’in güzelliği demek, Beyrut demek. Yıllar boyu savaşın acılarını yaşayan Ortadoğu’nun Paris’i, muhteşem güzellikleriyle sizi karşılaşacaktır. Savaşın izlerini ve yaralarını bir kenara bıkarak adeta küllerinden yeniden doğan bu şehir, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekecektir.

Uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kalan Beyrut, upuzun sahilleri, sıcak denizi, mistik atmosferi, muhteşem tarihi ve lezzetli yemekleriyle görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda bulunuyor. Bu şehri ziyaret etmek sadece kişisel bir gezinin parçası olmayacak, tarihin tam kalbine, sanata ve kültüre yönelik gerçekleşen bir aktiviteye dönüşecektir.

Beyrut Turları için ideal gezi dönemleri vardır. Yaz aylarında aşırı sıcak olan Beyrut, kış aylarında ise kısmen serin ama çok fazla üşütmeyen yanıyla dikkatleri üzerine çeker. Şehrin gezilip görülecek yerleri listesi de bir hayli kabarıktır. Beyrut’un tam merkezinde yer alan Place des Martyrs, müzik sanat ve kültürel etkinliklerle hareketlenen Eşrafiye Mahallesi ilk akla gelen yerlerdir. Eski ruhun yaşanılmasını sağlayan Achrafieh bölgesi, sahilde yer alan Corniche, muhteşem mimari özellikleriyle Saifi bölgesi, Al Omari Camii, Emir Assaf Camii gibi alanları görebilir, harika zaman geçirebilirsiniz.Beyrut denilince akla pek çok bölge ve obje gelecektir. Sursock Müzesi, René Moawad Bahçesi, Büyük Saray, Solider Meydanı, Güvercin Kayaları, Corniche, Al Omari Camii, Eski Saat Kulesi gibi bölgeler, popüler olan ve dünya genelinde de tanınan yerlerdir. Beyrut gezilecek yerler listesi yapmalısınız. 

Binlerce eseri görün;

Achrafieh Bölgesi’nde yer alan Sursock Müzesi, muhteşem bir güzelliğe sahip olduğu kadar harika eserleri de barındırır. 19.yüzyılda inşa edilen ve şehrin aristokrat Sursock ailesine ait olan villada yer alan müze, tipik olarak İtalyan ve Osmanlı izlerini taşır. Harika bir koleksiyona sahip olan bu müze de resim, heykel ve seramik çalışmalarına yönelik nadide eserleri görebilirsiniz.

Bin yıllık geçmiş;

Al Omari Camii, muhteşem bir güzellik ve tarihin izlerini yansıtır. 1153 yılında Hospitalier şövalyeleri tarafından St John adına kilise olarak yaptırılan bu yapı, 1291 yılında ise Memlükler tarafından camiye çevrilmiştir. Dış mimarisi ile farklı bir güzelliği sunan bu cami, kubbe, avize ve tavan süslemeleriyle dünyada bir eşi daha olmayan güzellikleri sunar.

Yine diğer tarihi eserlere ve güzelliklere bakacak olursan Osmanlı eserlerinden birisi olan Büyük Saray, Beyrut’un simgelerinden birisi sayılan Güvercin kayaları, Solider Meydanı, Yıldızlar Caddesi ve Eski Saat Kulesi gibi eşsiz güzellikleri yansıtacaktır. Beyrut’a yarım saat uzaklıkta bulunan, UNESCO tarafından korunan miraslardan biri olan 7000 yıllık antik kent Byblos (Baalbek)’u ise mutlaka görmelisiniz.

Beyrut, kültürün, sanatın ve tarihin beşiğidir. Her zaman popüler bir şehir olan Beyrut, eğlence anlayışı, muhteşem güzellikleri, tarihi eserleri ve doğallığıyla insanları büyülemeyi başarıyor.Beyrut’ta ne alınır?

Beyrut farklılıkları size sunar. Kültürel, tarihi ve sanatsal güzellikleri yansıtan bu şehirde dönüş için bazı hediyelikleri satın alabilirsiniz.

Muhteşem bir Beyrut gezisinin ardından kendiniz veya da sevdikleriniz için satın alacağınız bu ürünlerde güzel hatıraları beraberinizde getirebileceksiniz. Sanat, kültür ve tarihte başarılı olduğu kadar hediyelik eşyada başarılı olamayan bu şehir, son derece zayıf bir noktada kendine yer bulmaktadır. Beyrut’un eski şehir denilen bölgesinde bazı özel hedriyelere rastlansa da genel olarak magnet, ayna vs. gibi şeyler satan dükkanları görebileceksiniz.

Kısaca hediyelik almak isterseniz size sunulanlardan başka alternatifiniz bulunmadığını bilmenizde fayda olacaktır.

Lübnan’da ne alınır?

Lübnan Turları muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Ülke genelinde pek çok gezip görülecek nokta bulunuyor. Binlerce yıllık deneyimi sunan bu ülke de harika zaman geçirmek için farklı alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Size özel hazırlanan tur programlarında bu enfes destinasyonunun keyfini sürebilme şansı tamamen sizi bekliyor olacak.

Dönüş yolculuğunda her zaman olduğu gibi yine hazırlıklar yakanızı bırakmayacak ve istenilen sonuçları size sunacaktır. Lübnan, hediyelik eşya anlamında şansınızın pek yaver gitmeyeceği ülkelerden birisi olacaktır. Ülkede alışveriş imkanları yeterli düzeyde olsa da turistik eşyalar konusunda vasat bir görünüm çizilmektedir. Magnet, ayna vs. gibi şeyler satan dükkanlara rastlayabilmeniz mümkün. Uygun fiyatlara ülkeyi anlatan bu tarz ürünlere sahip olabilirsiniz. Muhteşem güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken bu ülke, harika fırsatları ayağınıza getirecektir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.