Moldova Gezilecek Yerler

Sovyetlerin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanan Moldova, minik ama bir o kadar da sevimli bir ülke olarak karşınıza çıkacak. Coğrafi anlamda Romanya’ya son derece yakın olan ülke, gezip görülecek yerleriyle dikkat çekiyor.

Avrupa’nın önemli yeşil alanlarından birisini barındıran bu ülke, gerek tarihi gerekse de kültürel değerleriyle ön planda olmayı bilen ender güzellikleri size sunacaktır.

Bilmeniz gereken bazı hususlara geçecek olursak; ülkenin ekonomik durumu son derece kötü. Kişi başına düşen gelir ise oldukça düşük. Fakirliğin kol gezdiği ülkede tek umut ise turizm. Her ne kadar rüşvet gibi olumsuz durumların sıklıkla yaşandığı bir ülke konumunda olsa da bazı güzellikleriyle bu durumu bertaraf etmesini bilen Moldova, alternatif yanlarıyla keyifli bir gezi vadediyor. Farklı bir coğrafyada farklılıkları yaşayabileceğiniz bu ülkenin genel anlamda görülebilecek yerleri az olsa da, keyifli bir tatil için size ideal seçenekleri sunacaktır.

Moldova Turları ile başkent Kişinev başta olmak üzere diğer bölgeleri de görmenizi tavsiye ederiz. Gelelim Başkent Kişinev ve diğer bölgelerinde ki gezilecek yerlerine;

Holly Gates:
Holly Gates, mimari bir anıttır. 1846 yılında Osmanlı döneminden kalan toplardan dökülecek çanların asılması amacıyla yapılmıştır. Çanın ağırlığı 6 tonun üzerindedir. Beyaz taştan yapılan ve 16 sütunun yer aldığı bu anıt üzerinde 29 Ağustos 1944 tarihinde Alman ve Romen işgalcilerin Sovyet güçleri tarafından çıkartılışını simgeleyen yazıtlar yer almaktadır.

Moldova Ulusal Tarih Müzesi:
Şehrin tam merkezinde yer alan bu müze, 1983 yılında kurulmuştur. Müzenin önünde Romus – Romulus ve ünlü Roma kurdu heykeli görülebilmekte. Bina içerisinde ise 10 adet farklı sergi salonu, 300 bin civarında eser, belge koleksiyonları, fotoğraflar, nadir el yazması eserler, silahlar, askeri teçhizatla yer alıyor. Görülmeye değer yerlerin başında kendine yer bulan bu müzeyi turistik gezilerinizde mutlaka görmelisiniz.

Etnoğrafya Ve Doğa Tarihi Müzesi:
Moldova’nın en eski müzesi olarak dikkat çeker ve ortalama 150 yıllık bir tarihe sahiptir. İlk başta tarım müzesi olarak düzenlenen bu bina, sonrasında ise Etnoğrafya ve doğa müzesi haline dönüşmüştür. Müzenin 100 yıl önceden kalan botanik bahçesi görülmeye değerdir. Ayrıca müze içerisinde dinazor iskeletleri de görülebilir.

Nativity Katedrali:
Şehrin önemli ibadet yerleri arasında bulunan bu katedral, 1830 yılında kurulmuştur. İkinci dünya savaşında bombalanan bu kilise, komünistler tarafından tamamen tahrip edilmiştir. Yıkılan çan kulesi, 1997 yılında yeniden yapılmıştır.

Stefan Cel Mare Parkı Ve Anıtı:
Ihlamur ağaçlarıyla dikkat çeken bu hark, muhteşem görüntüsüyle insanı büyüler. Eskiden Puşkin parkı olarak bilinen bu park, 17 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Park, oldukça eski ağaçları barındırmaktadır ve başta dut ve akasya olmak üzere, 50 tür ağaç bulunduğu söyleniyor. 

Rose Valley Parkı:
9 Hektarlık bir alan içerisine kurulan bu parkta 3 büyük göl ve sosyal donatılar vardır. İçerisinde eski medeniyetlerin izleri, sunaklar, bin kişilik açık hava tiyatrosu ve eğlence parkları yapılmıştır.

Puşkin Müzesi:
Anton Pann caddesi üzerinde yer alan bu müze, Puşkin’in yaşadığı evden müzeye dönüştürülmüştür. Rus imparatorluğunun ünlü ismi Puşkin, eserleri burada yazmış ve yayınlamıştır.

Memorial Park:
1945 yılında ikinci dünya savaşında Sovyet askerlerinin kazandığı zafer anıtıdır. Yine aynı bölgede hayatını kaybeden Moldovalılar için de bir anıt bulunmaktadır.

Orhei Antik Kalıntıları:
Orhei köyü yakınlarında bulunan antik kent kalıntıları Altınordu dönemine ait izleri yansıtıyor. Burada görebileceğiniz çok sayıda mağara ve manastır dikkat çekici yanlarıyla karşınıza çıkacak.

Elbette ki gezilip görülecek başka yerler mevcut olsa da turistlerin en çok dikkat ettiği gezi alanları burada da yer almaktadır. Farklılıkları hissedebileceğiniz Moldova’da mükemmel zaman geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar ile seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.