Floransa Gezilecek Yerler

İtalya’nın en keyifli şehirlerinden olan Floransa, Kuzey İtalya’daki Toskana bölgesinin de başkentidir. Bir zamanlar İtalya Krallığı’na da başkentlik yapmış olan bu tarihi şehri mutlaka yakından tanımalısınız. İçinden geçen Arno Nehri çevresinde güzel bir tur yapmalı, hayal ettiğinizden de güzel bir şehri tanımaya hazır olmalısınız.

Floransa turları için tarih seçimi önemlidir. Yağışlı havalara denk gelmemek ve sevdikleriniz ile güzel bir tur planı yapmalısınız. Hem eğleneceğiniz hem de hayalini kuracağınız eşsiz bir tur planı için şimdi gelin bu tarihi şehirde nereleri gezmelisiniz göz atalım.

piazza-duomo-di-milano

Piazza del Duomo

Duomo Meydanı Türkçe ismidir. Floransa’nın en önemli ve kesinlikle turlarda uğranan ilk yerlerindendir. Meydan çevresinde Floransa Katedrali (Duomo), Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Museo dell’Opera del Duomo gibi önemli yapılar yer alıyor. Yani sadece bir meydana değil şehrin en önemli yapılarını gezeceğiniz yere gelmiş olursunuz.

Floransa Katedrali

Bu meydanda yer alan Floransa’nın simge yapısı olan Floransa Katedrali 13. yüzyılda Arnolfo di Cambio tarafından yaptırılmıştır. Özelliği ise içinde 463 basamakla çıkılabilen kubbe bulunması. Bu katedral dünyaca ünlü ve dış görünüşü ile oldukça iddialı bir yapıya sahip.

Giotto’nun Çan Kulesi

Giotto’nun Çan Kulesi Floransa gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer almalı. 1359 yılında tamamlanan kule, Floransa Katedrali’nin hemen yanındadır. 84,7 metre olan çan kulesinin en üst noktasında yer alan seyir terasına 414 basamakla çıkabilir ve harika manzarayı izleyebilirsiniz.

Aziz Giovanni Vaftizhanesi

Floransa gezilecek yerler arasında oaln Aziz Giovanni Baptisteri Duomo Meydanı’nın en önemli yapılarından. 1059 – 1128 yılları arasında eski bir Roma tapınağı üzerine yapıldığına inanılan yapının tavanı 13. yüzyıldan kalmadır

PonteVecchio

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio ya da namı diğer Eski Köprü şehrin en eski yapılarındandır ve şehirle bütünleşmiştir. Uffizi ve Medici Sarayı’nı birbirine bağlayan köprü 1345 yılında yapılmıştır.

Santa Croce Bazilikası

İçinde Galileo, Michelangelo, Dante, Machiavelli gibi pek çok önemli kişilerin anıt mezarı da bulunan Santa Croce Bazilikası, Floransa’nın en güzel ve önemli dini yapılarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Arnolfo di Cambio tarafından 13. yüzyılda inşa edilen bu yapı içerisinde Bardi ve Peruzzi Şapelleri de yer almaktadır.

Pitti Sarayı

1457 yılında Pitti Ailesi için yapılmış olan bu güzel saray, 16. yüzyıllarda Medici Ailesi’ne satılmış. Ardından günümüze kadar korunmuş olan saray içinde Palatine Galerisi, Kral Daireleri, Modern Sanat Galerisi, Porselen Müzesi ve Kostüm Galerisi bulunmaktadır.

 Signoria Meydanı

Signoria Meydanı, Floransa’nın en büyük 2. Meydanıdır. “Davud” heykelinin taklidi bu meydanda yer almaktadır. Vecchio Sarayı, Neptün Çeşmesi ve Loggia dei Lanzi, meydandaki en önemli yapıları arasındadır.

PonteVecchio

Vecchio Sarayı

Vecchio Sarayı 14. yüzyılda inşa edilmiş, Signoria Meydanı’nda yer alan saray 16.yüzyıldaki gördüğü son yenileme ile durmaktadır.

San Lorenzo Bazilikası

15.yüzyılda yapılmış olan Floransa’ın en önemli kiliselerinden San Lorenzo Bazilikası, Donatello’nun eşyalarının konulduğu oda, bronz kürsü, Filippo Lippi’nin bildirisi görebileceğiniz yapılardandır.

Piazza della Repubblica

Alışveriş sevenler için kusursuz bir adrestir. Çünkü meydanda yer alan sokaklarda en ünlü mağazalar bulunuyor. Butikler ya da merak ettiğiniz dükkanlarda en muhteşem lezzetleri yakalayabilirsiniz.

Piazzale Michelangelo

Floransa’nın muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz meydan 19. Yüzyılda son halini almış. Michelangelo’nin heykelinin yer aldığı meydanda alışveriş noktaları büfeler ve küçük dükkanlar bulunuyor.

Boboli Bahçeleri

Boboli Bahçeleri

Hayalinizdekinden de daha büyülü bir bahçe görmeye hazır mısınız? Boboli Bahçeleri,1550 yılında yapılmış, 18. yüzyıldan sonra halkın ziyaretine açılmış içinde bir amfi tiyatro, Giusto Utens’in Boboli Bahçeleri Ay Tabyası resmi, gül bahçesinden geçilerek gidilen Porselen Müzesi sizi bekliyor olacak. Bol bol fotoğraf çekmelisiniz.

Yurtdışı turları hakkında merak ettiğiniz her detayı Gezinomi’den öğrenebilir ve hatta kendiniz için en uygun tur tarihlerini tur takviminden belirleyerek planlarınızı hemen yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.