Yunanistan’ın en büyük adası Girit’e ne zaman gitmeli?

Binlerce yıllık bir tarih, görsel şölen, doğal güzellikler ve muhteşem bir kültür; Evet Girit Adası tüm güzelliğiyle sizleri bekliyor. Eşsiz bir tarihe, muhteşem bir mutfağa ve göz alıcı manzaralara sahip olan bu ada, farklı yanlarıyla dikkat çekecek ve size ideal bir tatil dönemi yaşatacaktır.

Girit Turları sırasında, tarih boyunca gizemli bir ada olduğunu öğreneceksiniz. Girit ‘in ünlü yazarı Nikos Kazantzakis, Report to Greco aklı kitabında bu adadan bahsetmiş, “adaya her ayak basanların ruhunun büyüdüğünü hisseder” ifadelerini kullanmıştır.  

Ege denizinin güneyinde yer alan, mistik yapısıyla dikkat çeken, sıcak ve misafir seven insanlarıyla bilinen Girit, herkesi büyüleyecek güzellikleriyle muhteşemliğini ortaya koyacaktır. Kandiye, Resmo, Hanya, Aya Nikola, Elounda, Ierapetra, Malia, Hersonissos, Estiye, İsfakya: sayısız yerlerin ve binlerce canlı görüntülerin olduğu bir ada olan Girit, muhteşem manzaraları görebileceğiniz, dünyaca ünlü yemekleriyle, muhteşem manzaraları ile insanları büyüleyecektir. Girit için en ideal ziyaret zamanı şüphesiz ki yaz ayları olacaktır. Adanın tadını çıkarmak, denizin keyfini sürmek, kilometrelerce uzanan plajlarla mükemmel zaman geçirmek için Girit en güzel bölgeleri barındırmaktadır

Baştan çıkarıcı plajlar

Girit denilince akla plajlar gelecektir. Hanya’daki cennet gibi Balos lagününün resimleri bütün seyahat rehberleri ve dergilerde yer alıyor. Egzotik güzellikleriyle dikkat çeken Elafonissos her yıl binlerce ziyaretçi çekiyor. Girit’in gizli hazinesi olarak adlandırılan ve en büyük plajı konumunda ki  Resmo’nun eteklerinde yer alan bu bölge, 12 kilometre uzanan mavi bayraklı muhteşem bir kumsala sahip. Vai’deki ünlü palmiye ormanı, altın kumu saran palmiye ağaçlarıyla, Girit’teki en muhteşem yerlerden biridir. Elounda plajları ve Aya Nikola etrafındakiler de unutulmamalıdır. Yani denize girebileceğiniz muhteşem güzelliklere sahip plajlar sizi bekliyor demektir.


Tarihin en güzel hali;

Girit’te Yunanistan’ın en güzel turistik bölgelerini bulabilirsiniz. Minos, Knossos, Phaistos, Malia ve Kato Zakros gibi sarayları görebilir, arkeolojik alanlarda gezebilirsiniz. Manastırlar da güzel manzaraları size sunacaktır. Özellikle güney Resmo’daki Preveli manastırı, güney Kandiye ve tarihi Arkadi’deki manastırları ve Toplous manastırları en ideal dönemlerdir.

Venedikliler, Bizans, Osmanlı ve Yunan kültürünün muhteşem güzelliklerini görebileceğiniz alanların sayısı bununla sınırlı değildir. Hanya’daki Kastelli, Resmo’daki Fortezza, Kandiye kalesi, güney Hanya’daki Frangokastello, Estiye’deki Kazarma kalesi ve Lassithi’deki Monte Forte gibi tarihi yapılar da dikkat çekicidir.

Müzeleri gezin;

Adanın önemli kültürünü ve tarihi birikimini müzeleri gezerek anlayabilirsiniz. Cretaquarium, Doğa Tarihi Müzesi ve Girit Tarih Müzesi görebileceğiniz başlıca alanlardır. Myrtia’da Nikos Kazancakis Müzesi ve Fodele’de El Greco Müzesi muhteşem güzellikleri size sunacaktır.

Heyecan arayanların cenneti;

Girit muhteşem güzellikleriyle dikkat çeker ve her yıl binlerce heyecan arayan insanı misafir eder. Doğa sporları konusunda iddialı bir yapıya sahip olan Girit, farklılıkları size sunarak harika zaman geçirmenize olanak tanır. Girit’te yer alan boğazlar, doğa yürüyüşleri ve kanyon geçişleri için çok ideal alanları oluşturmaktadır. Portes’iyle (ayrıca Demir Kapı olarak da bilinir) ünlü olan Girit buna ek olarak Amba, Tripiti, Kourtaliotiko, Kamaraiko, Ethias ve Eligas gibi harika doğal güzellikleri ve alanları sizlere sunar. İster yürüyerek ister of road veya ATV ile bu bölgelerin keyfini sürebilirsiniz.

Girit’teki en popüler yerler

Girit adasında popüler olan bazı noktaları sizler için derledik; Bu adaya yapacağınız ziyaret öncesinde keyifli bir yolculuk için tavsiyelere kulak verebilirsiniz.

Hanya; Bu bölgede Venedikliler zamanından kalma deniz fenerini, silah deposunu, deri üretim merkezini ve plajları görebilirsiniz.

Resmo: Farklı mimarisiyle dikkat çeker ve adeta bir tarihin iç içe geçmesi olarak yorumlanır. Resmo bölgesinde Venediklilerden kalma binaları, Osmanlı dönemi cami, çeşme ve minareleri görebilirsiniz.
Kandiye; Kandiye bölgesi adanın en güzel yanlarını size sunar. Turistik yerlerin tamamı buradadır. Morosini Meydanı, Beledriye Konağı, Agios Titus barınağı ve Armeria gibi yapılar görülebilmektedir.

Lera Petra; Daracık sokakları, küçük limanı, sürekli kart postallarda gördüğünüz harika kalesi ile Girit’in önemli merkezlerinden birisidir.

Estiye; Casa Di Arma kalesine ev sahipliği yapar. Turistik bir yerdir ve mutlaka gezi listesine alınması gerekir.

Elounda: Özel plajlar, havuzlar ve iskeleler ile harika bir tatil merkezidir. Yunan Adaları Turları sırasında en iyi otelleri bu bölgede bulunur.

Daha görülecek pek çok nokta olsa da keyfinize ve zamanınıza göre keşfetmenizi tavsiye ederiz. Girit, her yönü ile ideal bir tatil deneyimi yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Birbirinden güzel ve farklılıklarıyla dikkat çeken bu tatil yerinde mükemmel zaman geçirebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.