Budapeşte Gezilecek Yerler

Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte, Tuna nehrinin ikiye ayırdığı Budin ve Peşte’nin 17 Kasım 1873 yılında birleşmesi ile meydana gelmiştir.

Yurtdışı Turları ile gezebileceğiniz güzel şehir Budapeşte her yıl konuk ettiği milyonlarca turiste en keyifli zamanı sunar. Budapeşte Turları hakkında siz de detaylı bilgi almak ve tur planınızı hemen yapmak isterseniz tercihleri şimdi değerlendirmeye başlamalısınız. Budapeşte turları ile gezip görebileceğiniz yerler listesine gelin hep beraber göz atalım.

Parlamento Binasi

Parlamento Binası

1884’te yapımına başlanıp 1902’de tamamlanan Parlamento Binasının tarzı neo gotiktir. 18 bin metrekarelik alanı, heykellerin süslediği odaları ve 20 kilometre uzunluğundaki merdivenleri ile kesinlikle görülmelidir.

Aziz Stefan Bazilikası

József Kauser tarafından inşa edilmiş olan 1905 yılından beri Katolik kilisesi olarak hizmet veren yapıdır. Bazilikanın kubbesinden tüm Budapeşte’yi görmeniz mümkün. ayrıca yıl içerisinde pek çok konser ve gösteri burada yapılmaktadır.

Kahramanlar Meydanı

Macar tarihinde önemli sayılan kişilerin heykellerinin yer aldığı Kahramanlar Meydanı, birçok heykele ve bir anıt mezara ev sahipliği yapmaktadır. Farklı bir yapısı vardır. meydanın etrafında termal tesisler ve hayvanat bahçesi yer alıyor.

Vajdahunyad Kalesi

Vajdahunyad Kalesi

Macarların yurt edinmelerinin 1000. yılı anısına yapılan bir kaledir. Kahramanlar Meydanı’nın hemen arkasından ve çok rahat ulaşımı vardır.

Zincirli Köprü

İskoç mühendis Adam Clark’ın önderliğinde inşa edilmiş olan Zincirli köprü bugün hep Budapeşte resimlerine konu olan köprüdür. Tuna nehri üzerinde bulunan ve şehrin iki önemli bölgesini birbirine bağlayan  Széchenyi lánchíd, akşam ışıklandırma ile harika bir görüntüye bürünmektedir.

Buda Kalesi (Budin Kalesi)

1987 yılında beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Budavári Palota, 1265 yılında inşa edilmiş ve çok kez tadilattan geçmiş. Osmanlı kültüründen izlerini taşıdığını siz de gezdiğiniz zaman görebilirsiniz.

Matthias Kilisesi

Matthias Kilisesi

Buda Semti’ndeki Kale Bölgesi’nin tam ortasında yer alan Macar Kralı 1.Stefan tarafından 1015 yılında yaptırılan kilisedir.

Budapeşte Opera Binası

19.yüzyılda Miklós Ybl tarafından tasarlanan ve inşa edilen Opera Binası, 1884 yılından beri sanatseverlere hizmet veriyor. Andrassy Caddesi’ndeki göreceğiniz en güzel binadır.

gulbabaturbesi

Gül Baba Türbesi

Kanuni Sultan Süleyman’ın daveti ile Budin seferine katılan Gül Baba tarihte isminden sıkça söz ettiren Orta Avrupa’daki önemli Osmanlı eserleri arasındadır.

Dohany Sokağı Sinagogu

Ludwig Förster’in tasarımı ile 1854-1859 yılları arasında inşa edilen sinagog Avrupa’nın en büyük, dünyanın 2. büyük sinagogu olma özelliğini taşımaktadır.

Margaret Adasi

Margaret Adası

Tarihi yapıların bulunduğu ve ünlü parkları ile isminden sıkça söz ettiren Margaret Adası, şehir merkezine 15 dakika uzaklıkta yer alıyor. Gördüğünüz zaman hayran kalacağınız bir yapıdır.

Budapeşte gibi farklı bir yapıya sahip şehri gezip görmek ve tura çıkmadan önce tarihi noktalarını, en farklı özelliklerini araştırarak kendinize bir tur planı yapmanızı tavsiye ederiz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.