Doğu’nun mistik ülkesi Bhutan

Bhutan, harika güzellikleriyle apayrı bir destinasyon olarak karşınıza çıkıyor. Uzak bir ülke olan Bhutan, özellikle manzarası ve doğasıyla hep farklılığı göz önüne çıkarmayı biliyor. Hayal ettiğiniz güzellikleri burada yaşayabileceğiniz için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Masalları andıran güzelliklerde ki bu ülke coğrafi olarak Çin ile Hindistan’ın arasında bulunuyor. Güney doğu Asya’nın muhteşem güzelliği olan Bhutan’da harika zaman geçirmek için sabırsızlanmaya başlayabilirsiniz.

Çok özel bir destinasyon arıyorsanız veya eşine az rastlanır bir deneyim yaşamak istiyorsanız Bhutan en ideal adres olacaktır. Bhutan’a ulaşabilmek için 30 günlük vizenizi ülkeye girişte alabilirsiniz. Direkt ulaşım yerine Hindistan veya Çin üzerinden ulaşabilmeniz daha kolay olacaktır.

Himalayaların doğusunda yer alan bu ülke, harika manzaraları size sunacaktır. Bhutan kesinlikle keşfedilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ülkenin her noktasında kendinizi masal dünyasında hissedebilirsiniz. Bhutan Turları sırasında ülkede görmeniz gereken şehir Thimphu olacaktır.

Thimphu’da gezilecek yerler

Farklı bir kültür, eşsiz mimari örnekler, mükemmel tarih ve masallara yakışır güzellikler sizi beklyor olacak. Güney doğu asya ülkelerinde olduğu gibi burada da tapınaklar ön plana çıkıyor. Gezilecek yerlerine bakacak olursak;

National Instute For Zorig Chusum, Dochula Pass, Buddha Dordenma, Tashichho Dzong, Choki Traditional Art School, The National Memorial Chorten, Zangthoperi Lhakhang, Stattue of Sakyamuni Buddha, Jhomplhari, National Folk Heritage Museum, Changangkha Lhakhang, Motithang Takin Reserve, Jigme Dorji National Park ve Phajoding Monastety ilk akla gelen yerlerdir.

Tiger Nest Monastery (Kaplan Yuvası Manastırı)

Bhutan hakkında araştırma yaparken sürekli aynı fotoğraf karşılaşabilirsiniz. Kayalıklar üzerinde kurulu olan bu manastır, Paro Vadisi’nde 1000 metre yükseklikte kurulmuştur. Bhutan’ın en kutsal yer olarak sayılan bu bölge de harika zaman geçirebilirsiniz. Hikayesi de ilginçtir. Rivayete göre ikinci buda olarak kabul görülen Guru Rinpoche bir kaplan sırtında bu tepeye uçmuş ve buradaki bir mağarada meditasyona başlamış ve bu meditasyon sürecinden geçerek 8 formda enkarne olmuş. Eski adı Taktshang Geomba olan manastır, 1692’de inşaa edilmiş fakat 1998’de yaşanan bir yangın sonrasında yeniden yapılmıştır. Manastır ziyarete açık değildir. Burayı görmek için kota almanız gerekecektir. Ülke genel anlamda turistleri pek sevmez. Bu 40 bin kişilik kota ile zaten kolayca anlaşılıyor. Kapalı bir kutuyu andıran bu ülke de manastırların içerisinde fotoğraf ve video kaydı yapmak kesinlikle yasak. Bu küçük ülkeye, Nepal, Katmandu aktarmalı olarak gidebilirsiniz.

Gece hayatı

Thimphu’da eğlence farklı bir konudur. Oldukça renkli geçen gece hayatı son derece önemlidir. Özellikle canlı müzik dinleyebilir, harika güzel zaman geçirebilirsiniz.

Keşfedilmeyi bekleyen bu ülke bir çok bilinmezliğe rağmen mistik yapısıyla sizleri çağırıyor. Muhteşem güzellikleri görebileceğiniz bu ülke de mükemmel zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Bhutan tüm güzellikleriyle sizi bekliyor.

Bhutan’da alışveriş

Bhutan harika güzellikleri yansıtan bir şehirdir. Birbirinden özel yanlarıyla mükemmel bir tatil deneyimi yaşamanıza imkan tanıyan bu ülke de alışveriş içinde farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Bhutan’da farklı bir alışveriş yapacağınıza emin olabilirsiniz. Satın alınacak en güzel eşyalar arasında ülkenin geleneksel kıyafetleri, el sanatları ve takıları ilk akla gelen ürünler olacaktır. Gerçekten de bu ürünler renkli yapıları ve birbirinden özel yanlarıyla harika bir tercihi oluşturacaktır.

Ayrıca Thimphu’s Weekend Market ve Centenary Farmers Market gıda ürünleri bulabileceğiniz yerel pazarlar. Bir şey almak istemiyorsanız bile, kültürü tanımanızda yardımcı olacağı kesin. Burada kısa bir gezintinin ardından gerek kendiniz gerek sevdikleriniz için bazı hediyelerden satın alabilir ve dönüş için yanınızda getirebilirsiniz. Yurtdışı turlar sırasında zaten küçük hediyelik eşyalar ve hatıralar olmazsa olmazlardandır. 

Trekking yapın;

Bhutan, muhteşem güzelliklere ev sahipliği yapar. Himalaya dağlarının doğusunda bulunan bu ülke, trekking için ideal rotaları size sunar. Ülkeye geldiğiniz de yapılacak en güzel aktivite de budur. Birbirinden özel noktalara ulaşabilmek için yürüyüş yapacak karşılığında ise harika manzaralarla karşılaşacaksınız. Özellikle dağların tepesine konuşlanan manastırları görebilmek için bu aktiviteye katılabilirsiniz.

Yürüyüşün her noktasında farklı güzellikleri görebilecek, harika manzaraların keyfini sürebileceksiniz. Özel bir destinasyon olan Bhutan’da keyifli manzaralar eşliğinde harika zaman geçirebilirsiniz. Unutmamanız gereken en önemli husus ise bu ülkenin belli sayıda turist ağırlamasıdır. Eğer şansınız var ise bu güzellikleri görebilir, harika zaman geçirerek unutulmaz bir tatilin ilk adımını gerçekleştirebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.