Londra Gezilecek Yerler

Londra gezilecek yerler listesi yapmak ve bu güzel şehri doyasıya gezmek isterseniz seçimlerinizi yapmanız gereken ve huzurlu şekilde gezmeniz gereken en güzel noktalar burada.

Yurtdışı turları hakkında merak ettiğiniz tüm detayları incelemek ve kendiniz için en uygun olan tur seçeneklerini yakalamak için fırsatları değerlendirmelisiniz. Keyfini çıkaracağınız turlar en uygun dönemlerde en uygun fiyatlara size sunuluyor.

Londra Turları da bunlar arasında ilk sırada gelenlerden. Hayalini kurduğunuz güzel bir tur seçeneği için fırsatları yakalayabileceğiniz gibi kendi yapacağınız tur planı ile gezip göreceğiniz en özel yerleri şimdi buradan inceleyebilirsiniz. İşte Londra gezilecek yerler listesi!

Big Ben & Westminster

Big Ben & Westminster Sarayı

Westminster Sarayı, Londra’da gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alması gereken noktadır. Gotik tarza sahip olan saray, 106 metre yükseklikteki saat kulesi ile dikkat çeker. Big Ben saatin içerisinde yer alan 14 tonluk çanın adıdır ve aslında bununla ünlüdür.

Buckingham Sarayı

Kraliyet ailesinin resmi konutu ve çalışma ofisi olan Buckingham Sarayı, 1705 yılında yapılmıştır. 1837 yılından bu yana Kraliyet Ailesinin Londra’daki ikametgahı olarak kullanılmaktadır. Her gün 11:15’te sarayda yapılan nöbet değişim töreni ise oldukça ilginçtir.

London Eye

London Eye

Londra gezilecek yerler listende favori yerdir. 135 metre yüksekliğindeki en büyük dönme dolaplarından biridir. 25’er kişi kapasiteli toplam 32 kapsülü vardır ve siz bütün şehri bu devasa dönme dolaptayken rahatça görebilirsiniz. Dönme dolapta 1 tam tur 30 dakika sürmektedir. London Eye + Nehir Turu bileti şeklinde bir tur var kesinlikle bun tercih etmelisiniz.

British Museum

Dünyanın en eski müzesi olan British Museum 1753 yılında kurulmuştur. 6 milyon parça sergilenmektedir. Parthenon Heykelleri, Mısır Mumyaları, Lindow Adamı, Sutton Hoo Hazinesi ve Rosetta Taşı müzede özellikle dikkat çeken parçalardır ve her yıl milyonlarca insan bunları görmek için Londra’ya gelmektedir. Ayrıca Anadolu eserleri de 54 nolu salonda sergilenmektedir.

St Paul’s Cathedral

St Paul’s Cathedral

Londra’nın en önemli dini yapılarından olan St Paul Katedrali, 1708 yılında tamamlanmış ve Vatikan’daki San Pietro Bazilikası’na benzerliği ile bilinmektedir.

Tower Bridge

1894 yılında tamamlanmış olan Tower Bridge, Victoria Dönemi mühendisliğinin bir örneğidir. Kule üzerindeki Tower Bridge Exhibition da kule tarihi ile ilgili bir sergi var. Gezip görebilirsiniz.

Westminster Abbey

Kraliyet ailesinin mezarların bulunduğu ve MS 960 yılına kadar dayanan geçmişi ile bilinmektedir. Günümüzde taç giydirme törenlerinin yapıldığı yerdir. enses Diana’nın cenazesi ise 1996 yılında burada düzenlenmiştir.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Londra’nın en ünlü meydanlarından biridir. Meydan 100 yıldır ışıklandırılmaktadır. Meydanın ortasındaki eros heykeli pek çok insanın randevu noktasıdır. Leicester Square ve Regent Street gibi önemli noktalara bu meydan da çıkabilirsiniz.

Camden Town

Bilindik bir hippi merkezi olan Camden Town, hafta sonunda kurulan farklı pazarları ile bilinmektedir. Hediyelik eşya, kıyafet ve daha pek çok şey bulabileceğiniz en güzel noktaların başındadır.

Trafalgar Meydanı

Bu meydanda bir zamanlar kraliyet ailesinin ahırları bulunuyordu. 50 metrelik heykeli ile Nelson’u burada görebilirsiniz. National Gallery, National Portrait Gallery, St Martin in the Fields Kilisesi ise meydan boyunca gezebileceğiniz yerler arasındadır.

Hyde Park

Hyde Park

Londra’da yer alan kraliyet parklarının en güzeli ve en büyüğüdür. 17.yüzyılda halka açılmış olan park  Londra’nın en hareketli noktalarının başında geliyor.

Oxford Street

Avrupa’nın en hareketli en hareketli alışveriş caddesidir. Turistlerin özellikle gelmek istediği, en ünlü markaların yer aldığı, birbirinden güzel butiklerin bulunduğu yerdir.

Madame Tussauds

Madame Tussauds Müzesi

Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesinin bir tanesi de Londra’dadır. En ünlü pop starları, film yıldızları, dünya liderlerine ait balmumundan yapılmış heykelleri burada görebilirsiniz. 09.00-18.00 arası ziyarete açıktır.

Ayrıca yılbaşı turları kapsamında da pek çok detayı inceleyebileceğiniz yerdesiniz. Yeni yılı nerede karşılamak isterseniz, nerede güzle bir eğlence seçeneğini yakalamak isterseniz tercihlerinizi hemen yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.