Belek Gezilecek Yerler

Antalya’nın en popüler noktalarından biri olan Belek Serik ilçesine bağlı bir mahalledir ve küçük olmasına karşın çok sayıda gezilip görülecek yeri ile Antalya’ya giden herksin mutlaka uğraması gereken destinasyonlardan biridir. Belek özellikle doğal güzelliği ile sahip olduğu popülerliği sonuna kadar hak ederken çok sayıda tarihi değeri de barındırması sebebiyle ziyaretçilerinin hem doğaya hem de tarihe doymasını sağlayan nadide bir tatil destinasyonudur. Belek gezilecek yerler listesine birlikte bir göz atalım.

Aspendos Tiyatrosu

Antalya’nın her köşesi gibi Belek de tarihi açıdan baş döndürücü bir zenginliğe sahip. Tarihi Aspendos tiyatrosu 2000 yıllık geçmişi ile büyüleyici bir auraya sahip. 15 bin izleyici kapasitesi olan tarihi tiyatro hala konserler ve gösteriler için kullanılıyor. Milattan sonra 2. Yüzyılda Romalılarca inşa edilen tiyatro Belek gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Eğer şansınız varsa Belek ziyaretiniz sırasında bu tarihi mekanda verilen bir konseri izleyebilir ve tarih ile sanatın baş döndürücü buluşmasına tanıklık edebilirsiniz.

Perge Antik Kenti

Yazımızın başında da altını çizdiğimiz gibi Belek özellikle tarihi zenginliği ile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Perge Antik Kenti de Belek’te yer alan en önemli tarihi değerlerden biri. Kurulduğu dönemde Pamfilya bölgesinin başkenti olan kentte tarih öncesi çağlardan beri yerleşim olduğu düşünülüyor. Eski dünyanın en zengin, görkemli ve güzel şehirlerinden biri olan Perge bugün hala etkileyiciliğini koruyor ve bu nedenle Belek gezilecek yerler listesine mutlaka yazılması gerekiyor.

Dinler Bahçesi

Bir hoşgörü projesi olarak ortaya çıkan Belek Dinler Bahçesi üç dinin buluşma noktası. Dünyada yalnızca Kudüs’te ve Belek’te bulunan üç dinin bir arada yer aldığı bu bahçede sinagog, cami ve kilise yan yana konumlanmış. Her gün yüzlerce ziyaretçi tarafından gezilen dinler bahçesi mistik havası ile Belek gezinize ruhani bir dokunuş olacak. Dinler bahçesi özellikle tatil sırasında ruhunu da dinlendirmek isteyenler için eşsiz bir nokta. Zira bu ruhani mekanda ruhunuzun gerçekten dinlendiğiniz hissedecek ve huzurlu anlar yaşayarak tazeleneceksiniz. Özellikle buralara yakın Belek otelleri arasından tercihlerinizi yapmalısınız.

Kurşunlu Şelalesi

Türkiye’nin en fazla şelaleye ev sahipliği yapan ili sanıyoruz Antalya ve Kurşunlu şelalesi de Antalya’nın Belek’te yer alan en ünlü şelalelerinden biri. 18 metre yüksekten dökülen muhteşem şelale 2 kilometre uzunluğundaki bir kanyonun içinde bulunuyor ve 1986 senesinden beri park olarak turizme açılmış durumda. Kurşunlu şelalesi parkında şelalenin yanı sıra piknik alanları, eşsiz manzarayı izleyebileceğiniz seyir terasları, restoran, dolaşabileceğiniz patikalar, çocuk parkı gibi çok sayıda bölüm de yer alıyor. Kurşunlu şelalesi Belek gezilecek yerler arasında kesinlikle es geçmemeniz gereken bir destinasyon. Bu arada şelalenin oluşturduğu göller de görülmeye değer, bunu da eklemeden geçmeyelim.

Silyon Antik Kenti

Antik kentler şehri Antalya’nın Belek’te bulunan Silyon Antik kenti Serik ilçesindeki Koçhisar tepesinin üzerinde kurulu. Çok iyi korunmuş bir antik kent olan Silyon’un tarihi milattan sonra 2. Yüzyıla dek uzanıyor. Bergama Krallığı tarafından kurulan kent döneminin en görkemli, zengin şehirlerinden biri olarak biliniyor. Silyon Antik kenti Belek’in en önemli görülmesi gereken yerlerinden biri doğal olarak.

Golf Sahaları

Belek son yıllarda golf turizmi ile tüm dünyada gittikçe popülerleşiyor. Bölgede kurulan golf sahaları Türkiye’nin en büyük golf sahaları olma özelliğini taşıyor ve hem yerli hem de yabancı binlerce golf tutkunu Belek’e golf oynamaya geliyor. Eğer golf tutkunuysanız Belek’te yer alan muhteşem golf sahalarında golf oynarken mest olacağınıza en ufak şüphe yok. Zira sahalar kadar manzara da çok güzel ve bu da golf keyfini iki katına çıkartıyor. Bu arada Belek’te belirli dönemlerde golf turnuvaları da düzenleniyor. Eğer bu turnuvaları izlemek isterseniz tatil planınızı turnuva tarihlerini göz önünde bulundurarak yapmanızda fayda var. Daha fazla detay için bakınız: Belek’te Ne Yapılır? 

Türkiye’nin en popüler tatil merkezlerinden biri olan Antalya’nın kendine has mahallesi Belek gezilecek yerler aşısından gördüğünüz gibi oldukça zengin ve her zevke hitap eden farklı gezi noktalarına ev sahipliği yapıyor. Yukarıda saydıklarımızın yanı sıra Belek’te harika zaman geçirmenizi sağlayacak restoran ve barlar da sizi bekliyor. Kısacası Belek özellikle yaz aylarında tarihle, doğayla iç içe, keyifli ve dolu dolu bir tatil yaşamak için ilk seçeneklerden biri. Belek’te konaklayabileceğiniz oteller arasından size tavsiyemiz; Titanic Deluxe Belek, Regnum Caria Golf Resort & SPA, Limak Atlantis, Crystal Waterworld, Adam Eve Hotel bulunmaktadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.