Dünyanın En Gözde 25 Şehri ve Özellikleri

istanbul

1.İstanbul / Türkiye

İstanbul Türkiye’nin yerli ve yabancı en çok turist alan şehirlerindendir. Hem tarihi önemi hem de konumu ile en çok merak edilen şehirler arasında ilk sırada geliyor.

roma

2- Roma / İtalya

İtalya’nın açık hava müzesi gibi olduğunu bilmeyen yoktur. Kesinlikle yurtdışına çıkacaksanız gitmeniz gereken bir yer olduğunu hatırlatmak isteriz.

londra

3- Londra / İngiltere

İngiltere’nin çılgın şehri olarak bilinen Londra’da mükemmel bir tur keyfi yaşayabilirsiniz. Her köşesini görmeniz gereken bu güzel tarihi şehirde siz de kendinizi farklı hissedeceksiniz.

pekin

4- Pekin/ Çin

Dünyanın en büyük ülkelerinden olan Çin’de gezilip görülecek pek çok yer var. Hem şehir içi hem de şehri çevreleyen yeşillikleri ile mükemmel bir doğaya sahip olduğunu söylemeliyiz.

prag

5- Prag / Çek Cumhuriyeti

Orta Avrupa’nın en çok turist alan şehirlerinin başında gelen Prag, en çok tercih edilen olmasının sebebini hem doğal hem de orta çağ masallarından kalma bir yer olduğu için ön sıraya çıktığını gösteriyor.

marekes

6- Marakeş / Fas

Afrika’nın kuzey ülkesi Fas’ta yıllar boyunca dinlenilen masalların gerçek olduğunu düşünebilirsiniz. Gezip gördüğünüz zaman ne kadar büyüleyici olduğunu anlayacaksınız.

paris

7- Paris / Fransa

Paris; aşk, masal şehri olarak bilinir. Kendinize vereceğiniz en güzel hediyelerin başında olabilir. Kesinlikle sevdiğiniz insan ile gidip gezip görmenizi tavsiye ederiz.

Hanoi

8- Hanoi / Vietnam

Vietman aslında bu dünya üzerinde görülmesi gereken yerler arasında. Asya’nın en farklı yerlerinden olduğunu biliyoruz.

Siem Reap

9- Siem Reap / Kamboçya

Bir tura çıkmaya karar verdiyseniz sizin için en uygun seçim Klasik Vietnam & Kamboçya & Laos olabilir. Farklı yerler görerek en güzel anıları biriktirmek isterseniz tercih etmelisiniz.

sangay

10-  Şangay / Çin

15 milyona yaklaşan nüfus, koca koca binalar, kaos ve daha fazlası. Yani bir şehirde olabilecek her şeyin en fazlası burada. Siz de bir çılgınlık yapın ve tercih edin.

berlin

11 – Berlin / Almanya

Berlin! Tabi ki Berlin! Almanya’nın en çok tercih edilen şehirlerinden olan Berlin’de hem de özel günlere getirdiğiniz zaman ne kadar eğleneceğinizi ve ne kadar doğru bir karar verdiğinizi siz de anlayacaksınız.

newyork

12- New York / Amerika Birleşik Devletleri

Amerika rüyası olanlar için vazgeçilmez olan şehir tabi ki New York. Büyüleyici renkleri, şehrin ruhu ve heyecanı her zaman farklıdır. Aynı zaman da televizyon dünyasının kalbidir.

floransa

13 – Floransa / İtalya

Rönesans’ın en büyük hediyesi olarak bilinir. Uffizi Müzesi, Arno Nehri ve daha görülecek pek çok yeri ile size mükemmel bir tur fırsatı sunabilir.

Buenos Aires

14-  Buenos Aires / Arjantin

Dünya futbolcularının yuvası, çılgın ülke Arjantin’de Buenos Aires görmek için gidilebilecek en güzel yerler arasında.

barcelona

15- Barselona / İspanya

İspanyol ateşini hissedeceğiniz en güzel ülkelerden biri. Barselona ise sizi sizden alacak ve her defasında kendinize bu güzel seçim için teşekkür edeceksiniz.

st petersburg

16 – St. Petersburg / Rusya

St. Petersburg ve Rusya, tur seçeneklerinin başında gelir. Rusya zaten her güzelliği ile en çok merak edilenler arasındadır.

dubai

17 – Dubai / Birleşik Arap Emirlikleri

Lüks, en farklı hizmet seçenekleri ve tabi ki gösterişin şehri olan Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin vazgeçilmezi. Turizm ile neredeyse en güzel olanı size sunacak olan Dubai’de en sıradan arabanın, en lüks otelin, en gösterişli mücevherlerin değerini tahmin bile edemezsiniz.

Chicago

18- Chicago / Amerika Birleşik Devletleri

Chicago’nun ne işi var diye bilirsiniz ancak doğal yapısı ve en farklı kareleri ile sizi şaşırtacak olan bu güzel şehri de görmeli ve hatta yaşamalısınız.

capetown

19- Cape Town / Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en önemli turistik yerlerinden olan Cape Town sizi çğırıyor.

bangok

20- Bangkok / Tayland

Tayland’ın başkenti olan Bangkok’ta kaybolacaksınız. Yani inanamayacaksınız. Her türlü talebe en güzel cevabı veren bir ülke ve başkenti.

budapeste

21- Budapeşte – Macaristan

Tuna Nehri’nin verimli kenti Budapeşte de sadece sokaklarda yürüseniz bile size her şeyi anlatır.

sidney

22-  Sidney / Avusturalya

Bu şehre aşık olacaksınız. Sidney demek gösteriş demek, hayalinizi biran önce gerçekleştirmelisiniz.

lisbon

23- Lizbon / Portekiz

Porto gezisini mutlaka ayarlamalısınız. Ruhunuza işleyecek pek çok güzellik seçimlerinizi bekliyor olacak. Ancak uçak biletinizi önceden almanızı tavsiye ederiz.

Chiang Mai

24- Chiang Mai / Tayland

Bangkok, Pattaya, Phuket turu seçimini yapmalısınız. Uzun sürecek ama bir o kadar da güzel seçimleri yapabileceğiniz Tayland’ta gezilecek o kadar çok doğal güzellik var ki.

san fransisco

25 – San Francisco – Amerika Birleşik Devletleri

Köprü ile özdeşleşen şehir! Gelişen ve Amerikan rüyası olan bir şehir! San Francisco’yu mutlaka gezmeli ve görmelisiniz!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.