Gezmekle Bitiremeyeceğiniz Ülke Uruguay’a Ne Zaman Gidilir?

Anıt mezarları, müzeleri, kiliseleri, heykel ve anıtlarıyla görülmesi gereken en önemli şehirlerden biri olan Uruguay’da keyifli bir tatil sizleri bekliyor. Gezmekle bitiremeyeceğiniz eserlerle tatiliniz boyunca yeni bilgilere ve güzel dakikalara yol alacaksınız. Palacio Salvo, Montevideo Metropolitan Cathedral, Palacio Taranco ve Artigas Mausoleum gibi ülkenin en önemli tarihi yapılarından dilediğinizi gezerek Uruguay’ın tarihine yolculuk yapabilirsiniz.

Kumsalı, denizi ve termal tesisleriyle eğlenebileceğiniz güzel bir ülke olan Uruguay’da su sporlarına katılarak sıradan gezintinin ötesinde heyecanlı bir gün geçirebilirsiniz. Bütün sıkıntılarınızı ve yorgunluklarınızı bırakıp dalış ya da şnorkel gibi kafanızı dağıtacak bir etkinlikle kendinizi bulabilirsiniz.

Güney Amerika kenti olan Uruguay’ın rüzgara açık iklimi lagün ve kumul gibi benzeri nadir görülen doğal güzelliklerin oluşmasına yol açmıştır. Uruguay Turları sırasında en çok  başkent Montevideo ziyaret edilir. Uruguay’ın İspanyolcadır. Ilıman bir iklime sahip olan ülke Aralık ile Mart ayları arasında binlerce turisti ağırlamaktadır. Özellikle sahil bölgelerinde Ocak ve Şubat aylarında ciddi oranda yoğunluk görülüyor. Eğer tatiliniz bu döneme denk geliyorsa Dünyanın her bölgesinden insanla tanışma fırsatı bulabilirsiniz. Türkiye’den Uruguay’a direkt uçuş bulunmadığı için Frankfurt, Madrid gibi Avrupa ülkelerinden ya da Latin Amerika ve Amerika aktarmalı olarak uzun bir uçuşun ardından ülkeye ayak basabilirsiniz.Colonia del Sacramento: Ülkenin en eski şehri olan Colonia del Sacramento Unesco tarafından Dünya Mirası olarak koruma altına alınan önemli şehirlerden biridir.

La Paloma: Kumsalı, denizi ve tarihi yapılarıyla hayran kalacağınız şehirlerden biridir. La Paloma’da tatilinizin hareketliliğine bir nokta koyarak denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Punta Del Este: Son dönemlerde turizm açısından önemli oranda gelişme gösteren Punta Del Este şehrinde güzel mimari yapıların arasında dar sokaklarda dilediğiniz gibi gezinebilirsiniz.

Montevideo: Ülkenin başkenti ve en büyük şehirlerinden biri olan Montevideo, yerel geleneklerin İspanyol gelenekleriyle birleştiği zengin bir kültüre sahiptir. Tarihi yapılarıyla da önemli bir yere sahip olan bu şehirde neoklasik mimari eserleri inceleyebilirsiniz.

Salto: Termal tesisleri, doğal güzellikleri, müzeleri ve anıtları ile ülkenin en önemli şehirlerinden biridir. İçyapısıyla ülkenin en zengin şehirlerinden biri olan Salto’yu kesinlikle gezmelisiniz.

Tahıl ve Kırmızı Etin Muhteşem Buluşması

Uruguay tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğu için, mutfağında da tarımsal ürünler ağırlıklı olarak yer almaktadır. Bütün yemeklerde tahıl ve kırmızı etin tadını alabilirsiniz. Ayrıca Uruguay, konserve sığır eti üretimiyle de Dünya’nın en önemli ülkelerinden biridir. Özellikle parilladas isi verilen ızgara et restoranlarını her köşede görebilirsiniz. Gezinirken çevrenizde gezinen insanların ellerinde atıştırmalık yiyecekleri görürseniz şaşırmayın. Et ya da peynirden yapılan Empanadas adı verilen atıştırmalıklar gezinirken karnınızı doyurmanız için alabileceğiniz lezzetli yiyeceklerden biridir. Uruguay’ın en önemli yiyecekleri arasında yer alan chivito, asado de tira, morcilla ve dulce’yi tadarak ülke mutfağının en seçkin örnekleriyle tanışabilirsiniz.

Karnaval ve Festivallerle Eğlenceyi Zirvede Yaşayabilirsiniz

Uruguays festival ve karnavallarıyla ünlü ülkelerden biridir. Özellikle Nisan ve Eylül ayları arasında birden çok festivale ev sahipliği yaşan Uruguay’da sizde bu eğlencenin bir parçası olabilir ve eğlence dolu bir gün geçirebilirsiniz. Her yıl Şubat ayında ülkenin başkenti Montevideo’da düzenlenen Las Llamadas festivaline katılarak renkli sokaklarda binlerce insanla birlikte eğlenceye yol alabilirsiniz. Festivalde rengarenk dansçılar, renkli sokaklar ve kocaman davullarıyla Sur ve Palermo sokakları birbirinden eğlenceli şölenlere ev sahipliği yapıyor. Eski Afrika kültürünün yansıtıldığı festivale her ülkeden binlerce insan katılarak eğlencenin parçası oluyor.

Uruguay’ın en büyük ve otantik festivallerinden biri olan Fiesta de la Patria Gaucha Festivali’ne katılarak müziğin ve dansın tadını çıkarabilirsiniz. Her yıl Mart ayında düzenlenen bu festivalde ülkenin geleneksel tatları olan bonfile ve barbeküyü tatma imkanına sahipsiniz.Dünya’nın en güzel festivallerinden biri olan Semana Santa festivali ülkenin en büyük ulusal festivalidir. Festivale o kadar çok katılım oluyor ki, günler öncesinden oteller ve konaklayacağınız bütün alanlar tamamen dolmuş oluyor. Nisan ayında beş gün süreyle düzenlenen festival boyunca parklar barbekülerle dolup taşar, el yapımı geleneksel ürünler sergilenir ve rodeo yarışları düzenlenir.

Peki, Uruguay’da Bira festivaline katılmaya ne dersiniz? Nisan ayında Paysandu kentinde düzenlenen Bira Festivali kapsamında sportif etkinliklere katılabilir ve ünlü sanatçıları sahnede izleme imkânını bulabilirsiniz.

Ülkede bulunan tüm müzeler, kiliseler, katedraller ve tarihi mekânları ücretsiz gezmek sizin de kulağınıza hoş gelmiyor mu? Eylül ayında düzenlenen Ulusal Miras Günü sebebiyle bir hafta boyunca ülkede bulunan tüm müzeler, kiliseler, katedraller ve tarihi mekânları ücretsiz olarak gezinme fırsatını yakalayabilirsiniz.  Yurt dışı turlar ile en keyifli tatili hemen planlayabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.