Farklı Bir Tatil İsteyenler İçin Kenya’ye Ne Zaman Gitmeli?

Turizm Cenneti Kenya’da eğlencelerle dolu bir tatil sizi bekliyor. Tropikal deniz kıyılarıyla binlerce turiste keyifli anlar sunan Kenya’da bütün stresinizi atacaksınız. Farklı bir tatil deneyimi sunan Kenya’da doğal yaşama katılabilir ve canlıların yaşam hikayesine ortak olabilirsiniz. Doğal ortamlara girmek istemiyor kumsalda uzanarak güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız Kenya tamda aradığınız ülke. Resmi dili Swahili ve İngilizce olan bu ülke, Afrika’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Kenya Turları en çok merak edilen turlar arasındadır. 

Kenya’da kezebileceğiniz bir çok bölge bulunuyor. Bunlardan ilki Başkent Nairobidir. Nairobi tarihi yapısı ve gelişen ekonomisiyle görülmeye değer. Kenya’nın ikinci büyük şehri olan Mombasa ise tüm Dünya’da turizm cenneti olarak biliniyor. Kıyı Kenya bölgesinde yer alan güzel bir tatil yöresi olan Mombasa’da kumsalda güzel bir gezintinin ardından güneşe karşı uzanın ve bütün stresinizi bir kenara bırakıp eğlencenin tadını çıkarın. Kenya’nın sınırlarına sadece bir kaç kilometre mesafede bulunan Klimanjaro Dağı ve milyonlarca pembe filamingo ve sarı gagalı pelikana ev sahipliği yapan Nakuru Gölü Ulusal Parkı muhakkak görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Belgeselcilerin vazgeçilmezi Kenya

Bir kısmı Tanzanya’nın sınırlarını da kapsayan, Kenya’nın güneydoğusudaki Masai Mara, belgesellerin ana kaynağıdır. Koruma altına alınan Masai Mara bölgesinde vahşi hayvanları yakından görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Kenya’da düzenlenen safari turlarıyla vahşi yaşam hakkında daha fazla bilgi alabilir ve canlıların yaşam mücadelesini daha yakından görebilirsiniz. Masai Mara bölgesinde nesli tükenmeye yakın olan hayvanlar sıkı takip altında tutuluyor ve bakıcıların koruması altındaki hayvanların doğal yaşamı ciddi bir şekilde korunuyor. Masai Mara bölgesindeki nesli tükenmekte olan canlıları daha yakından görme şansını belki de bir kez yakalayacaksınız. Bu nedenle tatilinizde Masai Mara bölgesini gezinmek için muhakkak zaman ayırın. Doğal yaşamın yanı sıra Masai yerlilerinin de günlük yaşamı sizi oldukça etkileyecektir.

Bunların yanı sıra müzeleri gezmek ve Kenya’nın geçmişini azda olsa incelemek istiyorsanız Nairobi Demiryolları Müzesine uğrayarak demiryolu sergisini gezebilirsiniz. Ayrıca, Nairobi Yılan Parkı, Karen Blixen Müzesi, Ulusal Nairobi Müzesi, Uhuru Bahçeleri, Parlamento Binası, Langata Zürafa Merkezi, Jamia Camisi, Aberdare Ulusal Parkı ve Galleri Watatu da kesinlikle gezilmesi gereken yerlerdendir. Kenya’nın kültürünü yakından incelemek istiyorsanız Bomas Of Kenya müzesine giderek ülke içerisinde yer alan birçok yerel kültürü, tek bir çatı altında gözlemleme şansı bulabilirsiniz. Minyatür cenneti olarak da bilinen Bomas Of Kenya müzesi Dünya’nın en önemli müzelerinden biridir. Kenya tatilinizde kesinlikle Bomas Of Kenya müzesine vakit ayırmalısınız.

Kenya mutfağının vazgeçilmezi Pirinç

Kenya’da adeta Hint Mutfağının lezzetlerinden tadabilirsiniz. Kenya’nın en önemli yiyecek maddelerinden biri pirinçtir. Hemen hemen bütün yemeklerde pirinç görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Denize yakın bölgelerde bol miktarda deniz mahsullerini bulabilirsiniz. Özellikle Başkent Naurobi’de Kenya mutfağının en seçkin yemeklerinden tadabilir, çok uygun fiyatlarla yeni lezzetlerle tanışabilirsiniz. Kenya’nın en iyi yemeklerinin başında İrio isimli yemek vardır. İrio yemeğinin yanı sıra Ugali ve Nyama Choma, Dünyaca ünlü kahvesi ve Papaya Şarabı kesinlikle tadılması gereken lezzetlerindendir.

Kenya’da daha eğlenceli vakit geçirmek için daha birçok alternatifiniz var. Bunlardan bazıları;

Masai Mara Bölgesi: Serengeti Ulusal Parkını da içerisinde alan Masai Mara bölgesinde vahşi canlıları yakından inceleme imkanına sahipsiniz. Doğayı gezindikçe yeni keşiflere de yelken açmış olacaksınız.

Tsavo East National Park: Safari turuna çıkarak kendinizi bir anda vahşi yaşamın ortasında bulabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Afrika turları ile bu tarz farklı deneyimlere hazır olabilirsiniz. 

Hell’s Gate National Park: Safari turu, bisikletle gezinme ve tırmanma gibi birçok aktiviteye katılmak istiyorsanız en ideal adres Hell’s Gate National Park olacaktır. Eğer eğlenmek ve adrenalin yaşamak istiyorsanız tırmanma aktivitelerine katılarak heyecanı dorukta yaşayabilirsiniz.

Nairobi National Park: Gergedan ve Fil gibi devasa canlılar bir anda karşınıza çıkabilir dikkatli olun. Nairobi National Park bölgesinde safari turuna çıkarak canlıları yakından inceleyebilirsiniz.

Ruins of Gedi: Tarihi alanları gezinerek Kenya tarihine ışık tutabilirsiniz. Tarihi alanlarıyla binlerce turistin ziyaretine uğrayan Ruins of Gedi bölgesinde göreceğiniz eserlere hayran kalacaksınız.

Nairobi Arboretum: Botanik bahçeleriyle ünlü Nairobi Arboretum bölgesinde yeşile ve doğaya doyacaksınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.