En Güzel Avrupa Şehirleri

Farklılıkları, hayal ettiğinizden daha güzel kareleri yakalayabileceğiniz ve değişik gelecek pek çok tarafı ile sizi kendine hayran bırakacak olan ülkeyi keşfetmeye hazır mısınız?

Avrupa Turu hakkında hayalini kurduğunuz ne varsa gitmeden önce yapacağınız kısa bir araştırma ile tur planınızın kusursuz yürüyeceğini bilmelisiniz. Avrupa’nın en güzel ülkesi hangisi? Acaba bu mevsimde nereye gitmeli? Hangi şehirde konaklamalı ya da tarihi zenginlikleri ile hangi ülkeyi önce görmeli? Gibi soruları sormaya başladıysanız seçimlerinizi yapmaya yardımcı olabiliriz. Ama en önemli sor tabi ki en güzel şehir hangisi? İşte size En Güzel Avrupa Şehirleri!

roma

Roma

İtalya’nın, Lazio bölgesinin ve aynı zamanda Roma ilinin aynı isimli başkenti olan Roma, her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. Bunun sebebi ise Katoliklerin ruhani lideri Papa’nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan’ın da bu topraklarda yer alması. 2.7 milyar nüfuslu bu ülkede gezip görebileceğiniz ve keyfini çıkarabileceğiniz en güzel noktaları araştırmalısınız. Roma’ya gittiğiniz zaman; Kolezyum, Roma Forumu, Vatikan, Aziz Petrus Meydanı, Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan Müzeleri, Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi), Pantheon, İspanyol Merdivenleri, Navona Meydanı ve Campo de Fiori görmeniz gereken yerler arasında!

barcelona

Barcelona

İçinizi kıpır kıpır yapacak ve ne kadar farklı bir şehir seçtiğinizi fark ettiğiniz zaman turunuz daha da anlamlı olacak. Sagrada Familia Bazilikası, Park Güell, La Rambla Caddesi, Casa Mila, Barselona Katedrali, Poble Espanyol, Parc de la Ciutedella, Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Santa Maria del Mar Bazilikası, berceloneta, Tibidabo ve Port vell görmeniz gereken yerler arasındadır.

Stockholm

Stockholm

İsveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm, Stockholm Bölgesinde yer almaktadır. Farklı mimari özellikleri ve en keyifli tarafları ile bu şehirde gezip görebileceğiniz noktalar arasında; Gamla Stan Kilisesi, Vasa Müzesi, Skansen Müzesi, Stockholm Sarayı, Drottningholm Sarayı, Abba: The Museum ve Stockholm Belediye Binası bulunmaktadır.

Santorini

Santorini

Yunanistan’ın 200 km güney doğusunda yer alan Santoron adası salında Ege Denizi’nde volkanik adalar grubundandır. Oia Kilisesi, Fira Müzesi, Kamari Plajı, Perissa Plajı, Pyrgos Kallistis kalesi, Nea Kameni Yanardağ ve Santorini deniz feneri görülmesi gereken yerler arasındadır.

Floransa

Floransa

Floransa Katedrali, Uffizi Sanat Müzesi, Ponte Vecchio Sarayı, Pitti Sarayı, Signoria Meydanı, Santa Conte Bazilikası ve Michelangelo Meydanı ile en güzel noktalarda sizi konuk eder. Geçmişten bu güne gelen en güzel yapıları ile hala ayakta ve en görkemli şekli ile sizi konuk edecek olan güzel şehirler arasındadır.

amsterdam

Amsterdam

Lahey’den yönetilen bir ülke olan Amsterdam’ın başkenti Hollanda’dır. Her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. anne Frank’ın Evi, Van Gogh Müzesi, Rijkmuseum, Vondelpark, Jordaan ve Dam Meydanı gibi en güzel noktaları ile sizi konuk edecektir.

Berlin

Berlin

Almanya denilince akıllara gelen ilk şehirdir. Hem başkent oluşu hem de tarihi yapıları ile her zaman ön plandadır. Reichstag, Brandenburg Kapısı, Müzeler Adası, Berlin Duvarı, Bergama Müzesi ve Esat Side Galerisi ile görülecek en güzel noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

Venedik

Venedik

Romantizmin şehrine hoş geldiniz. Kanalları, gondol turları, tarihi binaları ve köprüleri ile fotoğrafların en büyüleyici olduğu şehirdesiniz. Büyük Kanal, San Marco Bazilikası, Palazzo Ducale, San MArco Meydanı, Rialto Köprüsü, Aziz Mark’ın Çan Kulesi ve Murano ile görüp gezmeniz ve tanımanız gereken eşsiz bir şehirdir.

Paris

Paris

Eyfel Kulesi, Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Zafer Takısı, Orsay Müzesi, Şanzelize Caddesi ve şapelleri ile kusursuz bir güzelliğe sahip olan bu güzel şehri görmeye gitmelisiniz. Fransa’nın başkentinde siz de harika bir tur keyfi yapmalısınız.

Prag

Prag

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük şehri olan başkent Prag, her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. Karl Köprüsü, Astronomik Saat Kulesi, Aziz Vitus katedrali, Vyehrad Kalesi, Belediye Binası ve Prag kalesi ile tarihin en güzel detaylarını size sunmaya devam ediyor.

Avrupa gemi turları için ise seçiminizi ne kadar erken yaparsanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Çünkü tur tarihinizi ve gideceğiniz yeri belirlediğiniz zaman önceden hazırlık yapabilir, bilinçli bir turist olarak görmek istediğiniz Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birini ziyaret edebilirsiniz. Bizden tavsiye!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.