Nepal Gezilecek Yerler

Nepal, dünyanın çatısı olarak bilinir. Himalayaların gölgesinde ki bu ülke, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlar. Muhteşem bir doğaya sahip olan bu ülke, bir dönemin önemli popüler destinasyonuydu. Özellikle Amerikalı ve Avrupalı gençlerin yoğunlukla tercih ettiği bu bölge de harika zaman geçirmek tamamen sizin elinizde olacaktır. Nepal’de pek çok farklı güzelliği görebilmeniz mümkün. İlk gidecek olanların tercihlerinde ise yine farklılıklar yerini koruyacaktır. Nepal Turları ile ilk kez gidecek olanların tercihi Katmandu vadisinden yana olmalıdır. Dağların çevrelediği ve korunaklı bir durumda bulunan Nepal’in tarihi merkezidir. Krallıkların ortaya çıkışından yok oluşuna kadar bir çok güzelliği bulabilirsiniz.

Durbar Meydanı:

Katmandu merkezinde yer alan meydandır. Eski sarayın yanı başında olmasından dolayı sıklıkla karşınıza çıkacaktır. Kasthamandap, Ashok Binayak, Shiva Tapınağı, Maru Tole, Maju Deval, Shiva Parvati Tapınağı, Kumari Bahal Krishna Tapınağı ve İndrapur Tapınağı gibi harika noktaları görebilirsiniz.

Eski Kraliyet Sarayı:

Eski Kraliyet sarayı harika bir noktada yer alır. Sarayın içinde Nasal Chowk (pazar yeri), Panch Mukhi Hanuman Tapınağı, Basantapur Kulesi, Mul Chowk, Degutaleju Tapınağı ve Mohan Chowk ve Tribhuvan Müzeleri bulunur.Freak Street:

Hippi hareketinin merkezidir. 1960’lı yılların sonundan itibaren dikkat çekmeye başlamıştır. Haşhaş dükkanlarından otellere kadar pek çok farklı noktaya ulaşabileceğiniz adreslerin başında gelir. Bunların yanı sıra Üç Tanrıça Tapınağı, Mahakala Tapınağı ve Bhimsen Kulesi Katmandu’da görülebilecek diğer yerlerdir.

PATAN

Vadi üzerinde karşılaşabileceğiniz ikinci büyük şehir Patan’dır. Harika güzellikleri görebileceğiniz bu bölge de Bhimsen Tapınağı, Manga Hiti, Vishwanath Tapınağı, Krishna Mandir, Jagannarayan Tapınağı,Yoganarendra Malla’nın heykeli, Vishnu Tapınağı, Hari Shankar Tapınağı, Krishna Tapınağı, Kumbeshwar, Uma Maneshwar, Bishwakarma Rato Machhendranath, Minanath ve Mahabouddha Tapınakları mutlaka görülmelidir. Bunlara ek olarak bazı bölgeler özel öneme sahiptir. Bunları sıralayacak olursak;

Altın Tapınak:

Altın tapınak Budist manastırıdır. 13. Yüzyılda yapıldığı düşünülmekte. Giriş kapısı ve tapınağın içi etkileyicidir.

Hayvanat Bahçesi:

Nepal’de ki tek hayvanat bahçesidir. Vahşi yaşamın izlerini görebilirsiniz.

Jawlakhel:

Özel bir şeyler almak isterseniz buraya mutlaka uğrayın. Tibetlilerin yoğun yaşadığı bu bölgede özellikle Tibet halıları görülmeye değer.

BHAKTAPUR

Bhaktapur, Nepal’ın üçünbü büyük şehridir. Geniş ve etkileyici meydanlarının yanı sıra tapınaklarıyla da dikkat çeker. Rameshwar Tapınağı, Bhadri Tapınağı, Khrishna Tapınağı ve Shiva Tapınağı görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır.  

Çömlekçiler Meydanı:

Yine özel hediyelikler için Çömlekçiler meydanını ziyaret edebilirsiniz. El emeği göz nuru bu hediyelerden dönüş için satın alabilirsiniz.Pokhara

Nepal’in önemli noktalarından birisidir Pokhara. Aynı zaman da trekking yapmak isteyenlerin başlangıç noktasıdır. Dünyanın en huzurlu yerlerinden birisi olarak anılan bu şehir, inanılmaz bir doğaya sahip. Yürüyüş boyunca harika güzellikleri görebilecek, köylerden geçecek, dua sunaklarını inceleyebileceksiniz. İsterseniz burada bir gün veya birkaç hafta süren trekking etkinliklerine de katılabilirsiniz. Göreceğiniz manzara sizi büyüleyecektir.

Chitwan National Park

Nepal’in milli parkıdır. Bengal kaplanlarını görmek, tek boynuzlu gergedanları izlemek için ideal bir yerdir. Safariden tutun da trekking gezilerine kadar çok sayıda aktiviteyi burada görebilirsiniz.

Trekking

Trekking bu ülkenin temel geçim kaynağıdır. Muhteşem doğası ve Himalaya dağlarının harika görüntüsünde gerçekleştireceğiniz trekking farklılığı ortaya koyacaktır. Bireysel veya grup halinde yapacağınız bu yolculukta tercihinize bağlı olarak rehber kiralayabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Rota seçenekleri de bir hayli fazla. İster 1 gün, isterseniz de 1 aylık uzun soluklu yürüyüşlere katılabilme şansına sahip olabilir. Popüler olan rotalardan bir tanesi Annapurna rotasıdır. Bununla yetinmem diyorsanız 5 bin metre yüksekliğinde ki Everest ana kampı turlarına da katılabilirsiniz. Yol üzerinde mükemmel şelaleler, harika doğa olayları, tapınaklar, bayraklarla süslenmiş dini binalar vs görebilmeniz mümkün,

Lumbini – Buda’nın doğum yeri

Budizmin kutsal noktasıdır. Buda’nın doğum yeri olan bu bölge, Budistlerin haç yolculuğunda bulunur. Mistik bir deneyim için tercih edebilirsiniz.

Nepal her yönüyle dikkat çekici güzellikleri size sunacaktır. Birbirinden özel destinasyonlara sahip olan bu ülke, genellikle dağ turizminin en güzelini yaşamanıza imkan tanır. Muhteşem doğal güzelliklerin tarihle birleştiği bu nokta da birbirinden özel yanları kolaylıkla yaşayabilirsiniz. Her noktası ayrı bir güzelliği yansıtan bu ülke de tarihi ve turistik alanları gezebilir, birbirinden özel turlara katılabilir ve güzel zaman geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Yurt dışı turlar ile böyle farklı seçimler yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.