Hollanda’ya Gitmek İçin En Güzel Zaman

Hollanda, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bir Avrupa ülkesidir. Özel ve eşsiz güzellikleriyle farklılığını ortaya koyan bu şehir, aynı zaman da özgürlüğüne düşkün olan insanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Avrupa’nın en güçle ekonomilerinden birisine sahip olan Hollanda, bankacılık, gemicilik ve turizm başta olmak üzere pek çok iş kolunda dünyaya yön veren ülkelerden yalnızca birisidir. Ülke genelinde yaşayan kişi sayısının 16 milyon genelinde olduğu var sayılıyor.

Deniz seviyesinden daha düşük olan Hollanda, Polder ismi verilen birleştirme yöntemleriyle şehirlerini büyütüyor veya okyanusun belli yerlerine kuruyor. Bu gibi durum çok ilginç olsa da yapılacak başka alternatif olmadığından gerekliğini göz önüne koyuyor.

Hollanda Turu için ideal tatil dönemlerini iyi belirlemek gerekecektir. Zira kış ve bahar dönemleri son derece yağışlı geçecektir. Bu dönemlerin yerine alternatif olarak yaz döneminde bölgeye gitmeniz daha mantıklı olacaktır.  Ulaşımın son derece kolay olduğu Hollanda’ya Türk Hava Yolları, KLM veya Pegasus gibi firmalar ile kolay ve hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Hollanda gerek tarihi gerek doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Gezilecek yerlerinin bir hayli fazla olduğu bu ülkede, sadece birkaç günlük süre dilimi size yeterli gelmeyecek, daha fazla zamandan yararlanabileceksiniz.

Hoge Veluwe Milli Parkı

Hoge Veluwe Milli Parkı, ülkenin en büyük parkıdır. Doğal manzaralara ev sahipliği yapan bu park, pek çok yabani hayvanı da içinde barındırır. Geyik, yaban domuzu gibi hayvanları sıklıkla görebilirsiniz. İsterseniz bu doğal ortamda yürüyüşler yapabilir veya bisiklet sürebilirsiniz.

Jordaan District – Amsterdam

Amsterdam şehrinin iki farklı yüzü olarak görülen Jordaan District, önceleri işçi mahallesi olarak bilinirken günümüzde kentin en seçkin bölgelerinden biri haline gelmiştir. Merkezinde bulunan bohem kafeler, butik mağazalarla dikkat çeken bu bölge, çiçeklerle süslü evlerin ve balkonların muhteşem güzelliğini size yansıtacaktır.

Utrecht

Utrecht, ülkenin en eski şehirlerinden biri. 8. yüzyıldan bu yana ülkenin dini merkezi olan şehirde Ortaçağ’dan kalma pek çok bina bulunur.  Dom Kilisesi ve Domtoren (Dom Kulesi) bunların en ünlülerindendir.

Hollanda’nın Lale Bahçesi – Keukenhof Gardens

Hollanda denilince akla ilk gelenlerden bir tanesi lale bahçeleridir. Bu ülkeye gezi amacıyla geldiyseniz mutlaka lale bahçelerini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bahar aylarında Keukenhof Gardens bu amacınızı gerçekleştirmeniz için biçilmiş kaftandır. Dünyanın en büyük çiçek bahçesi olarak anılan bu alan, farklı güzellikleri size sunacaktır.

Kinderdijk

Kinderdijk, Ortaçağ mimarisini ve tarihini yansıtan Rotterdam’a 16 km uzaklıkta bir köydür. Hollanda yel değirmenleri ile ünlüdür. Kartpostallarda gördüğünüz bu yel değirmenlerinin en güzellerini Kinderdijk bölgesinde görebilirsiniz.

Biesbosch Milli Parkı

Biesbosch, 9000 hektar alana sahip bir deltadır. Milli park statüsünde olan bu bölge, muhteşem bir floranın yanı sıra eşsiz güzellikleriyle doğa severleri büyülü bir dünyanın ortasına çağıracaktır. Bölgede sandal ya da kano kiralayabilir, suya açılabilirsiniz. Park içerisinde, bisiklete de binebileceğiniz yürüyüş rotaları düzenlenmiştir.

Ijsselmeer

Afsluitdijk Barajı Hollanda’nın en büyük gölüdür. Barajın yapımı sonrasında Hollanda’nın tatlı su ihtiyaçları bu barajdan karşılanmaktadır. Göl çevresinde kalabileceğiniz son derece konforlu oteller mevcut.

Hollanda Porselenleri – Delft

Delft, ülkenin güneyinde yer alan küçük bir şehirdir. Eski Hollanda olarak tabir edilen bu bölge, porselen sanatının dünya üzerinde ki en gelişmiş bölümleridir.

Frizya Adaları

Wadden Denizi’nde bulunan Frizya Adaları, Hollanda ve Danimarka arasında bulunur. Unesco’nun dünya mirası listesinde yer alan bu adalar, farklı bitki ve hayvan popülasyonları ile oldukça ilginç bir bölge olarak karşınıza çıkacaktır.

Hollanda’da gezilecek yerlerin listesi elbette bununla sınırlı olmasa da en çok tercih edilen bölgeleri sizin için toparlamaya çalıştık. Muhteşem güzellikleriyle sizi bekleyen Hollanda, enfes bir tatil için ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazırlanıyor. Yurt dışı turlar ile en çok ziyaret edilen ülkeler arasında gelmektedir. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.