Karadağ’da ne alınır?

Avrupa’nın göbeğinde harika manzaralarıyla dikkat çeken Karadağ, farklı yanlarıyla karşınıza çıkmaktadır. Gezip görülecek pek çok noktası bulunan bu ülke, eşsiz güzellikleriyle ve göz kamaştırıcı manzaralarıyla harika bir tatil geçirmenize olanak tanır.

Karadağ’da gezip dolaştıktan sonra dönüş yolculuğu için bir takım hediyelikler seçebilirsiniz. Ülkenin genel anlamda hediyelikleri arasında özel pek bir şey bulunmasa da her yerde olduğu gibi simgelerin yer aldığı magnetler, kupalar, tşört gibi bazı ürünlere ulaşabilirsiniz. Özellikle kent simgesini oluşturan magnetler ilgi çekici olabilir. Hem uygun fiyatları hem bolca yanınızda getirebilme ihtimalleriyle dönüş yolculuğu için ideal bir ürün konumunda bulunabilmektedir. Karadağ Turları bu yüzden oldukça fazla tercih edilmektedir. 

Karadağ, harika manzaralarıyla dikkat çeker. Satın alabileceğiniz bir diğer hediyelik ise kartpostallar olacaktır. Zira muhteşem güzelliklerin yansıdığı bu kartpostallar dönüş için de çok ideal ürün kategorisinde yer alabilir. Tercihinize bağlı olarak bir takım satın alabileceğiniz bu hediyeler, dönüş için sevdiklerinize anlam katacak ürünlerden oluşacaktır.

Dağların ortasında Karadağ

Karadağ, muhteşem doğal güzellikleri ve zengin tarihiyle dikkat çekiyor. Oldukça dağlık bir ülke olan Karadağ, harika manzaraları sizlere sunacaktır. Mente Negro olarak anılan müthiş güzelliklere ulaşmanıza imkan tanıyor. Balkanların en güzel ülkelerinden birisi olan Karadağ’ın hemen yanı başında bulunan ülkeler ise Sırbistan, Kosova, Hırvatistan ve Bosna Herkes yer alıyor.

Karadağ, gezilip görülmesi gereken yerleriyle dikkat çekiyor. Unesco’nun koruması altında bulunan pek çok farklı noktası güzellkleri size sunacaktır. Skadar Gölü, Lovćen, Biogradsko Gölü ve Durmitor gibi bölgeler mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasında bulunuyor.

Karadağ’da turizmin merkezi Budva’dır. Ülkenin başkenti ve en büyük şenri olan Podgorica, muhteşem güzellikleriyle size özel bir deneyim sunacaktır.

Ülke her mevsim ayrı güzel. Yaz aylarında yürüyüş, kış aylarında ise kış sporları merkezi haline dönüşüyor. Muhteşem manzaralarıyla dikkat çeken Karadağ’ın gezilecek yerlerine gelince;

Budva

Adriyatik kıyılarında yer alır. Nefis kumlu ve uzun plajları, eşsiz koyları ve kayalıkları, küçük adaları ile oldukça renkli bir yer olan Budva, Karadağ’ın Miami’si olarak dikkat çeker. Şehrin tarihi bölgesi Stari Grad’dır. Yüksek kale duvarlarıyla çevrili olan bu bölge muhteşem bir tarihi size sunacaktır. 17’den fazla güzel plajı bulunan Budva’da Yas plajı en ünlüsüdür. Sveti Stefan Budva’nın hemen yanı başında bulunan bir köydür. James Bond filmlerinin çekildiği alan olarak bilinen bu bölge, harika doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Kotor

Kotor, ortaçağ kasabalarını andıran muhteşem mimarisiyle dikkat çeken bir liman bölgesidir. Unesco’nun dünya mirası listesinde yer alan Kotor, dar sokakları, şirin görünümü, doğal limanı, yüksek dağları, tarihi eserleri ve enfes güzellikleriyle sizlere harika bir tatil sunuyor. 2001’den bu yana her ağustos ayında düzenlenen renkli bir yaz karnavalı olan Kotor Karnavalı, şehrin en popüler ve renkli etkinlikleri arasında yer alıyor.

Tivat

Göz alıcı bir sahil şehridir. Yeşil panjurlu evleriyle yaz kış canlı olan bu şehirde Lukoviç Sanayı, Yazlık evler, kutsal heykeller, çiçek adası gezilecek yerler arasında bulunur. Tivat şehri bir kıyı kenti olduğu için oldukça güzel plajlara sahip. Yaz döneminde mavi yolculuk sevenlerin uğrak noktası olan bu bölge, ulaşımın kolay olduğu ve harika zaman geçirebileceğiniz enfes bir güzelliği sunuyor.

Perast

Perast, Kotor koyunda yer alıyor ve enfes güzelliği ile Unesco’nun koruması altında. Küçük bir kasaba olan Perast, ormanlarla kaplı dağların muhteşem manzarasını sizlere sunuyor. Bir yanda dağların muhteşemliği, diğer yanda ter temiz denizi ile görülmesi gereken yerlerin başında gelen Perast, tatil için en ideal noktalardan bir tanesi.

Herceg Novi

Osmanlıların Yeni Kale olarak adlandırdıkları bu bölge, tarihi yapılarıyla ünlü. Saat kulesi, kale, meydan ve diğer eserler güzellikleri size sunacaktır.

Podgorica

Ülkenin başkenti ve en düz yeridir. Dağın altında kalan şehir anlamına gelen bu kelime, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Şehir hayatının canlı yanlarını burada görebilirsiniz. Eğlence ve gece hayatı ile dikkat çeken bu bölge, muhteşem bir güzelliği size sunacaktır.

Çetinje

Eski Başkenttir. Lovcen ulusal parkına sahip olan bu şehir, yeşili ve düzgün mimarisiyle dikkat çekiyor. Şehir kültür ve sanat yönünden çok canlıdır. Şehirde ki eski Osmanlı Konsolosluğu bugün tiyatro okulu olarak hizmet veriyor.

Zabljak

Avrupa’nın en büyük kanyonu burada bulunmaktadır. Durmitor Ulusal Parkına ev sahipliği yapan bu bölge macera severlerin mutlak suretle uğraması gereken yerlerden birisidir. Bölgede rafting, kano, bisiklet sürüşü gibi muhteşem güzellikler sizi bekliyor. Buzul göllerine doğa yürüyüşleri yapabilir, akdeniz mutfağının muhteşem lezzetlerine göz atabilir ve harika güzellikler sonuna kadar hissedebilirsiniz.

Karadağ bölgesinde yapılacak aktivitelerin sayılı bir hayli fazla, gezilecek yerlerin listesi ise kabarıktır. Tek yapmanız gereken bu güzel ülkeye yeterli zamanı ayırmak olacaktır. Karadağ Balkan Turları sırasında da bu güzel noktalar ile en çok ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. 

Zabljak Kayak Merkezi

Karadağ, muhteşem manzaralara ve eşsiz güzelliklere sahiptir. Ülkenin büyük çoğunluğunun dağlık alan olması, burada kış sporlarının gelişmesine sebep olmuştur. Zabljak Kayak Merkezi kış sporları denildiğinde akla ilk gelen yerlerin arasında bulunuyor. Farklılığıyla dikkat çeken bu kayak merkezi, harika manzara eşliğinde güzel bir tatil deneyimi yaşamanıza olanak tanıyacaktır.

Karadağ’ın en güzel ve heybetli Durmitor Dağı’nda bulunan Zabljak, ülkenin kuzey bölümlerini oluşturmaktadır. Popüler bir bölge konumunda olan bu yer, 3 aylık geniş kayak dönemiyle dikkat çekiyor. 3 farklı pistten oluşan kayak merkezinin en uzun pisti 3.500 metrelik Savin Kuk. Diğerleri ise 2.630 metrelik Stuoc ve yeni başlayanlara uygun olan yokuş aşağı düz inen 800 metrelik Javorovaca. Ayrıca Cross-Country kayakçıları için 3km’den 12km’ye kadar uzanan parkurları bulunuyor. Kayak merkezinde teleferik, telesiyej gibi farklı mekanik tesisleri de görebilirsiniz.

Diğer Avrupa şehirlerine göre daha uygun fiyatlara kayak tatili yapabilmenize imkan tanıyan bu bölge, farklılıklarıyla dikkat çekici bir konuma yükselecektir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.