İtalya Gezilecek Yerler

Yılın en güzel zamanlarını geçirebileceğiniz harika bir yer tavsiyemiz olacak. İtalya! Akdeniz’in en çok ziyaret edilen ülkelerinden olan İtalya sevdikleriniz ile güzel zaman geçirebileceğiniz ve farklılıkları ile sizi kendine belki de hayran bırakacak bir ülkedir.

Yurtdışı turları hakkında merak ettiğiniz her detayı öğrenebileceğiniz doğru yerdesiniz. Yurt dışı tur planları yapmadan önce gideceğiniz yer hakkında detaylı bilgi sahibi olmak size çok şey kazandıracaktır. İşte bunun için bugün size birkaç tavsiye vereceğim ülke İtalya!

İtalya turları için seçenekleri değerlendirme zamanı geldi. Hem havasının güzelliği hem de en uygun fiyat seçenekleri ile bu doğru zamanı değerlendirmelisiniz. İtalya gezilecek yerler listesi yapmaya hazır mısınız?

Bologna

Bologna

İlk ziyaret etmeniz gereken şehirlerin başında geliyor! Kızıl Şehir olarak bilinen Bologna’da Piazza Maggiore, Palazzo Comunale, San Petronio Bazilikası, Neptün Çeşmesi, Eğik Kule, San Domenico Bazilikası, Via Rizzoli, Tombe dei Glossatori, Arkeoloji ve Lamborghini Müzesi görmeniz gereken yerler arasında!

Cenova

Cenova

İtalya’nın Ligurya bölgesinde yer alan liman kentidir. Sanat, müzik, gastronomi, mimari ve kültürel özellikleri ile ön plandadır. Ayrıca Cenova’da gezilecek önemli yerler arasında; Via XX Settembre, Piazza San Matteo, San Matteo Kilisesi, Palazzo Bianco, Palazzo Rosso, Porto Antico bulunuyor.

Como Gölü

Como Gölü

Dünyaca ünlü Como, Lombardiya bölgesinde yer alıyor. Como Kasabası, Tremezzo, Menaggio, Nesso, Bellagio, Varenna ve Lecco bu bölgede gezebileceğiniz yerler arasındadır.

Floransa

Floransa

İtalya gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alması gereken şehirdir, Floransa. Duomo Meydanı, Floransa Katedrali, Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Ponte Vecchio, Santa Croce Bazilikası, Santa Maria Novella Bazilikası ve Uffizi Galerisi ise bu güzel şehirde görmeniz gereken yerlerdendir.

Lucca

Lucca

Lucca, Toskana bölgesinde bir şehirdir. İtalya gezilecek yerler listesine kesinlikle eklemelisiniz. Roman Amfitiyatro, Lucca Katedrali, San Michele in Foro Kilisesi, Via Guinigi, Torro Guinigi veSan Frediano Kilisesi, Lucca’da görülmesi gereken yerlerdendir.

Milano

Milano

İtalya gezilecek yerler arasında kendinizi kaybedeceğiniz ve bir o kadar da eğleneceğiniz Milano sizi bekliyor. Piazza del Duomo, Duomo Katedrali, Palazzo Reale, Galleria Vittorio Emanuele, Museo Teatrale alla Scala ve Via Montenapoleone şehirde görmeniz gereken yerlerden.

napoli

Napoli

Roma ve Milano’dan sonra ülkenin 3. büyük şehir olan Napoli turlarında vazgeçilmez noktasıdır. Castel Nuovo Şatosu, Zafer Takı, Castel dell’Ovo, Galleria Umberto I, Teatro San Carlo, Palazzo Reale ve Museo Archeologico Nazionale şehirdeki en dikkat çeken noktadır.

palermo

Palermo

Sicilya Özerk Bölgesi’nde yer alan Palermo’da görmeniz gereken yerler arasında Pretoria Çeşmesi, 12.yy tarihli San Cataldo Kilisesi, La Martorana Kilisesi, Normanlar Sarayı, Cappella Palatina ve San Giovanni degli Eremiti bulunuyor.

pisa

Pisa

İtalya gezilecek yerler arasında kesinlikle bulunması gereken Pisa, 1987 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Böyle farklı bir yeri kesinlikle görüp tanımalısınız. Caroveno Sarayı ile Museo Nazionale di San Matte, Pisa’da gezilecek en önemli noktalardır.

pompei

Pompei

Pompei Antik Kenti, İtalya’nın en çok merak edilen noktalarının başında geliyor. 27 Ağustos 79 yılında Vezüv Yanardağının faaliyeti ile birlikte volkanik kül ve cüruf altında kalmış bir yer olan Pompei Campania bölgesinin en güzel yeridir.

roma

Roma

Lazio bölgesinin ve Roma’nın başkentidir. 3 milyon nüfusu olan Roma her yıl milyonlarda turst konuk etmektedir. Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Pantheon, İspanyol Merdivenleri, Santa Maria Maggiore Bazilikası, Navona Meydanı, Castel Sant’angelo görmeniz gereken yerler arasındadır.

Torino

Torino

Fiat ve Pirelli gibi dünyaca ünlü önemli markaların üretim tesislerinin bulunduğu Piyemonte bölgesinde yer alan Torino’da görmeniz gereken yerler arasında Piazza Castello, Palazzo Madama, San Lorenzo, Palazzo Reale, Duomo di San Giovanni, Mole Antonelliana bulunuyor.

Venedik

Venedik

En romantik turu yapabileceğiniz, İtalya’nın en çok dikkat çeken şehirlerinin başında gelmektedir. Veneto bölgesinin başkenti olan Venedik UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Büyük Kanal, San Marco Meydanı, San Marco Bazilikası, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Dükler Sarayı, Rialto Köprüsü, Accademia Galerisi, Santa Maria Della Salute Bazilikası ve Ca D’oRO, Venedik’te gezip görülmesi gereken yerlerdendir.

Verona

Verona

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Verona’da Roma Arenası, Casa di Giulietta (Juilet’in Evi), Piazza della Erbe ve San Zeno Maggiore Bazilikası kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

İtalya gezilecek yerler listesini siz de buradan yapabilir ve İtalya turları için hazırlanabilirsiniz. Keyfini çıkaracağınız güzel bir tur için bu detaylara ihtiyacınız var, unutmayın!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.