Nepal’de Keyifli Bir Tur

Nepal, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken Güney doğu asya ülkesidir. Harika doğası, yüksek dağları ve muhteşem güzellikleriyle insanların tercihini oluşturur. 1960’lı yılların başından itibaren hippilerin toplanma merkezi olan bu ülke, ününü gittikçe yaymış ve mükemmel bir  destinasyona dönüşmüştür.

Nepal Turları ile ülke de yapılacak pek çok aktivite bulunuyor. Dağcılık, trekking, doğa yürüyüşleri, rafting, yamaç paraşütü gibi farklı aktivitelere katılabilirsiniz. Yürüyüş Turları bu ülkenin en belirgin yanıdır. Burada gün boyu süren yürüyüşlere katılabileceğiniz gibi Everest eteklerine veya Annapurna’ya uzanan uzun soluklu gezilere de katılabilme şansınız vardır. Eğer kondisyonunuz iyiyse ve kendinize güveniyorsanız 5 bin metrenin üzerinde yüksekliğe sahip olan Everest Ana kampı yürüyüşü harika bir tercih olacaktır. Bu yürüyüş ortalama 1 aylık zaman dilimini kapsamaktadır.

Rafting ikinci alternatif olacaktır. Rafting ve Kano gibi spor dallarında dünyanın sayılı merkezlerinden birisi olan Nepal, özellikle Himalayalar’ın beslediği ırmaklarda rafting yapılmasına uygun bir ortam ortaya çıkarıyor. Karnali, Sun Kosi ve Tamur ırmaklarında yapılacak rafting, hem suların kalitesi, hem de inanılmaz güzellikteki kumsalları açısından akılda kalıcı olacaktır. Rafting ve kayaking düzenleyen çeşitli organizasyonlar vardır.

Burada yapacağınız sportif aktivite tamamen keyfinize bağlı gerçekleşecektir. Fakat bilmeniz gereken en önemli aktivite kesinlikle trekking olacaktır. Kısa veya uzun süreli  olmasına ise siz karar vereceksiniz. Tüm güzelliklerini size sunan Nepal, fırsatlarla dolu bir yolculuğa sizleri bekliyor.

Nepal, tüm güzelliklerini size sunacaktır. Bu ülkede gezip keyfini çıkardıktan sonra yapmanız gereken en önemli şey alışveriş olacaktır. Nepal’den dönüşte valizinizin tıka basa dolduğunu hissedersiniz. Alınabilecek en güzel hediyeler ise genellikle eşarp, battaniye, kumaş, kaşmir halılar olacaktır. Dünyanın başka hiçbir noktasında bulamayacağınız baharatları ve turşuları Asan Tole’un açık hava pazarında bulabilirsiniz. Nepal gezilecek yerler listesi yaparak en güzel alışveriş noktalarını da keşfedebilirsiniz. Takı ve şık aksesuarlar için New Road, Metal işleme ve ahşap işleri için Patan veya Bhaktapur, Budist resim sanatı Thankga  için ülkenin tüm şehirlerinde özel hediyeliklere sahip  olabilirsiniz.

Eğer daha uygun fiyatlara bir şeyler almak isterseniz yapmanız gereken şey ise magnet, kupa veya ülkeyi anımsayacağınız diğer küçük hediyelikler olacaktır. Yurt dışı turlar ile en güzel ülkeleri gezip tanıyabilirsiniz, bizden tavsiye.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.