Prag’a Ne Zaman Gidilir?

Avrupa’nın gezmekle bitiremeyeceğiniz şehirleri arasında yer alan Prag, eşsiz güzellikleriyle unutulmaz bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri konumunda ki Prag, tarih boyunca önemli bir merkez olmasının yanı sıra 2. Dünya savaşında da neredeyse hiç yara almadan kurtulan şehirlerden birisidir. Bu durum, özellikle geçmişin izlerinin günümüze yansımasında önemli bir öneme sahihtir.

Farklı güzellikleri, mimari yapısı ve kültürel değerleriyle ön planda olan bu şehir, sizin için eşsiz bir destinasyon da olmanın yanı sıra farklı güzellikleri de sunan bir yapıdadır. Bu şehirde yapacağınız geziyi uzun veya kısa süreli tutmak tamamen sizin insiyatifinizde olacak. Prag turları sırasında genel anlamda 2-3 günlük bir süre içerisinde şehrin önemli noktalarını görebilir, tarihi eserlerini gezebilir, doğal güzelliklerinin farkına varabilirsiniz.

Her adımda farklı bir güzelliği size sunacak olan bu şehirde gezip göreceğiniz alanların listesi de bir hayli kabarıktır. Doya doya bu şehri gezmeniz ve farklılıkları hissetmeniz için şehirde biraz daha fazla zaman geçirmek önemli bir konuyu oluşturacağı gibi kültürel etkinliklerle de harika zaman geçirebilme şansına sahip olabileceksiniz.

Prag’a İstanbul’dan direkt olarak ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için kullanacağınız ulaşım alternatifleri arasında metro ve otobüsler ile taksiler ilk sırayı alacaktır. Şehir içerisine geldiğiniz de ise ister toplu taşım araçları, ister taksiler, isterseniz de yürüyerek bu güzel şehrin keyfini sürmeye başlayabilirsiniz.

Prag için ideal ziyaret tarihleri genellikle yaz ayları olacaktır. Kış aylarında hava sıcaklıklarının ciddi anlamda düşüş göstermesi, pek tavsiye edilen bir durum olmayacaktır. Prag gezilecek yerler arasında ise;

Eski Şehir Meydanı

Şehrin en eski meydanı olarak da bilinen bu bölge, mükemmel mimari özelliklere sahip olan tarihi eserlerle çevrili. Bu meydanda kısa bir gezintiye çıkmaya başladığınız da eski belediye sarayı, Tyn Kilisesi, Astronomik saat, Aziz Niklaus Kilisesi, Kinsky sarayı, Jan Hus anıtı gibi eserleri görebilmeniz mümkün. Birbirinden farklı mimariler ile karşınıza çıkacak olun bu meydanda güzel zaman geçirebilmeniz ve dinlenebilmeniz için çok sayıda kafe ve restoran da mevcut.

Astronomik Saat

Eski şehir meydanının belki de en dikkat çeken yapılarından bir tanesidir Astronomik saat. Gezginlerin ilk tercih ettiği bölgelerden birisi olan bu saat, her saat başı gerçekleşen ufak gösteriler ile adından söz ettiriyor. Kuleye çıkarak şehrin panoramik manzarasını izlemek de ayrı bir keyif sunacaktır size.

Prag Kalesi

Prag şehrinin simgesel yapılarından birisi olan Prag kalesi, aynı zaman da Ortaçağ kalelerinin günümüze ulaşan en büyüğü ve ihtişamlısıdır. Kale içerisinde birden fazla eser yer almaktadır. Aziz Vitus Katedrali, Eski Kraliyet Sarayı, Altın Yol, Aziz George Bazilikası, Aziz George Manastırı, Prag Kalesi Resim Galerisi ve Kraliyet Bahçeleri bu bölgede görülmesi gereken başlıca yerlerdir.

5.Aziz Vitus Katedrali

Prag kalesi içerisinde yer alan Aziz Vitus katedrali, 1344 yılında inşa edilmiş ve günümüze kadar Prag kral ve kraliçelerinin taht merkezi olmuştur. Gotik bir mimariye sahip olan yapının vitrayları oldukça ünlüdür.

Karl Köprüsü

Yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip olan Karl köprüsü, Prag Kalesi, Mala Strana ve Stare Mesto bölgelerini birbirine bağlıyor. 516 metrelik devasa boyutuyla ve her köprü ayağında yer alan 30 kadar heykeliyle dikkatleri çeken bu köprü, daha çok sokak sanatçılarının performanslarını görebileceğiniz güzel bir nokta.

Yahudi Mahallesi (Josefov)

Tarihi tam bilinmese de 1300’lü yıllarda Yahudilerin buraya gelerek yerleştiği sanılıyor. Avrupa’ da Yahudi kültürünü en iyi yansıtan mahalle olan Josefov, bir çok tarihi eseriyle ziyaretçilerini bekliyor. Bohemyalı Azize Agnes Manastırı, Eski Yeni Sinagog, Eski Yahudi Mezarlığı, Pinkas Sinagogu ve İspanyol Sinagogu burada görebileceğiniz en önemli yerlerden bazıları.

Wenceslas Meydanı

Prag’ın önemli meydanları arasında yer alan Wenceslas meydanı, tarihin izlerini yansıtan önemli bölgelerden bir tanesidir. Günümüzde pek çok otelin, kafe ve kulüplerin bulunduğu mekan olarak da bilinir.

Aziz Niklaus Kilisesi

Kilisenin tarihi 400 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Eski meydanda yer alan Aziz Niklaus Kilisesi, özellikle mimari anlamda incelenmesi gereken mekanlar arasında kendine yer buluyor.

Belediye Sarayı

1383 – 1485 yılları arasında inşa edilen Prag Belediye Sarayı, Art Nouveau alanının en iyi örneklerinden. Günümüzde konser ve sergi alanı olarak da kullanılan bu yer, dinlenmek için de ideal noktalardan birisi.

Ulusal Müze

Turistik bir gezinin olmazsa olmazı müzelerdir. Ulusal müze Wencaslas meydanında yer alıyor. 1890 yılında yapımı tamamlanan müze mimari özelliğiyle dikkat çektiği gibi mineraloji, arkeoloji, nümizmatik ve tabiat tarihi temalı koleksiyonlarıyla Avrupa’nın özel müzelerinden birisi konumundadır. Çek Cumhuriyeti turları sırasında bu tarz noktaları ziyaret etmeden önce açık olup olmadığını öğrenmeniz faydanıza olacaktır.

Kampa Adası

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp biraz da kafa dinlemek isterseniz Kampa adasını tercih edebilirsiniz. Vtava nehrinin önemli yapıları arasında bulunan bu adacık, dinlenmek için oldukça ideal.

Aziz Agnes Manastırı

Aziz Agnes Manastırı, 1234 yılında inşa edilmiştir. Yahudi mahallesinde yer alan bu manastır da 13 ve 16. Yüzyıllardan kalma heykelleri görebilirsiniz.

Bira Festivaline katılın;

Prag, önemli kültürel değerlere sahiptir. Karnaval ve festivaller bu şehrin önemli konuları oluşturmakta. Dünyaca ünlü bazı festivaller ciddi anlamda turistleri etkilemekte. Prag Bira Festivali de bunlardan birisi. Bir diğer festival ise kukla festivalidir. Her yıl düzenli olarak yapılan bu festivalde önemli etkinlikleri takip edebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.