Sofya’ya Ne Zaman Gidilir?

Farklı kültürleri ve farklı doğal güzellikleri bir arada barındıran Sofya, Bulgaristan’ın başkenti olmasının yanı sıra en büyük şehridir. Mükemmel olanakları size sağlayan bu şehirde güzel zaman geçirebilmeniz için pek çok farklı aktiviteden faydalanabilme şansına sahip olabilirsiniz. Birbirinden özel fırsatların sizi beklediği bu şehirde gezip eğlenmek oldukça ideal yaklaşımların başında kendine yer bulacaktır.

Sofya, bir buçuk milyonu aşkın nüfusa sahiptir. Balkanların önemli şehirleri arasında yer alan Sofya, enfes manzaraları, muhteşem güzellikler ve birbirinden özel fırsatları size sunacaktır. Bulgaristan’ın başkenti Sofya, İstanbul’a nazaran daha ucuz, güvenli ve oldukça güzel bir şehir. Yine bu şehre ulaşmak için havayolunu tercih edebileceğiniz gibi otobüsler ile gitmek de mümkün. Doğu Avrupa’nın mimari anlamda önemli noktalarından birisi olan Sofya, gerek tarihi gerek komünizmden kalma yanlarıyla farklılığını ortaya koyacaktır. Sofya Turları için en güzel tarihleri hemen seçebilirsiniz. 

Bulgaristan genel anlamda nemli bir iklime sahip. Kış ve yaz dönemleri ayrı güzellikte olan bu şehir, farklılığı size sunarak mükemmel zaman geçirmenize imkan tanır. Yaz aylarında 35 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıkları, kış aylarında ise -15 derecelere kadar düşebiliyor.

Sofya’yı gezmek için kendinize bir gezi listesi oluşturmanız son derece önemli olacaktır. Sizin için hazırladığımız ve rehber niteliği taşıyan bu listede Sofya şehrinde genel anlamda gezip göreceğiniz ve harka zaman geçirebileceğiniz bazı noktaları özenle belirledik. İlk durak Aleksander Nevski Kilisesi  olacaktır. 1892-1912 yıllarında inşa edilen bu kilise, oldukça büyük yapısıyla dikkat çekiyor. Tarihi ikonları görebileceğiniz Aleksander Nevski Crypt , Çar Osvoboditel heykeli Narodno Sabranie meydanında ki Ulusal meclis, diğer görülebilecek yerler arasında bulunuyor. Ulusal yabancı sanat galerisi, Paris Caddesi üzerinde bulunan Aya Sofya Kilisesi, kentin oksijen kaynağı olan Borisova Gradina Park , Bulgaristan hakkında bilgiler edinebileceğiniz Etnografya müzesi yine görülebilecek alanlardan bazıları olarak karşınıza çıkacaktır. Bulgar sanat eserlerini görebileceğiniz Ulusal Sanat Galerisi, komünist dönem eserlerini izleyebileceğiniz Sosyalist sanatlar müzesi, parti binası, başkanlık sarayı gibi alanlar da listeye eklenebilecek yerler arasında. 1856-63 yılları arasında yapılan Sveta Nedelya Katedrali, Sveta Petka Samardjiska Kilisesi tarihin izlerini sizlere yansıtacaktır. Sofya, önemli termal merkezlerden birisidir. Eğer buraya geliyorsanız mutlaka şifalı sulardan yararlanmalısınız. Soyfa gezilecek yerler yazımızda da detayları okuyabilirsiniz. 

Şehirde Osmanlı eserleri de göze çarpıyor. 1556 yılında yapılan Osmanlı eseri Banya Başı Camii, ilk dikkat çeken tarihi yapıt olacaktır. Bunun yanı sıra Sinagog, Vitosha Bulvarı, Yuzhen Park , Ulusal Kültür Sarayı, Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu, Studenski Grad , Sofya Üniversitesi , Bulgaristan Bilimler Akademisi , Ulusal Kütüphane ve Ulusal Tarih Müzesi  de görülebilecek alanlardan bazılarıdır.

Farklılıkları yansıtacak olan bu şehirde gezip görülecek yerlerin listesi bir hayli kabarık. Kalış gününüze oranla bu listede düzenlemeler yapabilir, harika zaman geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Muhteşem güzellikleri size sunan Sofya’da tarihi, doğal ve turistik güzelliklerin keyfini çıkarmak tamamen size kalmıştır.

Vitoşa dağında kayak keyfi;

Bulgaristan’ın önemli şehirlerinden birisi olan başkent Sofya, farklı güzellikleriyle size değerli aktiviteler yapabilme imkanını sağlıyor. Kayak, son yıllarda Bulgaristan için önemli bir konuyu oluşturmaktadır. Harika deneyimler yaşayabileceğiniz bu bölgede Vitoşa dağı özellikle kayak merkezlerinin toplanma merkezleri arasında yer alır. Bulgaristan turları genellikle kış sezonu kayak için daha çok tercih edilir. 

Sofya’da ki kayak merkezi Vitoşa dağı civarında kümelenmiştir. Avrupa’nın en uzun teleferik ağına sahip olan Vitoşa dağında 7 kilometrelik güzel bir gezintiye çıkabileceğiniz kayak keyfini de sürebilirsiniz. Kış döneminde Sofya’ya gidiyorsanız yapmanız gereken en temel şey kayak tutkunuzu gerçekleştirmek olacaktır. Zira Vitoşa dağı kış sporları konusunda Avrupa’nın önemli merkezlerinden birisidir. Yıl boyunca kar imkanı bulunan bu dağda Avrupa kayak şampiyonasının yapıldığı harika pistlerin keyfini sürebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.