İngiltere gezi rehberi, İngiltere’ye ne zaman gidilir?

İngiltere her dönem popüler bir destinasyon olmuştur. Üzerinde güneş batmayan ülke tanımlaması yapılan bu ülke, sahip olduğu tüm güzellikleriyle insanı şaşırtan bir deneyime ev sahipliği yapabiliyor. İngiltere’nin her köşesi, keşfedilmek için özel ilgi ister. Sanayi devrimi sonucunda sömürgeci bir yapıya ulaşan İngiltere, dünyanın pek çok bölgesinde sömürge imparatorlukları kurmuştur. Bu gibi sebeplerle İngiltere’nin kentlerinde dolaşmaya başladığınızda farklı kültürlerden insanların varlığını görebileceksiniz.

İngiltere, gezilmesi için pek çok alternatifi size sunuyor. Farklılıklar, deneyimler ve muhteşem güzellikleri aynı anda size sunan bu ülkede gezi planınızı buna göre ayarlamanızda fayda olacaktır. Kategorilere ayırarak gezeceğiniz bu ülke, enfes deneyimleri size sunacaktır. Sizin için rehber niteliği taşıyacak bilgileri hazırladık, hangi müzenin hangi simgenin hangi parkın gezilebileceği listesini tuttuk; İngiltere Turları sırasında gezeceğiniz yerleri görmek için buyurun gezmeye…

Müzeler

İngiltere’de milyonlarca eserin yer aldığı müzeler gezilerinizin ana temasını oluşturacaktır. South Kensington’da bulunan Victoria and Albert Museum, National History Museum, Science Museum, National Gallery, British Museum, National Portrait Gallery, Tate Modern, Wallace Collections, Saatchi Gallery, Queen’s Gallery,Madame Tussaud’s Charles Dickens müzesi gibi farklı müzeleri gezebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Burada farklı dinlerin ve farklı imparatorlukların eserlerini görebileceğiniz, dünya tarihinin ilk dönemlerinden günümüze ulaşan farklılıkları da hissedebileceksiniz. Kesinlikle en büyük deneyim müze gezmeleriyle gelişecektir. İngiltere müzelerinin dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alıyor olması ve her birinde milyondan fazla eseri görebilecek olmanız apayrı bir keyfi ve deneyimi sunacaktır.

Kent Simgeleri

İngiltere, kentleri ve kentleri de simgeleriyle tanınmaktadır. Her kentin kendine has bir yapısı olsa da genel anlamda şehir isimleri kullanmak yerine kent simgelerini tercih etmek doğru bir yaklaşım olabilir. Tower of London, Big Ben, Westminister Abbey, St. Paul’s Cathedral, Tower Bridge, Trafalgar Meydanı, London Bridge, London Eye, The House of Parliament, Buckingham Sarayı, St.Margaret Church, Thames Nehri, Kensington Palace gibi simgeleri temsil eden yapılarda harika zaman geçirebilir ve ayrı ayrı gezerek mükemmel bir deneyime ilk adımı atabilirsiniz.

Parklar

Gezmekten yoruldunuz ve kendinizi kısmen daha sakin bir bölgeye atarak dinlenme niyetinde misiniz? O halde yapmanız gereken tek şey İngiltere’nin parklarında zaman geçirmek olacaktır. Binlerce dönüm arazi üzerine kurulu olan ve kraliyet parkları olarak da geçen bu parklar, harika zaman geçirmeniz için ideal tercihleri oluşturuyor. Sadece Londra’da 8 adet görebileceğiniz park var. Bunları sıralayacak olursak Hyde Park ve Regents Park en turistik ve popüler olanlarıdır. Diğerleri ise St. James Park, Green Park, Kensington Gardens, Bushy Park, Greenwich Park ve Richmond Parktır.

Müzikaller

İngiltere, gezilecek alanlar kadar kültürüyle de dikkat çeker. Bu sebeple bazı kültürel etkinliklerin bu ülke üzerinde özel bir yeri ve önemi vardır. Müzikaller İngiltere için çok önemli deneyimler elde edebileceğiniz kültürel etkinlikler arasında bulunur. Wicked, Lion King, Mamma Mia, The Phantom of the Opera, Chicago veya Singin’ in the Rain gibi ünlü oyunlardan en az bir tanesini görmeden geçmeyin.

Diğer destinasyonlara göz atın;

İngiltere gezinizi yalnızca Londra ile sınırlı bırakmayıp diğer destinasyonlara da göz atmanız doğru bir yaklaşım olacaktır. Gün doğumu ve antik çağın sembolü olan Stonehenge’e, kraliyet ailesinin kullandığı Windsor Şatosu’naHampton Court Sarayı’na, Oxford Üniversitesinin bulunduğu Oxford’aCambridge’e, başlangıç meridyeninin sembolik çizgisini görmek için Greenwich’e veya Romalılardan kalma Bath’e gelip dünyanın en eski spasını görmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Farklı bir deneyim elde edeceğiniz bu ziyaretlerde her biri birbirinden güzel bölgeleri görebilecek ve muhteşem zaman geçirebileceksiniz. Tek yapmanız gereken bu ülkenin muhteşem güzelliklerini görmek olacaktır.

Festivallere katılın;

İngiltere’yi ziyaret etmek için yalnıza büyülü tarihi eserlerini görmek yetmez. Bunun için farklılıkları da göz önünde bulundurmak gerekir. Kültürel etkinlikler arasında yer alan festivaller, İngiltere’yi ziyaret etmenize imkan tanıyacak farklı kaynaklardır. Yurtdışı turlar arasından seçimlerinizi İngiltere’den yana yapmak isterseniz doğru yerdesiniz. 

Glastonbury

Müzik ve dansa doyacağınız bu festival, 1970’li yıllardan itibaren her yıl düzenli yapılıyor.5 gün boyunca süren bu festivalde müzik, tiyatro ve sirk gibi etkinlikler yer alıyor. U2, Beyonce gibi ünlü isimlerin katıldığı bu festival, İngiltere’yi ziyaret etme sebepleriniz arasında yer alabilir.

Notting Hill

Londra’nın batısında Notthing Hill isimli şehirde yapılan ve yine aynı adı taşıyan bu festival, Rio’dan sonra ki en büyük sokak karnavalı. İngiltere sokaklarını müziğe ve dansa doyuran bu festival, muhteşem bir güzelliği size sunacaktır.

Bestival!

Evet ismi biraz farklı gelebilir fakat Bestival ismi taşıyan bu karnaval müzik ve dansı bir araya getiriyor.

V Festival;

Yaklaşık 20 yıldır düzenli bir şekilde gerçekleşen bu festival eğlenceyi en doruk noktada yaşamak isteyenlerin tercihini oluşturuyor. Pop ve Rock konserleri ile harika zaman geçirebilirsiniz.

İngiltere’de düzenlenen festivaller yalnızca yukarıda ismi geçenlerle sınırlı değil. Tiyatro, müzikal gibi farklılıkları bulabileceğiniz festivaller de ilginizi çekecek yapılara sahiptir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.