Sevgili ile Yapılacaklar: Sevgililer Günü’nde Ne Yapılır?

Yılın en romantik günü olan Sevgililer Günü’nde, sevgililer ve eşler birlikte hoş zaman geçirir, birbirlerine sürprizler yapar ve hediyeler verir. Ancak “Sevgililer Günü’nde ne yapılır?” diye soracak olursanız, bu sorunun cevabı elbette hediye vermekten ibaret değil. Sevgili ile yapılacak aktivite ve eğlenceler o kadar çok sayıda ki hepsini bir araya toplamak ve Sevgililer Günü’nde neler yapabileceğinize dair faydalı öneriler sunmak için bu yazıyı hazırladık! 

Bu yazımızda “Sevgililer Günü’nde ne yapılır?” sorusuna kapsamlı bir cevap verirken, sevdiğiniz kişiyle harika bir 14 Şubat geçirmeniz için size sevgili ile yapılacak en iyi aktivitelerin listesini sunacağız. 

Sevgililer Günü’nde Ne Yapılır?

Takvimde birçok özel gün vardır. Bu liste Yılbaşı ile başlar ve Anneler Günü, Babalar Günü diye devam eder. Ancak belki en özel, en çok beklenen ve insanı heyecanlandıran günlerin başında 14 Şubat Sevgililer Günü gelir. Tüm çiftler bu günü unutulmaz bir etkinlikle geçirmek, baş başa anılar biriktirmek ve aşklarını tazelemek isterler. Peki bir sevgiliyle yapılacak listesi hazırlasak, bu listede neler yer alır? Bir başka deyişle, sevgilinizle ya da eşinizle mükemmel bir Sevgililer Günü geçirmek için sevgili ile yapılacak hangi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz?

Doğrusu, bu sorunun çok çeşitli cevapları var. Sevgiliyle yapılacak listesi, birçok farklı aktiviteyi kapsayabilir. Biz sizin için çift olarak yapabileceğiniz ve unutulmaz anılarınız arasına katabileceğiniz aktiviteleri derledik. Örneğin, avantajlı Sevgililer Günü fırsatlarından yararlanarak kültür turlarına katılabilir ve yeni şehirler keşfedebilirsiniz. Evinizde, baş başa bir 14 Şubat geçirmek istiyorsanız birlikte lezzetli yemekler yapabilirsiniz. 14 Şubat gününe özel düzenlenen konserlere ve sergilere katılabilir, romantik bir Sevgililer Günü dansı ile bu harika günü taçlandırabilirsiniz. 

Gezinomi Kültür Turlarına Katılın

14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri arasında belki en ilgi çekici olan, kültür turlarına katılarak yeni şehirler ve tarihi eserler keşfetmektir. Sevgilinizle beraber bir kültür turuna katılarak Kapadokya’nın ikonik uçan balonlarıyla binlerce yıllık bir tarihi gökyüzünden seyredebilir ya da aşıkların treni olarak da bilinen ünlü Doğu Ekspresi ile Kars’a harika bir yolculuk yaparak bu muhteşem Doğu şehrini keşfedebilirsiniz. Özellikle kış mevsiminde olağanüstü manzaralara ev sahipliği yapan bu kültür hazinelerin tarih boyunca masalsı aşklar gördüğünü de unutmayın! 

Kültür turlarına katılarak siz de bu tarihi aşkların parçası olacak ve muhteşem kış manzaralarına tanık olurken otantik kültürleri keşfedeceksiniz. Kapadokya, Kars, Kıbrıs ve daha fazlası… Gezinomi’de avantajlı fiyatlar ve konforlu otel seçenekleri ile birbirinden heyecan verici kültür turları bulabilirsiniz. En iyi Sevgililer Günü etkinlikleri arasında sayabileceğimiz kültür turlarını, Türkiye’nin ve Kıbrıs’ın muhteşem restoranlarında romantik bir akşam yemeğiyle de taçlandırabilirsiniz. 

Sevgilinize Hediye Alın

14 Şubat Sevgililer Günü’nde eşinize ya da sevgilinize özel bir hediye almak, bir gelenektir. Siz de yaratıcı ya da değerli bir Sevgililer Günü hediyesi ile sevdiğiniz kişiyi mutlu edebilir, ona duyduğunuz sevgiyi somutlaştırabilirsiniz. 

Birlikte Yemek Yapın

Güzel bir akşam yemeği yemek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yapabileceğiniz en iyi etkinliklerden biri olabilir. Ancak sevgilinizle ya da eşinizle beraber bir Sevgililer Günü yemeği yapmak çok daha özel ve unutulmaz bir aktivite olacaktır. Siz de Sevgililer Günü yemeğinizi eşiniz ya da sevgilinizle beraber hazırlayın, romantik akşam yemeğinize kendi dokunuşlarınızı ve aşkını katın!

Konsere Gidin

14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel birçok konser düzenlenir. Bu konserlerde Türkiye’nin ya da dünyanın önemli yıldızları sahne alır ve en romantik şarkılarını seslendirir. Çeşitli eğlence mekanlarında, otellerde ve restoranlarda ise yerel caz grupları, pop sanatçıları ya da piyanistler canlı performans sergileyerek Sevgililer Günü aktivitenize unutulmaz şarkılarla eşlik eder.

Yaşadığınız Şehri Dolaşın

Türkiye’nin neredeyse her şehri harika tarihsel hikayeler ve mekanlarla dolu. Yine çoğu şehrimiz, doğal güzellikleri ya da eğlence mekanları ile öne çıkıyor. Ancak birçok kişi, hayatın yorucu temposundan dolayı yaşadığı şehirden yeterince haberdar değil. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kendiniz ve sevgiliniz ya da eşiniz için bir değişiklik yapın. Bu özel günü, şehrin daha önce görmediğiniz yerlerini keşfetmeye ayırın. Örneğin, İstanbul’da yaşıyorsanız, Ortaköy’de harika bir kahvaltı ettikten sonra Tarihi Yarımada’da yer alan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Topkapı Sarayı gibi ikonik mekanları ziyaret edebilir ve günü Kız Kulesi’nin Boğaz manzaralı restoranında romantik bir akşam yemeği ile tamamlayabilirsiniz.

Sergi ve Müzeleri Gezin

14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel düzenlenen sanat sergilerini gezin ya da Anadolu’nun mitolojik tarihini gözler önüne seren müzeleri Sevgililer Günü’ne özel avantajlı fiyatlarla ziyaret edin. Sergi ve müze gezmek, yılın bu en romantik gününü sanatın ve tarihin etkileyiciliği ile renklendirmenize yardımcı olur. 

Dans Edin

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinizi ya da eşinizi dansa kaldırın; kendinizi müziğin büyülü melodisine ve ritmine bırakarak aşkınızı beden hareketlerinizle paylaşın. Dans, karşılıklı sevgiyi ve aşkı ifade etmenin en etkileyici ve eski yollarından biridir.

Yurt Dışı Turlarına Katılın ve Yeni Kültürler Keşfedin

Sevgilinizle ya da eşinizle yurt dışı destinasyonlarını keşfetmek de harika ve unutulmaz bir Sevgililer Günü deneyimi olabilir. Yurt dışını kapsayan Sevgililer Günü Turları ile siz de 14 Şubat Sevgililer Günü’nü Paris’te, Eyfel Kulesi’nin hemen dibinde; İtalya’nın başkenti Roma’da, Aşıklar Çeşmesi’nde ya da vizesiz gidilecek ülkeler arasında yer alan Karadağ’ın eşsiz sahillerinde geçirebilirsiniz. 

Gezinomi, avantajlı uçak bileti fiyatları, VIP araçlarla transfer ve konforlu otellerde konaklama olanakları sunarak yurt dışı Sevgililer Günü seyahatinizi hem bütçe dostu hem de çok daha keyifli hale getirir. Birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilen Gezinomi Sevgililer Günü Turları kapsamında, rehberli gezilerle yeni şehirler ve ülkeler keşfedecek; 14 Şubat gününü dünyanın en romantik destinasyonlarında sevgilinizle ya da eşinizle baş başa geçireceksiniz. 

Sevdiğiniz Bir Konuda Düzenlenen Workshop’a Katılın

Sevgilinizle ya da eşinizle birlikte yaratıcılığınızı sergilemek için 14 Şubat’a özel workshop’lara katılabilirsiniz. Sevgililer Günü’ne özel olarak yemek workshop’larından seramik atölyelerine birçok çalışma düzenlenmekte; çiftlere birlikte üretme şansı sunmaktadır.

Sevgilinize Romantik Doğu Ekspresi Turu Hediye Edin

Sevgilinizle baş başa, karlar arasında romantik bir tren seyahati yapmaya ne dersiniz? Gezinomi Doğu Ekspresi Turu ile tercihinize göre Ankara’dan ya da İstanbul’dan yola çıkın, ömür boyu unutamayacağınız bir demir yolu seyahatiyle Van, Kars, Erzurum şehirlerinin muhteşem doğasını keşfedin! Karlı tepeleri ve eşsiz manzaraları demir yolunun dinlendirici ritmiyle, özel kompartımanınızın sıcaklığında deneyimleyin.

En romantik Sevgililer Günü etkinlikleri arasında yer alan Doğu Ekspresi Turu, harika fotoğraflar çekmek ve sevgilinizle anılar biriktirmek için birebir!

Gezinomi Sevgililer Günü Otellerinde Tatilinizi Planlayın

Her ne Sevgililer Günü etkinliği yaparsanız yapın, özellikle yurt içi ve yurt dışı gezilerinizde konforlu Sevgililer Günü otellerini tercih etmelisiniz. Gezinomi, 14 Şubat’a özel turları ve kampanyalarıyla, size en iyi Sevgililer Günü otelleri arasından seçim yapma olanağı sunar. Gezinomi ile yurt içi ve yurt dışında en güzel restoranlara, en konforlu odalara ve en eğlenceli etkinliklere sahip Sevgililer Günü otellerinde konaklayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen

Bahar Gençoğlu

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.