Katar Gezilecek Yerler

Katar, harika güzellikleri olmasa da yapay güzellikleriyle dikkat çeken bir Arap ülkesidir. Mimari anlamda kendini geliştiren bu ülke, muhteşem manzaraların ortaya çıkmasına sebep oldu. Yüksek gökdelenlerin muhteşemliğini görebileceğiniz bu ülke de mükemmel uyumun yansımasını görebilirsiniz. Katar Turları sırasında tanıyacağınız ülkede aşiret beyleri tarafından yönetilen bir ülkedir. 1971 yılında bağımsızlığını ilan ettikten sonra ciddi anlamda zenginliğini ortaya koyan ve her geçen gün büyüyen bu ülke, harika bir güzelliği size yansıtacaktır.

Hangi tarihte gitmeliyim;

Katar’a gitmek için ilk bahar, sonbahar veya kış aylarından birisini tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında ise bunaltıcı bir sıcak sizi bekliyor olacak. Ülkede sürekli olarak klimaların çalıştığını var sayarsak sıcaklığın ne denli önemli olduğunu anlamış oluruz. Yaz aylarında özellikle gündüzleri kesinlikle çekilmez bir ülke olacaktır.

Nasıl gidilir?

Katar, Türkiye’ye vize uygulamıyor. İstanbul’dan Katar’ın başkenti Doha’ya ulaşım hava yolu ile son derece kolay. Qatar Airways başta olmak üzere bir çok firma ile bu ülkeye uçabilirsiniz. Hafta da 30 uçuşun yapıldığı bu bölge de 4 saatlik bir yolculuğun ardından Doha’ya varabilirsiniz. Biletinizi erken alırsanız, daha uygun fiyatlar üzerinden yolculuk yapmanız da olası.

Gezilecek yerleri;

2000’li yılların başından itibaren yeni bir yapılanmaya giden Katar’da mutlaka gezmeniz gereken yer başkent Doha olacaktır. Katar’ın kalbi konumunda ki bu şehirde mimari güzellikleri görebilirsiniz. Gec hayatı, farklı kültürü, mimari güzellikleriyle Doha, harika bir tatil bölgesi olacaktır. Genel anlamda görebileceğiniz yerler arasında Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum, İslami Sanatlar Müzesi, State Grand Camii, The Corniche, Barzan Tower, Khor Al Udeid, Falcon Souk, Eski Çarşı, İnci Anıtı, Doha Zoo gibi bölgeler mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelecektir. Ülkede dikkat edeceğiniz en önemli hususlardan bir tanesi İslam tarihi eserlerinin bolca bulunmasıdır. Özellikle müzelerde İslam tarihine yönelik farklı eserleri görebilir, el yazma kitaplara bakabilir, İslam’ın ilk yıllarından itibaren gerçekleşmiş önemli olaylar, belgeler ve kalıntıları inceleyebilirsiniz.

Ortadoğu mutfağının hakim olduğu Katar, yeme içme konusunda sizi cezbedecektir. Alışveriş merkezlerinde lokantalarda Katar ve dünya mutfağına yönelik pek çok farklı alternatifi bulabilmeniz mümkün.

Eğlence her anlamda size sunulacaktır. Gece hayatının renkli  olduğu şehirlerden birisi olan Doha’da gece kulüpleri genellikle otellerin içerisinde bulunuyor. Buna ek olarak sıcak havalarda burayı ziyaret ederseniz tüplü dalış organizasyonlarına katılabilir, Aqua Park Qatar’da harka zaman geçirebilirsiniz.

Konaklama konusu da önemli bir yerdedir. Doha’da konaklamak isterseniz dünyanın en lüks otellerini kolaylıkla bulabilirsiniz.  Tercih tamamen size kalacaktır. Muhteşem güzellikleri görüp hissedebileceğiniz Katar ve Doha’da keyfinize uygun bir tatil deneyimi yaşayabilme şansına sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu muhteşemliği hissetmek ve yaşamak olacaktır. Yurt dışı turlar arasında en çok merak edilenlerdendir. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.