Yazın sıcak havalarda güneşten korunmanın yolları

İster tatilde isterseniz de günlük hayatınıza devam ederken maruz kaldığınız güneşin kötü etkilerinden kurtulmak için korunma yollarını araştırmalısınız. Günün belirli saatlerinde sizi daha çok etkileyecek olan güneşe kontrollü çıkmalısınız.

Güneşten korunma yöntemlerine dikkat ettiğiniz sürece hem sağlığınız tehlikeye girmez hem de sağlıklı bir hayat için önemli detaylara dikkat etmiş olursunuz. Hayatınızı etkilemeyecek birkaç noktaya dikkat ederseniz, gerisi hem sağlığınız için kolay hem de sizin için güzel olacaktır.

güneş

Güneşten korunma yolları;

  • Saat 11.00 ile 15.00 arası güneşe çıkmamak
  • En az 30 koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız
  • Deniz ya da havuz sonrasında güneş koruyucunuzu tekrar sürmelisiniz
  • Kullandığınız güneş kreminin deri yaşlanmasında, güneş yanıklarında ve kanser oluşumunda etkili olan UVA’ya karşı da etkili olması gerekir
  • Açık havada, kol ve bacaklarınızı kapatan uzun giysileri tercih etmelisiniz
  • UV korumalı güneş gözlükleri kullanmalısınız

gunes_deniz_mkl

Sağlığınız ile ilgili herhangi kötü bir sorun yaşamamak ve daha da önemlisi kaliteli bir yaşam için yapmanız gereken güneşten en sağlıklı şekilde korunmaktır. Yaz tatilinizin zehir olmaması yani ağır güneş yanığı olmamanız için dikkat etmeli suya girerken bile mutlaka güneşten koruyucu kreminizi sürmelisiniz. En az 30 faktör olması önemlidir. Çünkü özellikle güneş ışınlarının en dik geldiği saatler olan 11.00 ile 15.00 arasında ultraviyole ışınlarına karşı korunmalısınız.

Tatilcilerin asıl dikkat etmesi gereken bir diğer detayda çocuklardır. Çocuklu ailelerin hem kendileri için 30 faktör hem de bebekleri için en az 40 faktör güneş kremi kullanmaları gerekmektedir. Küçük yaşta cilt emiliminin daha fazla olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu yüzden hem bebeklerinizi hem de kendinizi güneşin zararlı ışınlarından korumalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.