Kıbrıs Gezilecek Yerler

Ülkemizde yavru vatan ismi ile tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yani kısaca Kıbrıs hem ülkemizde hem de dünyada oldukça sevilen tatil destinasyonlarından biri. Bir ada olmanın tüm avantajını taşıyan ve Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs doğal güzelliklerinin yanı sıra engin tarihi mirası ile de özel bir ilgiyi hak ediyor. Binlerce yıllık tarihi boyunca Mısırlıların, Hitit, Fenikeliler, Asurlular gibi çok sayıda medeniyetin egemenliği altına girmiş olan ada bu nedenle gerçekten de çok zengin bir tarihi birikime sahip. Tüm bu nedenlerle tatillerinde tarih, doğa, deniz, kum, güneş ve eğlence ile dolu günler yaşamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri Kıbrıs. Kıbrıs otelleri de kesinlikle yaz için güzel bir seçim oluyor. 

Lefkoşa

Kıbrıs gezilecek yerler listesinin ilk sırasında tabi ki başkent Lefkoşa kuruluyor. Adanın en kalabalık şehri de olan Lefkoşa aynı zamanda Kıbrıs’ın kültür ve ticaret merkezi konumunda dolayısıyla Kıbrıs’a gidenlerin uğradığı ilk lokasyonlardan biri burası oluyor. Lefkoşa Kıbrıs’ın tümü gibi zengin bir tarihi mirasa sahip. Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa Büyük Han, Selimiye Camii, Mağusa Kapısı, Barbarlık Müzesi gibi birçok gezilip görülecek yerle dolu. Yani eğer yolunuz Kıbrıs’a düşerse Lefkoşa’yı gezmeden sakın ayrılmayın diyoruz.

Girne

Kıbrıs denilince akla gelen ilk yerlerden biri de Girne. Adanın en popüler kentlerinden biri olan Girne özellikle tatil konusunda Kıbrıs’ın tartışmasız olarak en popüler noktası. Güneyinde bulunan Girne dağları ve kuzeyindeki Akdeniz ile sınırsız bir doğal güzelliğe sahip olan liman kenti binlerce yıllık tarihi ile de çok çekici. Girne’de yer alan gezilecek mekanlar arasında ilk akla gelenler Girne Kalesi, Girne Güzel Sanatlar Müzesi, Girne İkon Müzesi, Agia Irini plajı olarak sıralanabilir. Ayrıca Girne’nin çok sayıda casino ile kumar oynamayı sevenlerin de en çok ziyaret ettiği Kıbrıs şehri olduğunu eklemeden geçmeyelim.

Gazimagosa

Kıbrıs’ın gezilmeye değer yerlerinden biri de yine bir liman kenti olan Gazimagosa ya da diğer ismi ile Gazimağusa. Şehir Doğun Akdeniz Üniversitesi’nin bulunması sebebiyle bir öğrenci kenti olarak da tanımlanabilir. Ayrıca bu üniversite tarafından her sene düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali düzenlendiği Ağustos ayında kentin daha da hareketli hale gelmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra şehir yıl boyunca gezilebilecek sayısız destinasyon ile dolu. Bunların arasında Mağusa Lala Mustafa Paşa Camii, Othello Kulesi, Canbulat Müzesi, tarihi Mağusa surları, St. George Rum Kilisesi sayılabilir. Ayrıca Gazimagosada da kumarhaneler bulunuyor.

Bafra

Kıbrıs’ın İskele ilçesine bağlı bir köy olan Bafra Kıbrıs’ın önemli tatil merkezlerinden biri. Zaten köyde Bafra Turizm Bölgesi ismi altında bir turizm merkezi de yer alıyor. Beş yıldızlı otellerin de bulunduğu Bafra özellikle 9 kilometrelik harika plajı ile tanınıyor. Sakin ve huzurlu atmosferi ile Bafra tatil kavramını huzurla, ruhen ve bedenen dinlenme ile özdeşleştirenlerin Kıbrıs’ta ilk tercih ettiği mekanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kıbrıs’ta ne yapılır gelin hep beraber inceleyelim. 

Plajlar

Bir ada olan Kıbrıs’ın plajlarını ayrı bir başlık altında ele almak gerektiğini düşünüyoruz zira ada çok sayıda tarifsiz güzelliği ile insanın aklını başından alan plaja sahip. İşte karşınızda Kıbrıs’ın bu kadar önemli bir tatil merkezi olmasında rol oynayan muhteşem plajlarından bir kaçı.

Palm Beach

Gazimagosa ’da bulunan Palm Beach kumsalının ve denizinin güzelliği kadar tarihi önemi ile de dikkat çekiyor.

Altın Kumsal

Altın Kumsal Kıbrıs’ın en güzel plajı olarak biliniyor. Mitolojide güzellik tanrıçası olan Afrodit’in bu kumsalda doğduğu yazılı ve plaj da bir güzellik tanrıçasının doğması için son derece uygun bir yer çünkü gerçekten çok güzel. Bu arada Altın Kumsal caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından da biri.

Glapsides

Karpaz ile Gazimagosa arasında bulunan Glapsides plajı özellikle dalmayı sevenlerin uğrak noktalarından biri. Ayrıca dalışın yanı sıra birçok su sporunun da yapılabildiği plaj bu nedenle sadece dalgıçları değil tüm sporseverleri kendine çekiyor.

Acapulco Plajı

Girne’de bulunan Acapulco plajı biraz daha üst sınıfa hitap ediyor zira 5 yıldızlı Acapulco Oteli’nin plajı. Bu plaj güzel olduğu kadar seçkin oluşu ile de tanınıyor ve üst sınıf bir plaj deneyimi yaşamak isteyenlerin Kıbrıs’ta ilk tercihi konumunda.

Tabi ki Kıbrıs’ta bunların dışında da çok sayıda plaj ve gezilecek yer sizi bekliyor. Ayrıca sizin için tavsiye edebileceğiniz Kıbrıs otelleri arasında Salamis Bay Conti, Nuhun Gemisi Kıbrıs, Merit Royal, Kaya Artemis, Acapulco bulunmaktadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.